Дискусия за воланите
|
|
aλexandro | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 12:39:22 | Message # 16 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Статус: Офлайн
| В линка на ZAPPA има доста снимки как се прави. Човека там слага волан от S2000 (33 шлици) на Prelude 4 (29). Просто реже тази част с 33-те шлици, фрезова и напасва волана и заварява такова с 29 шлици Нека все пак ManiaK-a каже дали няма и друг начин.
ПП: Ако аз си избирах волан с 29 шлици, щях да си взема JDM-ски от Prelude 4. Този на Сивика не ми харесва особено
|
|
| |
aλexandro | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 12:39:32 | Message # 17 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Този от ЕК9 с колко шлици е? И намират ли често такива без SRS, защото и Prelude 4 имат фейслифт волан без SRS, но е доста, доста рядък... В крайна сметка кой е най-добрия болт-он волан за Prelude 4 и Prelude 5? Като цена/качество говорим, тъй като волан от S2000 според мен е твърде скъпо удоволствие...
Извинявам се на Момчи, че му пишем в темата
|
|
| |
ManiaK | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 12:39:42 | Message # 18 |
Templar
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 365
| този от ЕК9 без SRS-а е с 33 такъв заспива на Прелюд 5... а същият такъв но от DC2 е с 29 шлици и става на Прелюд 4. За мен най-добрите волани за Прелюд са точно тези двата от ЕК9 без SRS и от ЕP3!
п.п. между другото имам волан от ЕК9 за продаване този от последната снимка
ManiaK's Lude
Редактирано от ManiaK - Четвъртък, 29.12.2011, 12:34:13 |
|
| |
batkosio | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:02:22 | Message # 19 |
BKDM
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| alexandro, фейслифтовия без srs се слага и на CRV първа генерация без srs аз имах JDM фейслифтов Прелюд с такъв волан. Момчета, доста се колебая дали да не сменя оригиналния си волан с друг, също OEM, например от Honda Legend KA7/8, но ще трябва да сменям шлиците заради 4WS:
|
|
| |
ManiaK | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:02:32 | Message # 20 |
Templar
| Quote (aλexandro) Доближава се до Momo-то на Accord Type-R
Това е точно от Accord Type R и е с 33 шлици а на Integra DC2 е абсолютно същият но с 29 шлици. Точно волан от интегра монтирахме наскоро и го преправяхме като рязахме втулката с шлиците и я заваряхме на другия волан... това е най-лесния и бърз метод. Другия вариант е заготовка от която се стругова втулка на която се нарязват шлиците... но искат доста кеш стругарите! Третия вариант е смяна на кормилният прът с такъв от Прелюд 4 и тогава си имаш 29 шлици на лице !
В интерес на истината един от най-бруталните волани който е директ bolt on на Прелюд 5 е от EP3 ... малък диаметър, дебел обръч просто уникален захват.
пълен аналог на EP3 е от S2000 но цената на която може да се намери е доста висока
волана от ATR или от DC2 също е много добър но е с голям диаметър и според мен не е за Прелюд
и последният модел OEM-ски волани който ми допадна е волана който до скоро смятах за най-грозния създаден някога... волан от EK9 без SRS (в DC2 също монтират) Наскоро имах удоволствието да покарам с такъв ..... страшно удобен волан !!!
п.п. от гореспоменатите волани съм нямал удоволствието да карам единствено с такъв от S2000 и трябва да ви кажа че от Momo са си свършили перфектно работата!
ManiaK's Lude
Редактирано от ManiaK - Четвъртък, 29.12.2011, 11:16:11 |
|
| |
eDaniel | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:11:54 | Message # 21 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| *Извинявам се за разместването на постовете.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
ManiaK | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:11:59 | Message # 22 |
Templar
| той от Legend-а е брутален ама е с много голям диаметър а това е главната причината поради която не искам да съм си с заводския Прелюдски. Другото което е че се губи спортният дух ... този волан е страхотен за лимузина, но за спортист нещо не се вписва в моите виждания (изцяло мое лично мнение и не искам да ангажирам никой с него)
п.п. ей сега стана вече голям батак с мненията п.п.п. постове 17, 18, 19 ги сложи след 20номер и всичко ще е ОК
ManiaK's Lude
Редактирано от ManiaK - Четвъртък, 29.12.2011, 13:15:16 |
|
| |
batkosio | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:16:19 | Message # 23 |
BKDM
| Ами той Прелюд е точно това- Прелюдия към спортния автомобил, а и аз съм свикнал с оригиналния и ми допада, просто от Леджънда е по-различен, и има повече копчета
|
|
| |
ManiaK | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:22:33 | Message # 24 |
Templar
| На мен също ми харесва Прелюдския, но ми е голям и ми опира краката и ми е малко терсене* (в превод: неудобен) ... което ме кара да се чудя как да си сваля седалката един два сантиметра надолу а относно копченцата ти пак можеш да си монтираш на лявата страна на волана нали там ти е свободна...
ManiaK's Lude
|
|
| |
batkosio | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 14:41:43 | Message # 25 |
BKDM
| Аз всъщност в момент на умопомрачение си купих волан от Леджънд, преди има няма 2 години Но още не съм решил какво да го правя, освен това няма еърбег, и е малко по-различен от Прелюдовския. А вляво няма как да се монтират копчета, или поне няма да стои добре- мислех със стойка от автопилота, но пластмасата отвън трябва да се реже и изобщо- нямам си работа
|
|
| |
sCoff | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 16:17:11 | Message # 26 |
Dreamer
Съобщения: 336
| Дай да го видим легендарния. Аз съм си харесал един по-стар геврек
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 18:57:18 | Message # 27 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Вчера сигурно сьм бил изморен щом не сьм видял линка за Запа как се сменят шлиците. Ще се откажа от идеята да си сменям волана. Ще си го оставя всичко оригинално. Само ще сменя изгорялата кожа на волана с нова.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |