• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Катализатор - за или против ?
VIPER-CHДата: Събота, 11.02.2012, 19:49:06 | Message # 16
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
"Аз пък се чудя без катализатор ще мине ли прегледа.Нали ще изхвърля повече газове без него."
Той и без това е неефективен докато не загрее ;) на практика в градски условия той почти не върши работа

Моя катализатор го смених с един от рено лагуна.Беше нов и с подобни размери и използвах само фланците на оригиналния като ги заварих на новия.Стария ми беше доста запушен и колата заглъхваше,след подмяната всичко се оправи от самосебе си.

Колкото за отстраняването му,махнал съм катализатори на десетки коли(вкл. и на няколко мои) и съм забелязал само плюсове!Има достатъчно заглушители след него които задържат изгорелите газове.Слагай си резонатор ако можеш,понякога може да стане по шумна без катализатор но това се дължи на неизправни шумозаглушители след него.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

MkillaДата: Вторник, 13.11.2012, 16:27:51 | Message # 17
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
След повече от месец нещо започна да дрънчи когато ускорявам и когато спирам рязко.Помислих си , че е крайно време да се появи първият по-сериозен проблем при Хондака но не :) Заслушах се внимателно на място и когато настъпвах газта имаше звук който приличаше като на счупен лагер но пък се чуваше долу ниско под мотора.Според мен беше катализатора и тръгнах от там.Ходих в сервиз и направо им казах да го махнат да видим дали е от там.Когато го демонтираха вътре дрънчеше яко.Монтираха резонатор и всичко стана пак тихо както си беше.Цялата работа е била , че катализатора се е натрошил на няколко места и съм имал късмет , че парчетата не са се набили в средното гърне.Послушах ви за резонатора и съм доволен.Сложиха подобен модел като на Garfi ( поне така изглеждаше ) и сега всичко е наред.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

VIPER-CHДата: Вторник, 13.11.2012, 21:54:13 | Message # 18
BIKER

А катализатора продаде ли го?Пара си е :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

MkillaДата: Вторник, 13.11.2012, 22:05:45 | Message # 19
5th gen F20A4

Резонатора + труда :)

VIPER-CHДата: Вторник, 13.11.2012, 22:53:04 | Message # 20
BIKER

Добре е ;)

MkillaДата: Вторник, 13.11.2012, 23:49:17 | Message # 21
5th gen F20A4

Нямам идея как вървят но като идея ми се стори добре.Резонатора + заварката и 1г. гаранция на 2те :)

VIPER-CHДата: Вторник, 13.11.2012, 23:58:59 | Message # 22
BIKER

Ми моя го дадох на търговец за 60лв значи цената му ще е към 90 мисля...При положение ,че е счупен цената му пада поради риск от частично изгаряне и липса на материал

Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 13.11.2012, 23:59:49

MkillaДата: Сряда, 14.11.2012, 00:06:54 | Message # 23
5th gen F20A4

Ясно , значи правилно ми е казал човека.Мерси за инфото ^_^

Xak3p40Дата: Четвъртък, 20.02.2014, 14:36:15 | Message # 24
Нидан (2)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 24
Как се сваля катализатора освен с развиването на 2-3 болта, държи ли се твърдо към останалите тръби и трябва ли нещо да се реже. Питам защото имам съмнения освен, че имам пукнат колектор и че май ми е позапушен катализатора. И като ги почна, да сменям всичко наведнъж!  spiteful

ggushterovДата: Четвъртък, 20.02.2014, 14:49:35 | Message # 25
Кудан (9)

Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
Отвиваш болтовете и пада, нищо не режеш ;)

aλexandroДата: Четвъртък, 20.02.2014, 16:20:51 | Message # 26
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Понякога се налага да режеш болтовете :D

hkrinkleДата: Четвъртък, 20.02.2014, 18:42:44 | Message # 27
Йондан (4)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 95
И какво...ако го махна катализатора и му туря една тръба директно, тоест без резонаторно гърне няма да ми работи колата нормално така ли? 

Някой който го е правил може ли да потвърди?

ggushterovДата: Четвъртък, 20.02.2014, 19:33:24 | Message # 28
Кудан (9)

Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
Аз съм го правил и разлика в работата на колата не намерих. Само където дрънчеше на тенекия и имаше едни обороти в които беше кат жигула :D Дали е вървяла повече...ми на мен така ми се стори, ама нали знаеш как си въобразяваш всеки път като направиш нещо по колата така, че не мога да съм категоричен :D

VIPER-CHДата: Четвъртък, 20.02.2014, 20:53:24 | Message # 29
BIKER

За да поставиш тръба трябва да отрежеш двата фланеца от стария катализатор и да ги завариш на(новата-то) тръбата или на резонаторно гърне освен ако ти се правят селски работи и завариш тръбата директно haha
Ако ти е бил запушен катализатора ще усетиш огромна разлика а ако не е бил запушен ,едва ли ще хванеш минималната разлика B) но я има  ;)

Редактирано от VIPER-CH - Четвъртък, 20.02.2014, 20:55:40

• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda