иридиеви свещи
|
|
nightfighter | Дата: Четвъртък, 20.09.2012, 19:16:33 | Message # 16 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
| Колегите доста обстойно са ти обяснили нещата,моето мнение изцяло съвпада с написаното в горните постове,така че е излишно да повтарям вече казани неща.А това какво ти ще решиш да правиш си е твоя работа разбира се.
|
|
| |
djoni | Дата: Петък, 21.09.2012, 09:59:52 | Message # 17 |
Нидан (2)
Град/Държава: Razgrad/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 29
| Към колегата Mkilla Да ти обясня как разбрах за детонациите,наех апаратура от НАСА,също така и професори по физика,механика,математика,алхимия и направихме нужните изследвания.Доволен ли си сега?
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 21.09.2012, 23:16:40 | Message # 18 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Еми от какво да е доволен, аз също не съм! Mkilla ти зададе шеговит въпрос ,който ти си възприел като заяждане а целта му не беше да се заяжда ,а да ти намекне нещо,жалко че не си разбрал какво.Моите извинения и не възприемай че и аз се заяждам с теб,но отговора ти е най-меко казано несериозен.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 21.09.2012, 23:56:38 | Message # 19 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Недейте да се разправяте за глупости колеги. Нека да запазим добрия тон и да преглътнем "обидата" ако някои се е обидил. Поздрави от Германия.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 22.09.2012, 01:32:36 | Message # 20 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Колега djoni , не стига че този форум е в доста камерен състав сравнен с всички останали и да има заяждане според мен е много грозна работа.Чудесно е че имаш по-малки детонации , може би + 10 коня само от свещите и тн..но всеки си има мнение и може да задава въпроси като на моя ти си отговорил направо чудесно.На мен изгорелите газове ми миришат еднакво освен 1 път на познат със запушен/развален/счупен катализатор като тогава там мириса беше като на развалени яйца
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Събота, 22.09.2012, 01:51:57 |
|
| |
djoni | Дата: Събота, 22.09.2012, 02:15:16 | Message # 21 |
Нидан (2)
Град/Държава: Razgrad/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 29
| Да ми намекне какво,че тука не разбрах? Просто изразявам дългогодишния си опит,14 коли 6 от които Хонда! Познавам мн.добре колата си/т.е.автомобила,че и на каруцата казват"Кола"/и най-малкия шум и каквото и да било го усещам.
пп.всички промени дават положителен резултат,макар и минимален,ако се направят както трябва
|
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 22.09.2012, 08:38:30 | Message # 22 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Мисля че трябва да спрете да се изяснявате до тук.Явно никой никого не е искал да засегне.Тук сме само приятели макар че не сме се виждали и запознали лично всички. Може да спорим и да не сме съгласни с вижданията на другия и да си отстояваме собственото мнение но накрая трябва пак да сме си приятели и да си подаваме ръка при евентуални проблеми . Относно иридиевите свещи и работата на двигателя след монтажа им мога да кажа че в действителност найстина двигателя работи по добре на малки обороти и ако караш със скорост около 100-130 км в част дава икономия в горивото спрямо обикновенните свещи.Това го казвам от няколко проби със старите и новите свещи по един и същ маршрут извънградско и на разстояние 440 км.Но всичко е относително защото зависиш от качеството на горивото което зареждаш и дали не са те извозили в количеството гориво при зареждане.Тогава всички проби отиват на кино .По инфоборда засичам че при обикновенните свещи оборотите на автомобила при празен ход са ми около 800-850 , а при иридеивите свещи е 750-800 .Дали има плюс или минус всеки има право сам да си преценява и да решава дали да си сложи такива или други свещи или части на автомобила.Важно е след като ги сложи да даде на останалите обективна информация за да знаят и преценят дали да го направят и те или за тях няма смисъл от това подобрение. В това отношение поздравявам Garffi и eDaniel които най обстойно пишат за това което са направили по автомобилите си ,за проблемите които са срещнали при монтирането и начина на тяхното решаване и всичко е със снимков материал
Моля да запазите добрия тон на форума и ако трябва да си изясните още нещо минете на Л.С. Лек ден на всички
Редактирано от eldesa - Събота, 22.09.2012, 20:22:28 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 22.09.2012, 11:51:49 | Message # 23 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Детонации сьм чувал единствено когато на F серията бях завьртял деокото на максимален аванс заради газта и като запалех на бензин си се чувашве отчетливо аванаса при ускорение. А ако мога да използвам темата на колегата да попитам някой карал ли е свещи предназначени за работа с газ?
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Събота, 22.09.2012, 11:53:27 |
|
| |
ckron | Дата: Неделя, 21.10.2012, 17:23:48 | Message # 24 |
Шодан (1)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 16
| Аз също не виждам смисъл от иридиеви свещи на "яромелката" От личен опит мога да кажа, че не изкарват 100000 км., а на половина, така че сметката е долу горе следната: три пъти по-скъпи от обикновенните, а изкарват само около два пъти повече. След като ги сложих определено двигателя започна да работи по-равномерно, но това си го обеснявам с лошото състояние на старите. Същия ефект се получи, когато смених иридиевите след около 55000 км с нови обикновенни NGK.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 21.10.2012, 22:21:50 | Message # 25 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Свещи смяна на 20000км-нормални.Не повече
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |