Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Кратки и бързи въпроси.
nightfighterДата: Събота, 18.01.2014, 20:05:48 | Message # 1051
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
Момчиле, каква е цената на ключовете?

mom4i74Дата: Събота, 18.01.2014, 20:56:52 | Message # 1052
Джудан (10)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
250 лв на големия ключ мад ин Англия и 120 на малкия динамометричен ключ мад ин Германия на фирма BGS.

А като гледам аутодата май дават да се смеят и болтовете на основните лагери?

()
Приложени файлове: 6542820.jpg (137.0 Kb)

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Събота, 18.01.2014, 21:15:39

nightfighterДата: Събота, 18.01.2014, 22:49:59 | Message # 1053
4G H22A 4WS MT

Мерси Момчи, неоправдано скъп е, за моите нужди!
Относно болтовете- по-принцип във повечето сервизни описания препоръчват подмяната на болтове навсякъде, това си е политика на повечето фирми  :) Реално погледнато, това не е необходимо да се прави в 90% от случаите , е ако имаш излишни пари сменяй ги :)
Аз не бих разглобил един работещ двигател,само от любопитство! Много пъти съм ти го казвал,че не се ремонтира нещо което е здраво!

Редактирано от nightfighter - Събота, 18.01.2014, 23:02:41

mom4i74Дата: Събота, 18.01.2014, 23:02:05 | Message # 1054
Джудан (10)

Аз сьм далече от сьстезанията още повече много си пазя колата и избягвам да я префосирвам и така нататьк.  В случая с този двигател незбьрках че го разглбих защото биелните лагери не ми харесаха изобщо. След този ремонт ще имам един перфектен двигател на който му знам сьстоянието и подрьжката от тук натам :)

Има и по евтини инструменти. В пьрвия пост ще видиш линка кьм BGS Германия и от доло ще видиш файлове с екселските таблици за цените. От каталога гледаш номера на артикула и в таблицата си намираш цената. Мисля че за регистрирани потребители ,цената е -15%.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=72039

Редактирано от mom4i74 - Събота, 18.01.2014, 23:05:43

nightfighterДата: Събота, 18.01.2014, 23:04:29 | Message # 1055
4G H22A 4WS MT

Поизтрих някой неща които бях написал,че ще ме нападнете групово за ревизиите :)

А в случая с този двигател, си избързал много като си го разглобил! Ти виждал ли си го работещ? :) В зависимост от начина по който работи всеки един двигател, може да се направи доста точна оценка на състоянието му! Следователно да се набележат необходимите неща които трябва да се прегледат или сменят. Сега ти го гледаш като голям камък и понеже си нямаш на идея как работи, се юрваш да сменяш всичко- резултата е: Яко набълбукване,с подмяна на части, които не е необходимо да се подменят и нови гарнитури,защото си отварял там където не е било нужно да отваряш!
Моята гледна точка приятелю е: Ако двигателя ми втора ръка, ще струва след ревизията колкото един нов,аз предпочитам да си купя нов!!!

Редактирано от nightfighter - Събота, 18.01.2014, 23:17:00

MkillaДата: Неделя, 19.01.2014, 12:04:54 | Message # 1056
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Момчи , давам ти няколко линка да хвърлиш 1 поглед

1.http://zimber-tools.com/
2.http://www.lincos.bg/
3.А с тези работим  http://unior.bg/ .Изключително качествени инструменти но са доста скъпи.Все пак хвърли 1 поглед а като се прибереш и ела до офиса да разглеждаш каталога , че е от 800 страници.Инструментите са им с life time гаранция.За динамометричните ключове се налага калиброване всяка година като за тези на Unior не съм сигурен дали не е на повече време.

От тези инструменти пазаруват главно в чужбина и в някой сервизи тук , защото цената им е по-висока от на повечето марки.

