Моля за съвети и помощ
|
|
NSBOP | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 11:42:35 | Message # 16 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Статус: Офлайн
| Стискаме палци, колега.
|
|
| |
Aleksandar | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 12:12:21 | Message # 17 |
Рокудан (6)
Група: Напреднали
Съобщения: 238
| Мерси,колега
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 03.04.2014, 18:31:48 | Message # 18 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
| Оф , кат почнете с това "колега " ме избива да ви тегля на всички по една .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Четвъртък, 03.04.2014, 18:32:00 |
|
| |
Aleksandar | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:10:00 | Message # 19 |
Рокудан (6)
| По една...s,колега?
|
|
| |
Aleksandar | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:12:08 | Message # 20 |
Рокудан (6)
| Съгласен сам с теб NightRider, но като не познавам лично човека,как да се обърна към него? С бро,брат,пич и др глупости ли?
|
|
| |
NightRider | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:30:24 | Message # 21 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Най лесно с ей чшшш Става и с използване на ника му или по име ако вече си го научил . Или може изобщо да се пропусне думата колега и да се кара по същество. То ясно ,че питаш съфорумниците нещо.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:37:59 | Message # 22 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote NightRider ( ) Най лесно с ей чшшш Колега ,не ме занимавай с глупости
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Петък, 04.04.2014, 00:38:33 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 04.04.2014, 00:46:29 | Message # 23 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Aleksandar | Дата: Петък, 04.04.2014, 09:43:58 | Message # 24 |
Рокудан (6)
| ZAPPA, прав си,но не слагам всички под общ знаменател. Имах в предвид ,че в центъра,около градинките лятно време се пие бира на поразия денонощно
|
|
| |
dominiko | Дата: Петък, 04.04.2014, 11:16:17 | Message # 25 |
Годан (5)
Град/Държава: Shumen/Bulgaria
Съобщения: 139
| Една нова и странна идея :D. Пак си отвори магазинче, но го кръсти "Aliexpress" . Избери си таргет група( вече колегата ти каза за жените) , харесай си стока, свържи се лично с продавачите да ти направят цена за по - голяма поръчка, вкарай една нормална сума( 5000 - мноооого стока, повярвай ми) и стреляш. Някой работи може да дублираш като цена, а други примерно да си купил за 30лв, да продадеш за 50лв и да си с 15 -20 лв под конкуренцията. Разбира се обяви из всички сайтове. Ще ти дам пример за едни гумени стелчици за табло - 1.4лв до бг, тука гледа ги има за 6, 8 лв, а един писа, ч ги имало на далавера някъде си за 5лв :D. Примери: http://www.aliexpress.com/snapshot/6037333420.html - продават ги по 10 12лв http://www.aliexpress.com/item....33.html - po 80лв ++ http://www.aliexpress.com/item....18.html - въпросните стелки. Поздрави :).
|
|
| |
ggushterov | Дата: Петък, 04.04.2014, 12:09:02 | Message # 26 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Скромното ми мнение е, че с 5000лв нищо няма да направи. Не знам кой колко магазина е отворил през живота си но 5000лв са до никъде. Да не говорим пък за центъра на София. В най-добрия случай: 500лв наем + 500лв авансово плащане - 1000лв Касов апарат - мин. 250лв регистрация на фирмата - 50-100лв счетоводител - мин. 30лв месец осигуровки на теб и жена ти - 200-300лв месечно оборудване за магазина - зависи за какво ще е магазина но ще ти трябват поне няколко рафта и 1 витрина - мин. 500лв ------------------------ 2080лв
Остават ти 2920лв за стока. В зависимост от това какво ще продаваш може да са много пари или малко пари. Ако ще продаваш химикалки и моливи са много пари, ако ще продаваш друго варират от малко до никакви пари.
Всяко отваряне на нов магазин на мен ми струва между 20000лв - 100000лв но моите са за дрехи а и аз в крайна сметка съм производител и от там и ниските разходи за зареждане. Ако ти решиш да заредиш един срванително малък магазин (около 10-15 квадрата) това са си едни 20-30000лв само за стока. От опит ти казвам, че ако един магазин не е зареден като хората си обречен на 100%. Ако ще разчиташ на това да изкараш 30-40лв на ден печалба по-добре си намери друга работа. По-малко нерви, няма данъчни, няма глоби няма нищо. Ако ставаше с по 5000лв всеки щеше да отвори магазин. Ще кажеш ама аз искам за кафе и цигари и т.н. ти ми говориш за дрехи - еми с тва се занимавам тва знам ама нещата не са много по-различни. Даже при мен е по-лесно и по-евтино. Ако искаш за кафе и цигари само лиценза и машините за меляне на кафе няма да можеш да си платиш с останалите пари след разходите по откриването. Цигари се продават само с лиценз който се заплаща в общината. Всяка община си има различна тарифа, за София не знам колко е. Ако ще продаваш храни и напитки ти трябва и разрешително от съответните инстанции. Медицинско и т.н. са задължителни при работа с храна и напитки а кафето спада към хранително-вкусовия отрасъл.
|
|
| |
ggushterov | Дата: Петък, 04.04.2014, 12:32:54 | Message # 27 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| И понеже гледам не ти се занимава да направиш едно бързо проучване:
Касов апарат Цък - 250лв
Софтуер + техника за баркодове, одит, покупко-продажба на стоките: Цък - около 1200лв на магазин ми излиза на мен
Лиценз https://www.google.bg/url?sa=....4,d.bGQ
http://www.bg-mamma.com/index.php?all;topic=517096.0 Изисквания за хранителните стоки Цък Рафтове и витрини за цигари и алкохол Цък - Това е втора употреба ама ще ти свърши работа някакво такова. Ново е двойно по-скъпо.
И накрая ето това е не лоша статия за магазините. Цък Тук също пише интересни неща. Food for thought дет сА вика на Ханглийски Цък Разбира се не твърдя, че всичко това е изчерпателно или актуално но със сигурност пари ти трябват и то доста. Центъра на столицата е най-неподходящото място да стартираш малък магазин по простата причина, че конкуренцията ще те смачка за няколко месеца освен ако нямаш силен финансов гръб. По-добре послушай съвета на Lordini и се ориентирай към запълването на дефицитна ниша в твоя район/квартал. От голямо значение ще е и къде се намира магазина. Ако е някъде където никой не може да си спре колата да си купи цигари - фал. Ако няма добър човекопоток - фал. Ако е някъде супер забутано между 2 блока в трета глуха - фал. Ако наема е 2000лв - фал. Има много променливи които трябва да вземеш под внимание ако не искаш просто да си похарчиш парите някъде и после да връщаш кат' поп на банките и да се чудиш от къде да вземеш пари да си платиш сметките и вноските. Като си държавен служител предполагам, не взимаш 5000лв месечна заплата....ако вземаше нямаше да мислиш за магазини
Редактирано от ggushterov - Петък, 04.04.2014, 17:02:24 |
|
| |