Nightfighter Prelude H22A 4WS
|
|
NightRider | Дата: Неделя, 11.08.2013, 14:29:54 | Message # 16 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Браво Васко ,кефиш. Правиш си колата с кеф ,всичко е изпипано супер .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 14.03.2014, 22:37:04 | Message # 17 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Започнах една дълго отлагана работа,а именно да пребоядисам колата.В момента съм до под кривата круша, но се надявам нещата да потръгнат. Хубавото е че купето е в отлично състояние, освен задните вежди никъде другаде няма ръжда. Лошото е че много ,,майстори бояджии" са творили върху тази кола,на някои детайли има 6 пласта боя/шприц кит, и невероятно много кит. Решението на проблема е:
С ъглошлайфа до ламарина, изправяне на кривите места и китосване наново,но вече не с една кофа кит Естествено елементите които могат да се сменят, ги сменям. Имам подготвени преден и заден капак, калниците са в добро състояние,но неприятно ме изненада дясната врата. Мислех я за идеална,а се оказа че и тя е понатисната,а хлътналото място запълнено с около кило кит Утре отивам до колегата Гущеров за друга, пък вече в зависимост от състоянието и ,бояджията който ми е добър приятел ще каже коя ще правим. В тази област нямам особени умения и затова се доверявам изцяло на него!
Това втората снимка не беше особено належащо,но предпочетох да сваля калника и да почистя няколко малки петънца ръжда, освен това трябваше да поизправя ламарините под фара, където се оказа че е имало лек удар.Хубавото е че е бил наистина лек,но естествено никой от предишните майстори не си беше направил труда да изправи огънатите елементи които не се виждат Доста голяма играчка е но мисля че се справих много добре, в момента съм я напръскал с антикорозициона боя за защита на метала, мисля след като изсъхне добре да мина още една ръка с body 650. Утре същата процедура от другата страна
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 14.03.2014, 22:51:23 | Message # 18 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Браво Веско,стига си отлагал Ще следя темата ,че и аз мисля така да правя с моя.Моя също имаше ръжда само по задните вежди но намерих и на още едно място с размер 2см. под задната дясна седалка точно около болта на колана.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 14.03.2014, 23:04:11 | Message # 19 |
4G H22A 4WS MT
| Quote VIPER-CH ( ) под задната дясна седалка точно около болта на колана При мен там е идеално, за да не ми пречи,а и за да не се цапа в началото свалих почити целия интериор. В момента купето е както казват някои колеги ,,на вагон"
п.с. Колеги спешно ми трябва ми студопора (абсорбера) който се намира под пласмасата и гредата на предната броня.Някой ако го има да се обажда 11 и 12 номер на схемата.
Редактирано от nightfighter - Петък, 14.03.2014, 23:14:52 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 14.03.2014, 23:18:03 | Message # 20 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ти за всеки случай погледни над резервоара
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 14.03.2014, 23:32:21 | Message # 21 |
4G H22A 4WS MT
| Там съм го гледал, свалях резервоара,почистил съм и съм минал с антикорозионна боя и битумен антикор когато слагах 4WS системата.Цялото дъно отдолу ми е идеално, само пустата задна дясна вежда е изгнила,но това е нормално, колата е удряна там.Веждата и калника са доста хлътнали на някои места, ама келешите са ги поправили с една кофа кит Иначе лявата вежда е горе долу добре,има няколко петънца ръжда, и едно изгнило място около 3х3см отзад, на характерното за Прелюда място.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 19.03.2014, 00:13:17 | Message # 22 |
4G H22A 4WS MT
| Днес след доста мъки направих лявата вежда.Нямам голям опит с работата със заваръчен апарат, и кръпки по ламарините,така че нещо което на професионалист би отнело малко време,на мен ми отне няколко часа. Според мен стана добре, всичко което е гола ламарина на снимката е кръпка, понеже след като съм изрязал ръждивата част съм заварял парченцето челно и след шлайфане не се вижда къде е заварката в горната част. Все още не е довършено,че имах друга спешна работа,остава да шлайфам заварките и още малко довършителни работи още.
Повредената дясна страна, вратата и калника вече са на 95% изправени Предишните майстори работили по автомобила не са си давали много зор, и по най-лесния начин бяха замацали хлътналите места по калника и вратата с около 1см кит. Хубавото е че моя човек с който правим колата сега, е наистина голям професионалист, а освен умения има и много специализирани инструменти.Почити е невъзможно или поне много трудно да се изправи всичко без уредчето което той нарича ,,потер" нещо като обратен чук,който сам си точкова, много модерен и доста скъп- само около 5 000 лв
Редактирано от nightfighter - Сряда, 19.03.2014, 00:25:54 |
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 09.04.2014, 00:20:14 | Message # 23 |
4G H22A 4WS MT
| Аде да Ви покажа в какъв панаир се вкарах последните 2-3 дни.Реших да отворя JDM фаровете и да им сменя рефлекторите с такива от LHD, едновременно с това и да монтирам машинките за регулиране на фаровете. Очаквах че на JDM фара ще си има място за закрепване на машинката, оказа се че няма От близо година ги имам тези фарове ама така и не съм обърнал внимание на тази подробност. Ето няколко снимки, от процеса на разрешаване на проблема.В момента и двата фара са завършени,но в момента нямам снимки в окончателния им вид. Утре ще ги снимам и ще добавя още снимки.
След като поизпилих, изшкурих и пръснах с матов структурен спрей, присадката почити не си личи. Е,не съм се престаравал,да я направя абсолютно незабележима ( с кит,шприц и т.н) понеже не сметнах че е нужно.Много по-важно ми беше да се получи здраво,машинката и съответно и рефлектора да бъдат правилно разположени.( чак и с шублер си играх да меря )
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 09.04.2014, 00:44:22 | Message # 24 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Маняк
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
batkosio | Дата: Сряда, 09.04.2014, 07:59:01 | Message # 25 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Аз аз просто залепих машинките към японския фар, като вътре смених само шпилката. Сега обаче ще правя същата операция на хромирани фарове и се чудя...
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 09.04.2014, 23:13:25 | Message # 26 |
4G H22A 4WS MT
| Още няколко снимки в завършен на 99% вид
Тези дни ще ги монтирам на колата, още малко работа по инсталацията ми остана.Сега е момента да прекарам всички кабели които ще ми бъдат нужни.Работата по инсталацията е пипкава и неблагодарна работа- естествено когато искаш нещата да бъдат почити неотличими от фабричния вид.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 07.11.2014, 15:04:13 | Message # 27 |
4G H22A 4WS MT
| След като ремонтните работи се проточиха доста време,мога да кажа че на 95% завърших това което бях намислил Някои неща не се получиха точно така както ми се искаше,но каквото станало, станало. Остават ми някои дреболии да дооправя,както и да си купя друг 2 din DVD,ако не успея да отремонтирам предния,засега ще ползвам едно старичко CD на което само радиото работи,пък по нататък ще видим
Живот и здраве, още някои неща по-колата мисля да направя,ама напролет
Редактирано от nightfighter - Петък, 07.11.2014, 15:19:04 |
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 07.11.2014, 15:15:49 | Message # 28 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Кефи ме цвета на колата и с белите джанти е доста красива според мен.Може би защото си падам по светли джанти , жени и тн.. хаехаех Екстра е станала !
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 07.11.2014, 15:24:24 | Message # 29 |
4G H22A 4WS MT
| Ето и снимка от ,,високо" - от терасата
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Петък, 07.11.2014, 17:10:01 | Message # 30 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 368
| Страхотна цветова комбинация! И на мен ми е много любима, а колата ти е красавица, пу пу! Само не мога да преживея калъфа на волана, просто не мога
|
|
| |