Някой имал ли е проблем с охладителя на маслото на прелюд 4
|
|
otacon1 | Дата: Вторник, 05.02.2013, 12:01:37 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 101
Статус: Офлайн
| Скоро забелязах ,че двата извода на охладителя на маслото нямат закачени маркучи,майстора койти ми прави колата каза ,че при новите модели автомобили (френски и немски) много често се спуквали, и даже и да е спукан при демонтиране не можело да се види защото като загреел тогава почвал да меси водата с маслото.Но това все пак е хонда и се чудя дали не се е гръмнал някой маркуч и за това да е изключен кулера.Някой имал ли е проблем с сцепен кулер на 2.3 и 2.2витек. Мерси предварително.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 05.02.2013, 14:42:08 | Message # 2 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Ако е спукан топлобменника между маслото и водата ще ти тече масло. От кьм вьншната част ще трябва да го огледаш за спуквания. До сега не сьм виждал тема за спукан топлообменик. Закачи му мьркучите и пробвай дали ще прокапе вода от него.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
shamana | Дата: Сряда, 06.02.2013, 15:22:57 | Message # 3 |
Сандан (3)
Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 48
| Аз също не съм чул някой да е имал проблем с топлобменника аз лично поради ремонта който правя го свалих през изминалата неделя и до колкото го гледах не знам какво може да го спука единствено ако е запушен и не може да преминава вода. А по този случай не знам колко от вас са го разглобявали и замисляли как точно работи но на снимката която е публикувал колегата където е топлообменника под №18 е посочен детайл с който се закрепва обменника и филтъра. Та вътре има стеснение което ограничава преминаването на маслото по-нататък дефакто налягането до филтъра е по-голямо от колкото на лагерите и главата. Искам да попитам ако разширя отвора какво ще стане освен че налягането във филтъра и на долу ще падне по-точно ще се оеднакви в цялата система до колкото е възможно.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 06.02.2013, 21:57:59 | Message # 4 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Всяко конструктивно направено стеснение си има смисъл! Никой не си прави труда да усложнява нещата,ако не е нужно! Експериментите, и пипането в конструкцията,без да е ясно какво точно правиш, винаги води до проблеми.В 90% от случаите ефекта от подобни интервенции е негативен! Аз не съм чувал за спукан кулер на Хонда,ако е спукан към маслената част ще тече масло!
|
|
| |
otacon1 | Дата: Четвъртък, 07.02.2013, 01:03:58 | Message # 5 |
Годан (5)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 101
| Мерси за отговорите като си взема маркучи ще пиша какво е станало.
Редактирано от otacon1 - Четвъртък, 07.02.2013, 01:04:38 |
|
| |