• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Дипломна работа - анкета
nightfighterДата: Вторник, 11.02.2014, 22:53:41 | Message # 16
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
+1 ,  отговорите ми няма да ти харесат,но ми е през оная работа :)
И никакви глоби и глупости няма да помогнат докато:
1. Се раздават книжки на инфантилни типове които даже не могат да четат!
2. Глобата (ограничението,правилото) е така измислена, че целта и е само и единствено събиране на пари за вечно ненаялите се говнари!
3. Когато създавате правила те трябва да важат са за всички!Не само за обикновения Българин, не се чудете тогава защо той не иска да ви ги спазва!За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!

Редактирано от nightfighter - Вторник, 11.02.2014, 23:00:38

HakДата: Сряда, 12.02.2014, 00:05:30 | Message # 17
Рокудан (6)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 216
Quote nightfighter
+1 ,  отговорите ми няма да ти харесат,но ми е през оная работа   И никакви глоби и глупости няма да помогнат докато:  1. Се раздават книжки на инфантилни типове които даже не могат да четат!  2. Глобата (ограничението,правилото) е така измислена, че целта и е само и единствено събиране на пари за вечно ненаялите се говнари!  3. Когато създавате правила те трябва да важат са за всички!Не само за обикновения Българин, не се чудете тогава защо той не иска да ви ги спазва!За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!

^_^ Ти пък сега какво каза.... Отговорите не е нужно да ми харесат на мен или на който и да е. Целта на цялата глупост е да се рзбере какво е мнението на хората(или някаква представителна извадка), за да се предложат някакви по-ефективни методи тъй като колкото едно нещо се приема по-трудно аудуторията, толкова по-трудно е качественото му прилагане. Аз съм разглеждал някакви гранични стойности на глобите, спрямо психологията на хората. Как да речем след една границан нататък колкото и да вдигат глобата тя вече не спомага за намаляване не произшествията и разни такива %) Та тъй като на мен лично ми е писано от малоумни закони и "идеи" на управляващите, които имат единствена цел да пълнят нечия гуша, идеята ми е да се намери такова решение, което наистина да оказва няккаъв ефект в/у ситуацията, защото т никак не е розова. А ък за милионите и законите.... там е трудна работа просто. Крупцията е наистина навсякъде....

А сега се сетих по памет ..специално за пловдив СМЕ НАЙ-големите селяни от към шофиране :D В нашия страхотен град има повече убити от колкото в софия, почти еднакъв брой произшествие СЪС СОФИЯ и 3 пъти повече от всеки друг град в България....Сега ако намеря материала е покажа - сятам ще ви е интересно:p

HakДата: Сряда, 12.02.2014, 00:12:37 | Message # 18
Рокудан (6)

Ето обещания линк:
http://statlib.nsi.bg:8181/FullT/FulltOpen/PTP_172_1_2011.pdf

Вижте на 6та страница от документа или 7ма от ПДФ-файлчето. :( Целия документ е доста интересно четиво и съм ползвал голяма част от него за дипломната си работа. Даже бях учуден, че в България се правят толкова обстойни статистики.

ZAPPAДата: Сряда, 12.02.2014, 00:16:58 | Message # 19
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

HakДата: Сряда, 12.02.2014, 00:24:45 | Message # 20
Рокудан (6)

Quote ZAPPA
А друг, някакъв афинитет "професора" има ли?

Ами веднага отговарям :D Иска да има навсякъде по 2 велоалеи. Даже искаше такъв проект да ми набута, в който да затвавяме транспортни ленти и да ги правим велоалеи със светофарите му и всичкото. Като аз му казах че е абсурдно такова нещо за България. Ако мога да ги сумирам - иска велоалеи навсякъде, хората в града да спрат да ползват автомобили ами само градски транспорт и колелета. Също така ако може навсякъде да има озеленяване......абе като цяло ако може като Виена да го направим, щото те били най-хубавия град в европа <_<

ZAPPAДата: Сряда, 12.02.2014, 00:38:07 | Message # 21
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

eDanielДата: Сряда, 12.02.2014, 03:00:50 | Message # 22
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Имаш едно рамо и от мен :)

プレリュード 夢のカ

aλexandroДата: Сряда, 12.02.2014, 10:07:07 | Message # 23
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 693
Аз мисля, че основният проблем е инфраструктурата. Има абсурдни знаци и ограничения, а там където трябва да има липсват. Основните ни международни пътища минават през една камара населени места, а обезопасяване няма никакво. И накрая всички се изписват като "несъобразена скорост". Два линка от 2007 и 2009, за съжаление актуални и днес.

