Не мога да гледам снимките от темата Maniak`s Lude
|
|
Mkilla | Дата: Четвъртък, 08.03.2012, 17:11:34 | Message # 16 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Да , казах ти.На всичкото отгоре може да имаш пинг в сайта но да не можеш да влезеш в него от антивирусната.Сложи си един лек Avast примерно ( ако не си с него ) и си ти Най-стабилните системи Mac OS и Линукс нямат антивирусна примерно , защо ли ? Аз лично използвам пц-то в нас без антивирусна.Преинсталирам го ако му дойдат червеите в повече ( около година ) и така.С какъв windows си ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 08.03.2012, 17:18:04 |
|
| |
pikaso906 | Дата: Четвъртък, 08.03.2012, 17:39:02 | Message # 17 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
| Windows 7 Ultimate,не ми е забранило да влизам в саита.Сега съм включил приложението от 1 час,но още си ги виждам.Мисля,че някои програми правят проблеми след ъпгреид докато се нагодят към операционната система.И гугъл земя ми правеше разни мизерии след ъпгреид известно време.
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 08.03.2012, 18:06:20 | Message # 18 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Ето какво мисля аз. Пинг към сайта се прави за да се провери дали няма проблем някъде по веригата на доставчика на интернет услуги. Това е стандартна процедура. MacOS и Linux нямат нужда от антивирусни защото не привличат вниманието на писачите на вируси, заради мижавия си пазарен дял. Да, мижав е доста точна дума ако сравняваме Windows с тези ОС. При мен една инсталация на Windows изкарва... ами колкото ми е нужно. Не ми вярваш? Ами просто е, аз знам къде се крият гадинките и как да ги намеря - без антивирусна и почти без допълнителен софтуер. И не е никак трудно да се прави това. Просто трябва да знаеш как става - не се изисква да си вундеркинд, а само да имаш базови компютърни умения и да можеш да съобразяваш елементарни неща. Това с преинсталацията за мен е доста странен подход. После слушаме за хора, които твърдят, че ако не се преинсталира Windows на определено време бил спирал да работи... От там тръгват градските легенди Не препоръчвам на никого да се отказва от антивирусната програма! Колеги, това не е майтап. Ако не разбирате достатъчно и се чувствате несигурни задължително използвайте антивирус. Ако намерите подозрителен файл, който сте свалили от някой сайт, задължително го проверете тук.
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Четвъртък, 08.03.2012, 18:29:57 | Message # 19 |
Кудан (9)
Съобщения: 1073
| Сега с най-новата версия на аваст! има доста допълнителни екстри,например: виртуална кутия-в нея антивирусната автоматично стартира подозрителни програми и така те не могат да навредят на софтуера.Сигурна зона-Уникален модул позволяващ да стартирате доверените си сесии осигурени от останалите програми на вашия компютър.Превключваики в сигурна зона,получавате чист екран,където можете да управлявате вашите лични транзакции(като онлаин плащания и банкиране) без риск от спаиуеар кии-логъри или други вредоносни програми Има и други,като автовиртуална кутия,пясъчна кутия,клетка за вируси.Добра програма е и най-вероятно иска известно време нагаждане към ОС.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 08.03.2012, 19:51:50 | Message # 20 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Колега NSBOP недей така Мизерният дял е за Източна Европа , защото ние сме мизерници.Всеки който поне малко разбира от компютърна техника и има възможност знаеш какво ползва.Зверските машини на MAC не случайно са с по-високи цени.Отделно за Европа са доста завишени ценово но това е друга тема.Операционната система на apple е мега добра.Мислена е като е правена докато windows е направен и тогава се мисли как да се подобри Много добре знаеш кой от кой е крал там и как е създаден apple и как microsoft Отделно искам да ти кажа , че аз windows 7 няма да си сложа никога на моята машина.Не се разбира с някой драйвери , не се разбира с плейари и тн и тн..Още доста трябва да поработят върху този win.Xp е къде къде по-стабиУен Брат ми е с Mac и го ползва за работа като преди това смени други 2 лаптопа с доста добри характеристики.Имам преки наблюдения в/у машинката и не говоря просто така.Еми извинявай ама няма база за сравнение..Това е все едно да кажеш , че Хюндай е по-добра машина от Хонда като агрегати , динамика , сигурност и тн и тн..:) Може би примера не е най-точният но е близък
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 08.03.2012, 19:56:22 |
|
| |
aλexandro | Дата: Петък, 09.03.2012, 10:23:22 | Message # 21 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Ако позволите да се намеся. Това, че WindowsXP е доста по-стабиУен от 7 не знам как да го коментирам. Няма нито един довод някой човек да твърди това, освен довода "така ми се струва на мен". Единствено е вярно, че някои производители на софтуер и хардуер все още поддържат само XP, но това със сигурност не е проблем нито на операционната система, нито на MS. При положение, че Windows Vista излезе преди повече от 5 години какво да говорим? UNIX системите са доста по-трудни за заразяване с вируси, поради много прични, но най-тривиалната от тях е заради по-сложния си user control (нещо подобно Microsoft въведоха във Vista/7). Най-добрата антивирусна, която домашния потребител може да си сложи е Microsoft Security Essentials - върши базова работа, не пречи, най-лека е от всички алтернативи.
ПП: Ползвам и Windows XP, и Windows 7 и Линукс (напоследък предимно Ubuntu, но вече едва ли). Всяка от тях ми върши различна работа.
Редактирано от aλexandro - Петък, 09.03.2012, 10:25:17 |
|
| |
NSBOP | Дата: Петък, 09.03.2012, 10:55:19 | Message # 22 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Няма да коментирам:
|
|