Кожен салон - поддръжка
|
|
Mkilla | Дата: Понеделник, 12.08.2013, 10:35:44 | Message # 1 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Отварям темата да внеса малко инфо относно поддръжката на кожен салон за автомобил.След като Жоро ми донесе неговият се хванах да го пооправя Салона е в доста добро състояние с изключение на садраната страница на шофьорската седалка.Тя вече е в avtointerior.bg и си чака нейният ред.Останалите седалки обаче ги оправих сам.От доста време следя част от темите в BMW форума за кожени салони и тяхната поддръжка.В интерес на истината част от хората там дават доста добри идеи за поддръжката на кожи поради факта , че голяма част от BMW-тата са с такива салони.И така , пасажерската седалка която Жоро ми донесе изглеждаше ето така : За да я докарам в приличен вид за мой късмет ми подариха паста която така или иначе щях да закупя.Момчето което ми я подари кара Акорд с кожен салон и след препоръки от няколко места от хора които поддържат доста скъпи кожени салони си е закупил пастата с която и аз действах в последствие.Тя е на BMW и изглежда по този начин : Пастата струва 53.00лв но повярвайте...надали има по-добра на българският пазар от нея в момента.Прави кожата мека като бебешко дупе , овлажнява я и я почиства.Отделно е и с UV протекторен слой.Според мен всяка стотинка дадена за нея си заслужава но да се върнем на темата.Почистих салона с влажен парцал и течен сапун.После намазах всички седалки с тази паста.Около 2 дни мирише като на коза в колата но след това остава единствено миризмата на кожа.Седалките омекнаха осезаемо и кожата стана така , както трябва да бъде.Искам да подчертая , че този ефект ще стане още след първото намазване на поддържан кожен салон.На салони като този който според мен не е мазан никога с нищо , се налага да се мине поне 2 пъти за да има ефект.Другото шишенце на Car Plan го ползвам за таблото , тапицериите на вратите , тавана и всички пластмаси по купето.След намазване с препарата който прилича като вискозитет на кисело мляко се изчаква малко , избърсва се с суха памучна кърпа и всичко светва.Най-поразителният ефект за мен обаче се оказа от нещо което струва 3.00 лева , продава се навсякаде и го препоръчват за кожени якета.Препарата е този : Та тази турска боя заличава иделно всичко що е драскотина ( е дълбоките няма как ) и дава свежест на протритото място.Питах и един от хората в автоинтериор какво мисли и той каза , че няма лошо и става.След като изсъхне не цапа , дава блясък и "живот" на кожата.Колега от Мазда форума си е направил с тази боя волана и казва , че повече от година не е мръднала което според мен е един доста приемлив и евтин начин да си освежиш кожата без да е нужно да се изсипват маса пари.Естествено , че си има и някакви граници и няма как да стане така , както една нова кожа но за парите си е доста задоволителен резултата.Но да не говоря а ето и снимки на седалката след минаване с препаратите и боята.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 12.08.2013, 10:39:23 | Message # 2 |
5th gen F20A4
| Ето и малко по-близък план.Когато от автоинтериор направят и шофьорската седалка ще направя снимки на целият салон.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Понеделник, 12.08.2013, 10:40:54 | Message # 3 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
| Къде се продава този препарат да взема и аз?
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 12.08.2013, 12:16:06 | Message # 4 |
5th gen F20A4
| В Камор Ауто ги имат , би трябвало и в Дару Кар.За таблото , корите на вратите и разните пластмаси си вземи друг обаче.Аз предпочетох на Car Plan заради добрите отзиви и добрата цена ( 10-12 лева ) и стига за бая време.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 13.08.2013, 14:18:20 | Message # 5 |
5th gen F20A4
| Няма такива бързаци като пичовете от автоинтериор.Днес към 11.00 часа ми се обадиха , че седалката е готова.Оставих им я вчера в 10.00.Ето и малко снимки без да съм я обработвал с препарати : Новата кожа не е все още лъскава и е по-светла.Ето и след малко намеса с препарата на BMW - 2 ръце + подсушаване с кърпите :
Редактирано от Mkilla - Вторник, 13.08.2013, 14:18:47 |
|
| |
ggushterov | Дата: Вторник, 13.08.2013, 14:19:38 | Message # 6 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Колко ти взеха за ремонта? Сега трябва да я боядисаш предполагам
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 13.08.2013, 14:20:34 | Message # 7 |
5th gen F20A4
|
След още 1-2 намазвания + третиране с турската боичка ще стане така , както трябва да бъде.Попитах ги кога ще придобие цвета на останалата кожа и човека ми каза , че има 2 начина.Първоначало салона е изглеждал като новото парче.Трябва да мине малко време и да се излъска от ръката която стои постоянно на тази страна или ако бърза човек да си го третира с препарати за да стане както останалата кожа.Няма как да ти нацелят същото парче на 15 годишни седалки затова принципно се прави или симетрично или действаш по описаните по-горе начини.Цената с истинска кожа е 80.00лв с работата което не е малко за 1 парче кожа но пък 1 кожен портфейл е 40.00лв...Не ги попитах колко би струвало цяла седалка да се направи но няма да е малко в никакъв случай.Според мен ако се поддържа един запазен салон , би искарал бая години без да мръдне.Ако обаче е занимарен , бирата е друга.Това в случая е 2-рата кола която имаме в семейството с кожа.Предишната беше със светла кожа и се цапаше на поразия...
Редактирано от Mkilla - Вторник, 13.08.2013, 14:29:05 |
|
| |
NSBOP | Дата: Вторник, 13.08.2013, 15:15:40 | Message # 8 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Аз също ползвам техните услуги и съм много доволен. Докарай колата на месечната среща да видим салона
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 13.08.2013, 15:34:24 | Message # 9 |
5th gen F20A4
| Ще се постарая ако не замина в петък.Да , пичове големи са , дадоха ми отговор на малоумните ми въпроси без да се смеят и казаха кое как да направя т.е че съм го направил вече както трябва
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 16.08.2013, 11:30:51 | Message # 10 |
5th gen F20A4
| А ето и краят на темата.Монтирани но не са намазани :
А ето и вече както трябва да бъдат :
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 16.08.2013, 11:33:38 | Message # 11 |
5th gen F20A4
|
Дано съм бил полезен.Благодарско още 1 път на Жоро ( ggushterov ) за салона.В крайна сметка с малко повечко грижи и всичко си дойде на мястото.
|
|
| |