Карбоново фолио! Селски тунинг ли е, или да?
|
|
sCoff | Дата: Неделя, 13.11.2011, 02:48:35 | Message # 16 |
Dreamer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 336
Статус: Офлайн
| А дали ви харесва карбона в 4-та? И на мен ми идва в повече. Както казах, не съм видял нещо, което да ми хареса. Иначе съм гледал доста варианти, не само с карбон. За мен трябва да допълва интериора, а не да са големи детайли, каквито имаме в случая. Но това си е въпрос на личен вкус и естетика
|
|
| |
JoroP | Дата: Сряда, 16.11.2011, 17:00:29 | Message # 17 |
Сандан (3)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 42
| Ами единственото което мога да добавя е ,че пистолет за горещ въздух мн силно нагрява и ако се прекали с нагряването може да се скъса фолиото ,за това е по подходящ обикновен сешоар, за по голяма издръжливост против отлепяне и да не си шлайфате елементите и е добре да се използва лепилен грунд за подсилване на лепилния слой на фолиото( Primer 94)+ помощен продукт за запечатване на ръбовете на фолиото(Edge sealer) това са продукти на 3М или ако намерите заместители. Но както каза един колега в по горен пост и аз съм фен на истинския карбон ,въпреки че съм си сложил фолио ,но това ще се промени ,все пак следваме традициите на JDM
Always on perfect competition line
Редактирано от JoroP - Сряда, 16.11.2011, 17:03:30 |
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 18.11.2011, 14:16:46 | Message # 18 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Важното е да е с мярка. Много хубаво не е на хубаво май беше приказката. Между другото трябва да видиш на живо как го е направил Garfi - изглежда си като заводско отвсякъде.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
JoroP2816 | Дата: Петък, 18.11.2011, 14:37:05 | Message # 19 |
Шодан (1)
Група: Новобранци
Съобщения: 1
| Ами колега ясно ми е по същия начин съм го направил и аз + малки допълнения , но на живо карбоновото фолио мн избледнява пред истинския карбон.
|
|
| |
JoroP | Дата: Петък, 18.11.2011, 14:42:11 | Message # 20 |
Сандан (3)
| Quote Ами колега ясно ми е по същия начин съм го направил и аз + малки допълнения , но на живо карбоновото фолио мн избледнява пред истинския карбон.
Съжалявам са спам ама как стана номера че изглежда че от друг профил писах нз.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 18.11.2011, 22:04:59 | Message # 21 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Имаш две регистрации направени през различни пощи. Просто си ползвай тази първата (може да се логваш като JoroP).
Колкото до карбоновото фолио, доколкото знам оригиналните елементи за Прелюд 5-та генерация също са фолирани, а не са с истински карбон. От тази гледна точка, ако фолиото е наистина качествено, няма проблем. Незнам дали някъде се споменава в темата, но това е релефно фолио - не е обикновена гланцирана хартия. Живот и здраве, да си организираме една хубава национална среща и ще можеш да го видиш на живо. Не казвам, че е по-добро от истински карбон но определено не е от евтините гланцови фолиа, които се продават масово.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Garfi | Дата: Петък, 18.11.2011, 22:15:36 | Message # 22 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| JoroP, си е фолирал интериора с фолио като моето или подобно, предполагам знае за какво става въпрос.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 18.11.2011, 22:52:20 | Message # 23 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Аз споделям лични впечатления*. Ако на него това фолио не му харесва нека си направи истински карбонови елементи, евала за този ентусиазъм.
* въпреки, че не бих си сложил карбон (нито истински, нито фолио) на 4-та генерация
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 18.11.2011, 23:30:07 | Message # 24 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
JoroP | Дата: Събота, 19.11.2011, 02:45:43 | Message # 25 |
Сандан (3)
| Quote (eDaniel) Имаш две регистрации направени през различни пощи. Просто си ползвай тази първата (може да се логваш като JoroP).
Колкото до карбоновото фолио, доколкото знам оригиналните елементи за Прелюд 5-та генерация също са фолирани, а не са с истински карбон. От тази гледна точка, ако фолиото е наистина качествено, няма проблем. Незнам дали някъде се споменава в темата, но това е релефно фолио - не е обикновена гланцирана хартия. Живот и здраве, да си организираме една хубава национална среща и ще можеш да го видиш на живо. Не казвам, че е по-добро от истински карбон но определено не е от евтините гланцови фолиа, които се продават масово.
Явно съм направил две регистации без да искам.В интерес на истината не знам дали елементите в 5та са фолирани или с истински карбон , но по снимки мн добра имитация ако е фолио. А за това как стои истински карбон имам впечетления от maserati quattroporte и е мн впечетляващо. Ползвал със 3М фолио ако искате ще направя по хубави снимки и ще ви покажа. А за истинския карбон все още си набавям техника и матеряли и ще се мине време докато извадя карбонови детайли , но обещава че когато се извади нещо ще ви го покажа, дано да стане до националната
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 19.11.2011, 11:13:15 | Message # 26 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Мисля, че тук е момента да споменем, че с обличането на елементи от пластмаса с карбонов плат и смола те не стават карбонови т.е те само са облечени с карбон. Друго е когато са направени от карбон самите елементи. За да се направи даден елемент от карбон (изцяло) съвсем не е проста процедура, изискват се определени познания и практика.
|
|
| |