Добри инструменти са и Facom , Gedore , Force , BAHCO Sweden ,  USAG.Купихме с брат ми комплект гедоре на Force , защото цената на Unior беше доста висока а за някой случаи не си заслужава да даваш маса пари за инструмент от който не изкарваш пари.Това е все едно да си купиш бормашина на Makita а да я ползваш 3 пъти в годината :) Та инструментите на Force ги ползват масово в сервизите в България.Като цена-качество са наистина доста добри и носят много на бой.Теста при нас за тресчотката беше , когато сваляхме една рейка без никакви спрейове на кола , който беше стоята навън 1 година.Всичко беше клеясало и сме стъпвали с крак в/у тресчотката , слагахме тръба и нищо и няма.На 1 Сивик пред старият офис с тресчотката напъвахме ремъка на хидравликата , за да го опънем :D Поразгледай и си вземи динамометричен ключ на добра марка , защото по-евтините надали мерят точно но пък и не давай необосновано много пари ако не ти носи доходи.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Неделя, 19.01.2014, 12:08:34

bardyziДата: Сряда, 22.01.2014, 13:23:34 | Message # 1057
Нанадан (7)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 332
Някой да следи този търг  http://www.ebay.co.uk/itm....7ab2ea0

Животът е кратък. Трябва ни скорост, за да постигнем това, което желаем. С.Хонда

AleksandarДата: Петък, 24.01.2014, 20:00:33 | Message # 1058
Рокудан (6)

Съобщения: 238
Не мога да намеря дали има тема за лепене на преден лип...свалих си моя,понеже е счупен на няколко места и искам да го залепя. Имам пистолет за въздух и ситна метална мрежа ще си набавя тези дни..

mom4i74Дата: Петък, 24.01.2014, 20:24:34 | Message # 1059
Джудан (10)

Колега ако намериш ситна метална мрежа искам да знам от кьде и колко пари е. Питай дали имат мрежичка от нерьждавейка. Ще ми трябва за гьрнетата вьтре а нямам идея от кьде да я намеря. Благодаря ти предварително :)

VIPER-CHДата: Петък, 24.01.2014, 21:11:45 | Message # 1060
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Quote Aleksandar ()
Имам пистолет за въздух и ситна метална мрежа ще си набавя тези дни..
Много се деформира пластмасата с пистолета,аз използвам бренер и нагрявам решетката а не детайла.Загряваш решетката която ще армира до червено и поставяш с лек натиск да се впие в ПВЦ-то.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

VIPER-CHДата: Петък, 24.01.2014, 21:12:38 | Message # 1061
BIKER

Quote mom4i74 ()
..........
Момчи,дай това после ще го изкоментираме в чата,ще те светна ;)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

AleksandarДата: Петък, 24.01.2014, 21:27:16 | Message # 1062
Рокудан (6)

Съобщения: 238
mom4i74, мрежата ще ми я донесе един колега,ще го питам за повечко и ако има,значи има и за теб :D А нагряването на решетката,наистина звучи по-логично,така и ще направя :) Други съвети?

VIPER-CHДата: Петък, 24.01.2014, 22:31:42 | Message # 1063
BIKER

Използвай пинцета да държиш мрежата а не клещи че отнемат бързо топлината от мрежата.Приготви си и една плоска отферка за да я натиснеш да се впие.Не използвай големи парчета,няма да можеш да я нагрееш,изстива прекалено бързо.Можеш да армираш 1 пукнатина или парче и със повече парчета едно след друго-последователно,здравината е същата,че и по добра.
пп.добре е някой да ти държи бренера в близост до зоната надействие,така ще имаш 3-та ръка и мрежата няма да има време да изстине.

Редактирано от VIPER-CH - Петък, 24.01.2014, 22:33:06

nightfighterДата: Събота, 25.01.2014, 00:08:16 | Message # 1064
4G H22A 4WS MT

Защо просто не си ползваш поялника? Уверявам те, става много лесно и бързо,загряваш мрежата потъва в пласмасата,с поялника може и да натискаш мрежата.

VIPER-CHДата: Събота, 25.01.2014, 00:21:14 | Message # 1065
BIKER

Не се впива добре а ако задържиш,пак деформираш пластмасата.
При нагряване с бренер решетката се впива в дълбочина,почти не се забелязва.....без да деформира

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda