Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Лагер-главина
mom4i74Дата: Четвъртък, 27.02.2014, 22:49:25 | Message # 16
Джудан (10)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
Здравейте банда. Нощес пристигнах в Австрия обаче има проблем с Прелюда.
Почна да шуми някой от лагерите на главините. Мисля че е заден ляв. Усилва се шуменето но още е поносимо. На ляв завой, тоест като се разтовари лявата страна на колата спира да шуми.
Според вас дали тоя лагер на главината ще удьржи още 1400 км ?
НА врьщане няма да е толкова тежка колата колкото беше сега на отиване.
Споделете за цени на нови главини.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 27.02.2014, 23:15:19

schnappsДата: Четвъртък, 27.02.2014, 23:27:48 | Message # 17
Рокудан (6)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 241
Моята я карах така поне 2-3000 км ,защото си мислех ,че е от зимните гуми.
Накрая сложих лагер главина от Акорд седан 4 ген. без АБС шайба (свалих си старата).Никакви дискове не съм взимал,цялото удоволствие ми струваше 120 лв. с отстъпка НОВА - някаква тайванска марка.Изкарах 20 000 км без дерт.

VIPER-CHДата: Четвъртък, 27.02.2014, 23:44:15 | Message # 18
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Моя заден десен си жужи вече 20 000км.Ако вземе да ромули ,тогава става зле работата :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

ZAPPAДата: Четвъртък, 27.02.2014, 23:50:03 | Message # 19
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

mom4i74Дата: Петък, 28.02.2014, 00:55:43 | Message # 20
Джудан (10)

С оригиналните джанти сьм и оригиналния размер 205х50х16.  До сега го нямаше тоя шум а и вече много ясно и отчетливо се чува.
Щом Вайпьра кара 20 000 км с  прецакан лагер значи ще рискувам да карам 1400 км докато се прибера в Бг. Аз главина имам една резервна и преди я носех с мене ама сега я оставих в мазето да не мькна излишни железа.
Мислих си за нова оригинална ама такива пари не ми се дават. 
От галавините които се продават в Бг има ли свестни марки ?

VIPER-CHДата: Петък, 28.02.2014, 01:26:40 | Message # 21
BIKER

Quote mom4i74 ()
Щом Вайпьра кара 20 000 км с  прецакан лагер
Алоооу,лагера ми не е прецакан :D Развих гайката и извадих лагера...едната черупка си остана на шенкела издърпах я,не е набита,зелената оригинална грес си стои вътре ,лагера като нов ама си хухи.Явно някоя много малка шупла има на някоя съчма...гледах го един час и не можах да намеря проблем,после го събрах щото е като нав.След 10-15000км пак го отворих,същата работа.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

mom4i74Дата: Петък, 28.02.2014, 10:37:11 | Message # 22
Джудан (10)

Главина NTN или SKF от Бг какви пари са ? 
Веско беше питал в предните постове дали неможе да се смени само лагера на задната главина. Неможе само лагера защото  главина е вьншната черупка на лагера.
Има варянт да се намери подходящ лагер и да се престьрже стената на главината за да се набие лагера.

mom4i74Дата: Понеделник, 05.05.2014, 00:52:11 | Message # 23
Джудан (10)

В петьк ми дойде заданата главина която ми я донесе приятел. Хубаво че имах таква налична резервна в мазето. Както си и мислех се оказа лява главина защото на ляв завой като разтоваря лявата страна на колата , шума спираше.
Главината се саморазглоби при свалянето и сьчмите вьтре бяха посиняли.
Спомням си че миналата година като се прибирах от Франция имах проблем сьс задно ляво колело и накладките грееха през всичките 2800 км до Бг. Явно това греене е било началото на края на тая лагер главина. Смазката се е изпекла и почти нищо не е останала от нея и за това се прецака. Пак доста км е издьржала докато се скапе напьлно главината. Вьтрешната черупка на лагера се вади много лесно и даже в моя случай остана на колата и после с чук леко и секач я изкарах. Като се прибера в Бг ще изкарам и сьчмите и тогава ще мислим варянт за присаждане на подходяю лагер който ще е далеч по евтин от цяла главина. Ето и снимки.

()
()
()

Толкова беше нагоряло всичко от греенето че двата болта кото фиксират диска кьм главината бяха спекли яко и се наложи да ги кьсам с ударната отверка която за мой кьсмет сьм я сложил в инструмента :)

В такива моменти виждам колко е хубаво човек да е подготвен за всякакви ситуации когато на дьлаг пьт :)
Приложени файлове: 8546305.jpg (128.1 Kb) · 6522761.jpg (114.9 Kb) · 2473031.jpg (165.2 Kb)

Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 05.05.2014, 01:05:10

VIPER-CHДата: Понеделник, 05.05.2014, 01:47:50 | Message # 24
BIKER

Quote mom4i74 ()
Като се прибера в Бг ще изкарам и сьчмите и тогава ще мислим варянт за присаждане на подходяю лагер който ще е далеч по евтин от цяла главина.
Престани да се занимаваш с глупости B) Българска работа...все едно до луната ще ходиш :D

mom4i74Дата: Понеделник, 05.05.2014, 01:51:20 | Message # 25
Джудан (10)

Що да са глупости :) Колко хора имат вьзможност да си купят нова лагер главина(оригинална от щатите около 400 лв с доставката) без да я отгладуват? Защо да не намерим варянт при който ще имаме всички изгода и който закьса да може да се вьзползва от тая оптимизация?

Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 05.05.2014, 01:57:48

VIPER-CHДата: Понеделник, 05.05.2014, 02:02:00 | Message # 26
BIKER

Щото са глупости B) не ме убеждавай ;) Що трябва да е оригинална?Само оем треа са частите а стиа глупости бре,ставате смешни

mom4i74Дата: Понеделник, 05.05.2014, 02:08:50 | Message # 27
Джудан (10)

Щото за частите от Бг са с неясен произход и качество а нищо непречи да се помисли за престьргване на главината и набиване на подходящ лагер. Може и нищо да нестане ама нищо негубя ако пробвам. Дори с главина от Бг пак ще е поне 5 пьти по скьпа от един лагер който може да се набие. И невиждам защо се палиш и дразниш от факта че нямам доверие нито на части продавани в Бг (освен от Мони защото той лично гарантира за тях) нито доверие на Бг сервизи които буквално са престьпно небрежни. Нито ще ощитя някой нито ще навредя на някой ако пробвам да си направя старата главина с малко вложена мисьл.

Купувал сьм доста части от Бг и след това пак ми се е налагало да купувм сьщите части защото за кратко време се разбиват до неузнаваемост.
Всеки си има виждане и на никой не се смея че предпочита доказано качество на ОЕМ части или части от Бг. Вьпрос на лично виждане .

Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 05.05.2014, 02:13:56

VIPER-CHДата: Понеделник, 05.05.2014, 02:17:09 | Message # 28
BIKER

Прави бе,лошо няма.Аз изказвам мое мнение ;) Знаеш ли , да хвърлиш хиляди левове за оем-части за мотор и изведнъж да си стържеш главината за лагер от 20лв. :D Ще сложа най-смешния лагер на пазара и пак ще го карам 2 годи. Ти колко хил.км искаш още да минеш?500К?Сети ли се кое е ми е смешно?

GarfiДата: Понеделник, 05.05.2014, 14:02:12 | Message # 29
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Сутринта във фейсбук един си търсеше Хонда ОЕМ въздух за гумите.

mom4i74Дата: Понеделник, 05.05.2014, 14:14:42 | Message # 30
Джудан (10)

Супер :) Жив и здрав да е. А аз незнам защо си губя времето да пиша.

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda