Избор на керамичен съединител ....
|
|
rollin | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 06:12:10 | Message # 16 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
Статус: Офлайн
| Всичко това ми е напълно ясно, обаче до сега съм свалям два пъти кутия заради съединител и честно казано въобще не ми се занимава през два дена да свалям кутия отново... Стига някой да ми гарантира че стейдж 1 ще изкара колата веднага го купувам, обаче после ако пробоксува той ще свали кутията и ще купи по сериозен съединител Навити?
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 19:02:53 | Message # 17 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| (rollin) обаче до сега съм свалям два пъти кутия заради съединител Не искам да прозвучи обидно но не смяташ ли,че причината може и да е в теб???Нямам идея,как със тези 160кс си счупил два съединителя.Или има проблем и недоглеждане с маховик,претискател...? Извинявай колега но тук не говорим за 650кс нали
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 19:54:11 | Message # 18 |
Джудан (10)
| И двата пъти е било в сервиза на приятели които разбират достатъчно...
Причината поради която махнах оригиналния съединител е, че колата спря да превърта при включване на 3-та предавка. След това сложих малко ползвано Ексиди на има няма 500км(тука допуснах грешка) което си боксуваше на трепане и се наложи да закупя нов и май ти ме посъветва да бъде корейско Валео. Сега съм с него и да ти кажа една идея по зле е от стоковия който първо махнах но вече не ми се сваля кутия още повече да слагам стария феродов диск...
Колата не е толова силна просто моите изисквания към съединитела са доста високи, а и допуснах грешка с купуването на малко каран съединител...
Редактирано от rollin - Понеделник, 07.01.2013, 19:58:20 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 20:08:22 | Message # 19 |
BIKER
| (rollin) Сега съм с него и да ти кажа една идея по зле е от стоковия който първо махнах Това според мен е невъзможно!!!Някой прегледа ли аксиалния луфт??? Няма как да стане,разбираш ли слагаш нов съединител който си има дебелина на феродото да речем 0.9мм (не ми се търсят сега точните стойности,не искам да кажа и нещо лошо за приятелите ти )и с допуск до 0.7мм и да е по зле Според мен проблема ти е другаде.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 20:19:39 | Message # 20 |
Джудан (10)
| Ами не знам къде е проблема но е факт... И нещо друго странно се получи като сложих Валеото, взе на полусъединител да притриса колата при потегляне... Тея приятели казаха че това най вероятно също е от феродовия диск и по скоро ор пружините му... но нз защо да претриса като е чисто нов... странни неща се случват с моята кола.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 20:27:02 | Message # 21 |
BIKER
| Ако имаш голям аксиален луфт никога няма да имаш регулиран съединител в нормите при потегляне и да,възможно е претрисане но пък като е зацепил не би трябвало да преплъзва-буксува.Просто понякога не се доглежда и се пропуска това което ти е пред очите.И на мен ми се е случвало.Слагал съм десетки корейски-Валео и не са ми се оплаквали клиенти.Може и ти да си каръка,нищо не твърдя
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 20:34:51 | Message # 22 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Недко, прави каквото си намислил! Чесно казано, не мога да разбера какви толкова високи изисквания имаш към съединителя,но важното е ти да си доволен от свършената работа.Съветите които се опитахме да ти дадем,целяха да ти спестят ненужни (от моя гледна точка) харчове,но след като си решил да слагаш спортен, според мен този eCLUTCHMASTER ® STAGE 2 RACING
Редактирано от nightfighter - Понеделник, 07.01.2013, 20:37:39 |
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 20:53:28 | Message # 23 |
Джудан (10)
| Приплъзването е само при първоначалното зацепване после няма как да приплъзне. Тоя аксиален луфт от какво може да се получи и как да се премахне евентуално?
пп... Веско, един приятел купи точно такъв, сега ще ти покажа реални снимки и искам да ми кажеш отново дали мислиш че ще струва
Май няма нищо общо със снимките на обявата.... а това идва при клиента.
Редактирано от rollin - Понеделник, 07.01.2013, 20:57:51 |
|
| |
pikaso906 | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 22:51:49 | Message # 24 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
| Аз го купих този и разликата от картинката в ибеи е в маховика и незначиттелна според мен във феродовия диск.Но,пък аз го купих като гледах снимките които колегата е качил,а не тези от ибеи и не се почувствах излъган.
Редактирано от pikaso906 - Понеделник, 07.01.2013, 23:01:31 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 23:07:36 | Message # 25 |
BIKER
| (rollin) Тоя аксиален луфт от какво може да се получи и как да се премахне евентуално? Получава се при износване на аксиалните пръстени на коляновия вал,стоят отстрани на централния основен лагер общо казано Има си допуск и ако е повече се отстранява като се подменят или се подменят с ремонтни-дълга история Може да се направи на място като се свали картера и там....пак малко сложно Как да е,това е начина.При някои коли пръстените са едно цяло с лагера при други не а при първите има и вариант ако се подменят да са като вторите....пак дълга история.Неам идея как е при нашите ,че не съм отварял прелюд никога и схеми не съм гледал и съм горд с това Лесно се мери като се постави микрометър с приспособление и магнит за захващане позициониран към примерно една от тежестите на вала и самия той се движи напред и назад с помоща на две отверки примерно като използваш блока за упора.Така е най просто.Който е наясно ще ти каже само при оглед на око ако не е наред.Толкоз
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 07.01.2013, 23:11:39 |
|
| |
eDaniel | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 23:27:31 | Message # 26 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Снимките от обявата съм 100% сигурен, че не са точно тези за твоята кола. Почти всички продавачи, които предлагат един продукт, който се използва на много коли слагат такива "generic" снимки. Попитай продавача и ще видиш, че съм прав.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 23:28:03 | Message # 27 |
Джудан (10)
| Аз не казвам че те е излъгал че си го купил, просто Веско гледа снимките от Ибей и за това му се вижда по надежден от останалите точно от снимката на диска а той е както на всички останали За това май всичко до 600лв дето вървят комплект с маховоци са един дол дренки (все чистокръвни китайци дето я ще изкатат 10-15 000км я не...) Не знам и аз вече какво да правя...
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 23:36:08 | Message # 28 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 23:38:19 | Message # 29 |
Джудан (10)
| Толкова... масово чета че в най добрия случай карали по 15 000км... баси, всяка година съединител
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 07.01.2013, 23:53:58 | Message # 30 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Как да прецениш нещо по снимка?Не бих се ангажирал с такова нещо пък и надали някой може.Предложих ти clutchmaster понеже тази марка съединители съм чувал че са я ползвали в няколко тунинг проекти за които съм чел по форумите, и понеже е stage 2. Иначе както ти казах моята препоръка е нормален съединител EXEDY,всичко друго е само опит да помогна в посоката която ти си избрал!
Редактирано от nightfighter - Понеделник, 07.01.2013, 23:56:49 |
|
| |