• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP  
Не мога да гледам снимките от темата Maniak`s Lude
MkillaДата: Четвъртък, 08.03.2012, 17:11:34 | Message # 16
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
Да , казах ти.На всичкото отгоре може да имаш пинг в сайта но да не можеш да влезеш в него от антивирусната.Сложи си един лек Avast примерно ( ако не си с него ) и си ти :) Най-стабилните системи Mac OS и Линукс нямат антивирусна примерно , защо ли ? ;) Аз лично използвам пц-то в нас без антивирусна.Преинсталирам го ако му дойдат червеите в повече ( около година ) и така.С какъв windows си ?

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 08.03.2012, 17:18:04

pikaso906Дата: Четвъртък, 08.03.2012, 17:39:02 | Message # 17
Кудан (9)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
Windows 7 Ultimate,не ми е забранило да влизам в саита.Сега съм включил приложението от 1 час,но още си ги виждам.Мисля,че някои програми правят проблеми след ъпгреид докато се нагодят към операционната система.И гугъл земя ми правеше разни мизерии след ъпгреид известно време.

NSBOPДата: Четвъртък, 08.03.2012, 18:06:20 | Message # 18
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Ето какво мисля аз. Пинг към сайта се прави за да се провери дали няма проблем някъде по веригата на доставчика на интернет услуги. Това е стандартна процедура.
MacOS и Linux нямат нужда от антивирусни защото не привличат вниманието на писачите на вируси, заради мижавия си пазарен дял. Да, мижав е доста точна дума ако сравняваме Windows с тези ОС.
При мен една инсталация на Windows изкарва... ами колкото ми е нужно. Не ми вярваш? Ами просто е, аз знам къде се крият гадинките и как да ги намеря - без антивирусна и почти без допълнителен софтуер. И не е никак трудно да се прави това. Просто трябва да знаеш как става - не се изисква да си вундеркинд, а само да имаш базови компютърни умения и да можеш да съобразяваш елементарни неща. Това с преинсталацията за мен е доста странен подход. После слушаме за хора, които твърдят, че ако не се преинсталира Windows на определено време бил спирал да работи... От там тръгват градските легенди :D
Не препоръчвам на никого да се отказва от антивирусната програма! Колеги, това не е майтап. Ако не разбирате достатъчно и се чувствате несигурни задължително използвайте антивирус. Ако намерите подозрителен файл, който сте свалили от някой сайт, задължително го проверете тук.

pikaso906Дата: Четвъртък, 08.03.2012, 18:29:57 | Message # 19
Кудан (9)

Съобщения: 1073
Сега с най-новата версия на аваст! има доста допълнителни екстри,например: виртуална кутия-в нея антивирусната автоматично стартира подозрителни програми и така те не могат да навредят на софтуера.Сигурна зона-Уникален модул позволяващ да стартирате доверените си сесии осигурени от останалите програми на вашия компютър.Превключваики в сигурна зона,получавате чист екран,където можете да управлявате вашите лични транзакции(като онлаин плащания и банкиране) без риск от спаиуеар кии-логъри или други вредоносни програми
Има и други,като автовиртуална кутия,пясъчна кутия,клетка за вируси.Добра програма е и най-вероятно иска известно време нагаждане към ОС.

MkillaДата: Четвъртък, 08.03.2012, 19:51:50 | Message # 20
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Колега NSBOP недей така :) Мизерният дял е за Източна Европа , защото ние сме мизерници.Всеки който поне малко разбира от компютърна техника и има възможност знаеш какво ползва.Зверските машини на MAC не случайно са с по-високи цени.Отделно за Европа са доста завишени ценово но това е друга тема.Операционната система на apple е мега добра.Мислена е като е правена докато windows е направен и тогава се мисли как да се подобри :) Много добре знаеш кой от кой е крал там и как е създаден apple и как microsoft :) Отделно искам да ти кажа , че аз windows 7 няма да си сложа никога на моята машина.Не се разбира с някой драйвери , не се разбира с плейари и тн и тн..Още доста трябва да поработят върху този win.Xp е къде къде по-стабиУен :) Брат ми е с Mac и го ползва за работа като преди това смени други 2 лаптопа с доста добри характеристики.Имам преки наблюдения в/у машинката и не говоря просто така.Еми извинявай ама няма база за сравнение..Това е все едно да кажеш , че Хюндай е по-добра машина от Хонда като агрегати , динамика , сигурност и тн и тн..:) Може би примера не е най-точният но е близък :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 08.03.2012, 19:56:22

aλexandroДата: Петък, 09.03.2012, 10:23:22 | Message # 21
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Ако позволите да се намеся. :)
Това, че WindowsXP е доста по-стабиУен от 7 не знам как да го коментирам. Няма нито един довод някой човек да твърди това, освен довода "така ми се струва на мен". Единствено е вярно, че някои производители на софтуер и хардуер все още поддържат само XP, но това със сигурност не е проблем нито на операционната система, нито на MS. При положение, че Windows Vista излезе преди повече от 5 години какво да говорим?
UNIX системите са доста по-трудни за заразяване с вируси, поради много прични, но най-тривиалната от тях е заради по-сложния си user control (нещо подобно Microsoft въведоха във Vista/7).
Най-добрата антивирусна, която домашния потребител може да си сложи е Microsoft Security Essentials - върши базова работа, не пречи, най-лека е от всички алтернативи.

ПП: Ползвам и Windows XP, и Windows 7 и Линукс (напоследък предимно Ubuntu, но вече едва ли). Всяка от тях ми върши различна работа.

Редактирано от aλexandro - Петък, 09.03.2012, 10:25:17

NSBOPДата: Петък, 09.03.2012, 10:55:19 | Message # 22
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Няма да коментирам:

• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda