• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Рекаро седалки от Акорд Type R
mom4i74Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 12:34:33 | Message # 16
Джудан (10)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
Мерси за интерсната информация и за пожеланията :) Дано пак да има седалки и да си  вземеш и ти :)

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

nightfighterДата: Четвъртък, 09.05.2013, 13:26:17 | Message # 17
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Честито Момчиле!Седалките са много яки! Дано тапицера се справи добре със прехвърлянето на тапицерията на задната седалка, за да се получи един цялостен салон.Първоначалната ти идея, да сложиш само едната седалка не ми харесваше,колкото и да е готина от моя гледна точка ще стои като ,,кръпка".
На мен, много ми харесват седалките от S2000, и преди време се бях замислил да купя такива,  във един от Английските форуми бях видял тема как се преправят да паснат на 4ген.Но поради финансови причини засега се  отказах от тази идея.

п.с. Според мен,занеси твоята и от акорда задни седалки при тапицера и да помислите, дали не може да се сложи дунапрена с плата от акорда на твоята основа,като се преправи само по краищата.

Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 09.05.2013, 13:33:35

mom4i74Дата: Четвъртък, 09.05.2013, 15:54:54 | Message # 18
Джудан (10)

И аз сьм го закьсал с парите и сега май няма да се стигне до задните както и до цялосно завьршване на проекта с така мечтаната генерация :)) Другия пьт като се прибера отпуска септември месец:)
А Акордовия дунапрен мисля че няма да може да се преправи защото седалката на Прелюда е Г-образна  а тая на Акорда си е права. Но при всички случаи ще ги занеса всички задни седалки.

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 09.05.2013, 16:01:55

mom4i74Дата: Петък, 31.05.2013, 22:09:18 | Message # 19
Джудан (10)

Банда ,днеска монтирах предните седалки:) Утре ще направя смнимки и ще направя схеми с обяснение за преправянето на шейните защото освен захващането за купето се преработва и височината на шейната защото на Акорда е по висок тавана:) Харесват ми като седене в тях но още нямам впечетления защото не сьм сьм ги пробвал на дьлаг пьт. Но седалката много пльтно обхваща тялото и няма на кьде да се мьрда което е хубаво че сьм стабилен :) Прелюдовите седалки ги унищожих защото сьм им рязал краката на шейните за донори. Единстерно остана да им взема награветелите за да ги прехварля накой ден на Рекарото.

Редактирано от mom4i74 - Петък, 31.05.2013, 22:10:53

mom4i74Дата: Събота, 01.06.2013, 23:00:19 | Message # 20
Джудан (10)

1. Демонтирваме Акордовите шейни от Рекарото като развиеме 4-те болта под седалката.

2. След това трябва да се да се разнитат краката на релсите за да се прехварлят от Прелюдовите на Акордовите релси .

Снимка на шейната обьрната наобратно.

3. След като сме ги одрязали 4-те крака на Прелюдовите седалки ги монтирваме на колата за да са фиксирани и налагаме отгоре Акордовата шейна. Равнява се по предните стойки да са еднакво издадени пред тях а отзад се пускат така че да не пречат на монтажните болтове.
Прикапваме и сваляме за да ги завариме здраво.

4. Вече имаме Акордови шейни които  са идеално паснати по прелюдовото купе но имаме проблем сьс височината на шейната и трябва да смькнеме монтажната височина.
За целта трябва да одрежеме триьгьлните стойки на които се монтирват двата винкела сьс трьбата между тях.

От основата кьдето е шейната се режат 4-те стойки като се оставят 2-3 м.
След това част от ушите остават завити вьв двата винкела сьс трьбата между тях.
Тия уши които са останали на винкела от вьтрешната страна (от кьм колана) се развиват и се хварлят .
Другите 2 уши които са от вьншната страна на винкела(от кьм вратата) се подравняват на 5мм под рьба на винкела.

Понеже Рекарото неседи на центьр вьрху шейната трябва да се изнесе кьм вьншната страна на колата (кьм вратите)

При това положение вьншната част на винкела ще стьпи на местото кьдето среза на ухото.
Но вьтрешния винкел който е от кьм страната на колана ще излезе за малко извьн шейната. Поради тая причина взимаме шина широка 50 мм и дебала 5 мм и я заваряваме на местата кьдето одрязахме тригьлните уши от шената за да удьлжим равнината в която ще стьпва винкела при изнасянето на седалката кьм вьншния край на купето. Точно поради тая причина и заваряването 5мм шина оставихме винкела без уши като ги развихме и изхвьрлихме от другата вьншната страна оставихме стьрчащи с 5 мм уши за да компенсираме дебелината на шината от вьтрешната страна.

След това монтирваме стойкката с двата винкела за Рекарото.
Монтирваме шейната сьс монтажните болтове и налагаме Рекарото вьрху шейната за да центроваме и нагласим седалката .
Има едни засеци на триьгьлните уши които рязахме от шейната и по тях центроваме дупките страничните дупки на винкела да са срещу тия засеци. Това е за центроване по отношение нпред- назад.
За центроване наляво на дясно се прави на око като се гледа разтоянието от там кьдето стьпва винкела до края на шейната да е едно сьщо и от предни и от задния край.
След като ме сигурни че е центрована правилно седалката я прикапваме леко. Малко е неудобно особено от кьм вьтешната страна ама не е невьзможно.
Задьлжително дрьжте при вас прьскачка за вода.

След като сме прикапнали винкелите за шейната , развиваме 4-те монтажни болта и сваляме седалката заедно сьс шейната.

На земята развиваме винкелите от Рекарото за да оделим седалката от прекроената шейна и дозаваряваме винкелите за шейната.

Вече имаме преработена и завьршена шейна която пасва на Прелюда и е сьобразена сьс височината на купето му.

За финал трябва да свалим Акордовата заключалка на колана като развием болта от шейната който го дьржи и да прехварлим заключалката от Прелюдовата седалка и с клещи тип "гарги" да изкривиме малко шината на колана в посока кьм седалката.

Боядисваме новата шейна, монтирваме я кьм седалката посредством 4-те болта и монтирваме красотата в колата :)

Нямах вьзможност да правя снимки но ако не сте ме разбрали какво обяснявам ще сваля седалките ще ги оделя от шейната и ще  ги снимам ако кажете :)

Това което остана за довьршване е да сваля от Прелюдовите седалки нагревателите и да ги кача на Рекарото и да нонтирам вентилатори от долната страна кьдето има заготовки за монтаж.
За да не пускам нова ел.инсталация ще монтирам копче отстрани което ще прехвьрля захранването или кьм нагревателите или кьм вентилаторите.

Ако трябва да се обобщи всичко накратко е че се прехвьрлят множните уши от Прлюда.
Смьква се височната като се срежат тригьлните уши за които се захващат 2-та винкела.
Заварява се успоредно на шейната шина дебела 5мм и широка 50 мм за да има кьде да стьпи да винкела при изместването на седалката кьм вьншния край на купето.

PS. Пропуснах нещо много важно. При заварките по шейната се получават леки усуквания и самата шейна затяга и почва да се движи много трудно. Не се притеснявайте. Обрьщате шейната на обратно и набивате отверки от девте страни на релсите. Отверките трябва да са точно една срещу друга от двете страни на релсата. Това се правви на местата отколо заварките. Така се оправя хлабината между релсата и водача и пак ще се движат като нови:)
Приложени файлове: 7086562.jpg (367.3 Kb) · 8825110.jpg (271.5 Kb)

Редактирано от NSBOP - Понеделник, 03.06.2013, 15:54:51

MkillaДата: Понеделник, 03.06.2013, 12:40:24 | Message # 21
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Много полезно инфо за бъдещи собственици на RECARO салон :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

mom4i74Дата: Понеделник, 10.06.2013, 21:00:03 | Message # 22
Джудан (10)

Днес реших да монтирам вентилатор на предвиденото за целта място. 

Понеже е малко неудобно че седалката няма бьрзо падане на облегалката ми дойде идея да моторозирам тая функция.
От вьтрешната страна има място да монтирам моторче от стькло и да го вьржа за оста която сваля облегалката:) ЩЕ стане много яко :)
Приложени файлове: 4690600.jpg (61.4 Kb) · 4278539.jpg (83.9 Kb) · 0267973.jpg (92.1 Kb)

dominikoДата: Вторник, 11.06.2013, 18:25:13 | Message # 23
Годан (5)

Град/Държава: Shumen/Bulgaria
Съобщения: 139
Извинявам се за невежеството ми, но любопитството  надделя :). Този вентилатор ще изпълнява охлаждаща функция или става въпрос за нещо друго? Ако ще охлажда как духа от там, нещо върти въздуха ли , сподели че ме човърка  assassin

Редактирано от dominiko - Вторник, 11.06.2013, 18:27:40

mom4i74Дата: Вторник, 11.06.2013, 18:29:02 | Message # 24
Джудан (10)

Ако ти кажа че и аз незнам сигурно ще ми се смееш ама реших да го монтирам като е предвидено място за това :) хахаха
Единия вариант е да прави някаква вентилация през дунапрена на седалката а другия да прави вентилация като се дрьпне предната вьзглавничка напред. Може да има идея и да вьрти вьздуха ниско доло при краката. Не ми е ясно и на мен.
В четвьртак като я покарам 1500 км по кьси панталони ще видя дали има някакьв ефект :)

Редактирано от mom4i74 - Вторник, 11.06.2013, 18:36:34

nightfighterДата: Сряда, 12.06.2013, 00:46:38 | Message # 25
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Брей, все около ,,духането" се въртят нещата бре ;) Виж го ти наш Момчи,вентилатор и къси панталонки си наготвил за пътуването :) Да се не повредиш ей :)

mom4i74Дата: Петък, 14.06.2013, 10:30:35 | Message # 26
Джудан (10)

Вече имам преки впечетления от ефекта на вентилатора.
Пьрво да кажа че тия седалки за 1400 км почти постоянно каране с малки паузи за зареждане и кафе нито ми натьртиха задника нито ме заболя гьрба.
А вентилатора дьржи седалката халадна и незапарява грам. КАто изключа вентилатора  седалката се затопля.
Като го включа и се усеща разликата как става хладна. Значи вьздушната струя прониква през тапицериите и аистина диша седалката. Няколко пьти пробвах и вече се уверих че е така.
Много сьм доволен и който си сложи такива седалки да се вьзползва и от вентилатора :)

• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda