Летни гуми - кои са най-подходящи за Прелюда?
|
|
TG_Fan | Дата: Сряда, 11.02.2015, 22:56:28 | Message # 16 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 368
Статус: Офлайн
| Quote NightRider ( ) ми аз карам само с летни гуми бе мен ,то тука сняг не вали . :)за мен марките са Дънлоп ,Йокохама и Мишелин. Е не става ли студено бре, хех, то лятна гума под 10 градуса не я брой Така, тоя мишелин за размера който е на пазара е пилот спорт 3 с мек борд и отпада, в случая по-скоро остава да реша дали да рискувам със семислик, или да взем по-универсален модел гума. А Чичо , ти как си избираш гумите, купуваш си всички и които най-ти харесат , оставаш с тях , а? tyrereviews.co.uk - чети там, да видиш, има доста информация, последния път като си купувах нови гуми(унироял рейнспорт 2) останах супер доволен, а там имаше супер много мнения на хора , с различни типове коли, можеш да си направиш изводите за себе си
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 11.02.2015, 22:57:57 | Message # 17 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Данка ,Тойото не е скъпа гума тя е средна ръка
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
murdera | Дата: Сряда, 11.02.2015, 22:59:53 | Message # 18 |
Нанадан (7)
Съобщения: 372
| R1R се води Extreme Performance Summer , а не полу-слик
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:00:00 | Message # 19 |
Aristocrat
| ми в момента е 4 градуса ама е 22:00 часа . Февруари е най студено през деня е 6-7 градуса а Април вече ходим на плаж
Редактирано от NightRider - Сряда, 11.02.2015, 23:00:25 |
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:07:08 | Message # 20 |
Нанадан (7)
| Quote NightRider ( ) Данка ,Тойото не е скъпа гума тя е средна ръка :) e с 20% по-скъпа е от всичко останало, колко да не е скъпа Е добре, ще ми кажеш че на тея градуси можеш да загрееш гумите и да имаш сцепление ли? А някой карал ли е с такива гуми, знае ли дали стават за евридейка? В смисъл да не станат целите на балони от нашите хубави дупки...
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:07:58 | Message # 21 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:11:49 | Message # 22 |
Aristocrat
| ей ти таблица за класовете гуми.
Аз си карам всеки ден ,нищо не загрявам излизам си на магистралата (то тука почти друг тип пътища няма ) и си карам с разрешената скорост .Да тук дупки няма ,но пък по малките улички предимно е паваж. Бе де да знам, за мен изборът ми е прав .
A ако ти трябват гумите за дръпки и подобен тип дивотии това е друга работа ,аз от дръпки не разбирам и не знам правилните гуми за това.
Редактирано от NightRider - Сряда, 11.02.2015, 23:14:37 |
|
| |
murdera | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:21:19 | Message # 23 |
Нанадан (7)
| Quote TG_Fan ( ) Е не става ли студено бре, хех, то лятна гума под 10 градуса не я брой Ааа това не е така. Последния път мин. година(декември), като ходих да давам газ беше не повече от 5-6* , но гумите са сравнително топли, само от каране, 1-2 загрявки и държат на копеле(R1R). Общо взето при положителна температура сцеплението е в пъти по -добро от зимна гума
Редактирано от murdera - Сряда, 11.02.2015, 23:21:54 |
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:21:47 | Message # 24 |
Нанадан (7)
| Quote ZAPPA ( ) Останах с впечатление, че ти трябват гуми не за писти, дръпки и пр. а добри гуми за сухо, мокро, безшумни....демек маркови "медия" терлици. Не, друже, искам мека , максимално мека и лепкава гума, правя си колата за каране по завои(планинско) засега не за състезания, за собствен кеф, но все пак ми трябва сцепление, отделно, че по принцип си я ръчкам и в града, та стигаме до мека гума, затова и питах, иначе тея премиум марки са супер 'overall' но както сам каза са твърди, карах 1 лято с конти спорт контакт 3 , еми въобще не бях доволен, супер твърда гума за нашия лигав асфалт, виж в гърция на техния едър и лепкав асфалт работеха супер, но тук си трябва мека смес. А кой модел от тези които си карал според теб би ми свършил работа- четох че мишлена въпреки мекия борд е страхотен като грип, ама пак не ми се връзва нещо...
|
|
| |
murdera | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:22:38 | Message # 25 |
Нанадан (7)
| Твърд борд и мека смес-още в първият ми пост съм ти казал правилния избор
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:25:43 | Message # 26 |
Нанадан (7)
| Иво, да, аз отдавна им се точа, накрая ще си ги взема, просто се чудех дали имат добра алтернатива
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:27:15 | Message # 27 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Toyo са много хубави гуми,аз търкалям две такива и съм доволен! Лошото е че са по-скъпи!
|
|
| |
murdera | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:27:55 | Message # 28 |
Нанадан (7)
| Йокохама А048 са още по меки,но цената не знам как ще е(100% доста над Р1Р). Има и федералки РСР семи сликове, но са доста големи боклуци. Общо взето за тея пари,избора е един. Р888 не бих ти ги препоръчал, на много мокро ги няма
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 11.02.2015, 23:33:24 | Message # 29 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
murdera | Дата: Четвъртък, 12.02.2015, 11:52:32 | Message # 30 |
Нанадан (7)
| То избора му не е много голям(за това което иска от гумите), 2бр. тойо(Р1Р и Р888), 2 броя йокохама(А048 и А038), 2бр. Федерал(РСР и РС-С), има и няколко рали слика на мишлен, но те по-скоро са за пистово каране, защото не са много меки и искат сериозно загряване
|
|
| |