http://www.capital.bg/politik....v_ubiec
http://www.capital.bg/blogove/pisma/2007/06/29/354023_zabludata_kat/

Надявам се, че автора няма нищо против коментарите по темата

HakДата: Сряда, 12.02.2014, 10:45:55 | Message # 24
Рокудан (6)

Quote aλexandro ()
Аз мисля, че основният проблем е инфраструктурата. Има абсурдни знаци и ограничения, а там където трябва да има липсват. Основните ни международни пътища минават през една камара населени места, а обезопасяване няма никакво. И накрая всички се изписват като "несъобразена скорост". Два линка от 2007 и 2009, за съжаление актуални и днес. http://www.capital.bg/politik....v_ubiec
http://www.capital.bg/blogove/pisma/2007/06/29/354023_zabludata_kat/

Надявам се, че автора няма нищо против коментарите по темата

Нищо против коментарите разбира се. Особено от вас тук в този така приятен за мен форум  :p А иначе...хем си прав, колега, хем не си прав. Принципно доста често се случва като не знаят каква причина да измислят да сложат "несъбразена скорост".  Аз доста се порарових за ситуацията в България и тъй като завършмвам все пак пътно строителство мога да кажа съвсем отговорно, че има участъци, на които са сложени знаци за ограничение на скоростта, които са МНОГО много важни. Те не изхождат от това че на някой му е скимнало да сложи знак там, за да дразни хората, ами заради самата конструкция на завоите или проблемия участък. А пък доста хора движейки се по някакъв път, изведнъж виждаш някакво ограничение (временно) и не му обръщат никакво внимание. А трябва  :p

А иначе аз разглеждам и ситуации от щатите и от австрия и там също като основна причина за катастрофите се отбелязва несъобразената скорост. 

http://insurance.bg/uploads/userfiles/images/Infografiki%20PTP2.jpg

Хубавото при нас, за разлика от щатите например, е че тук кататрофите, предизвикани от пияни шофьори са много малко. Което е супер.

nightfighterДата: Сряда, 12.02.2014, 20:59:58 | Message # 25
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Твоя професор е някакъв вид лумпен! Такива хора не само че не са полезни, а от моя гледна точка са много вредни, особено ако се сдобият с малко власт! Ще ти разкажа за поредната простотия, която видях направена от подобни хора тази година в гр.Поморие.
Решили да правят велоалеи, браво няма лошо, модерно е,само че нашите хора ги направиха, като оградиха с колчета половината от едната лента на иначе широката еднопосочна главна улица в града :) Единствената входно-изходна улица ( Поморие е полуостров ) съответно по едно такова ограждение в едната и другата посока, а по средата има мантинела!
Можеш ли да си представиш какво задръстване се получи през лятото :) Пази боже някой да спре за нещо, закъса или най-вече имаш лошия късмет да попаднеш зад водоноската на кметството, която полива  градинките в средата и отстрани- е тогава става страшно :) И каква е ползата от цялата тази простотия, след като така наречената велоалея се пресича на поне 50 места от перпендикулярните на главната улички :) Естествено само след 15 дни беше пълно с изкъртени колчета,счупени брони и стърчащи от асфалта железа и болтове!
Е, то бива малоумие,то бива простотия, ама такава се среща само в България!

Редактирано от nightfighter - Сряда, 12.02.2014, 21:02:34

HakДата: Събота, 15.02.2014, 22:24:05 | Message # 26
Рокудан (6)

Здравейте отново, любими колеги ! :p   След като днеска от 12 часа на обяд съм седнал да обработвам резултатите от анкетата %) , най-накрая успях да ги завърша. За съжаление само от форума на фоксваген ме отсвириха и имам само 3 попълнение анкети от тях, на чиято база ниакви резултати не мога да покажа. Та оставате Вие, червения-форум и бмв-форума (които също много топло приветстваха идеята).

Та - поствам линкчето - аз не съм имал възможността да разгледам напълно анкетата, и да си направя необходимите изводи, но това ще стане след време. Това, което ми направи впечатление е 23 въпрос    

ЛИНК:
http://1drv.ms/Mnkm3P

Благодаря отново на всички за отделеното време и честните отговори! Едно наистина голямо благодаря от мен, ако случайно успея да завърша скоро(3-4 месеца) ще почерпя!  ^_^ B)

П.С. Ако нещо не се отваря - пишете да го кача в друг формат или нещо от сорта

• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda