rollin | Дата: Неделя, 20.05.2012, 02:08:14 | Message # 46 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
Статус: Офлайн
| - Размер: 100см х 60см
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
NSBOP | Дата: Петък, 10.08.2012, 17:07:36 | Message # 47 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Статус: Офлайн
| Според мен подбора на изолация хич не проста работа и не опира само до цена. Аз се оглеждам от поне три месеца за да намеря подходящата комбинация. Ключови фактори (в произволен ред) за избора при мен са: - дебелина на материала (на някои места изобщо не може да се сложи дебела изолация) - тегло на квадратен метър (никой не иска да качи 100 кила и да си качи разхода и да спъне колата) - изолационни свойства (топлоизолация, виброизолация, шумоизолация, влагоизолация и т.н.) - вид на материала (твърдите материали не могат да се слагат на извити повърхности) - начин на приложение (самозалепващ ли е материала или трябва лепило, необходим ли е пистолет за топъл въздух?) - цена (разбира се, че и това е фактор)
Някои материали са подходящи за врати, други за под и т.н. На някои места, с някои продукти за по-добър ефект може да се сложат два различни продукти (да, един върху друг) и т.н. Прочетох доста теми по въпроса и съм на мнение, че който държи на добра изолация, ниско тегло и лесно залепване трябва да отдели време за проучване.
|
|
| |