Наводнен багажник и седалка
|
|
donvini | Дата: Понеделник, 14.10.2013, 19:04:59 | Message # 1 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 250
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, Направило ми е впечатление че като вали ми се мокри леко багажника точно под буксите за стопа и след няколко дни дъжд влезе и във задната седалка от страната на пасажера като навлезе бая количество вода(случвало ми се е и преди но само при продължителен дъжд).Възможно ли е да е от каналите за извод на водата и ако е така някой ако има опит как става отпушването им ще съм му много благодарен.
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 14.10.2013, 19:45:42 | Message # 2 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| В по-голямата част от случаите проблема е в уплътнението на стопа. При мен също беше това.
|
|
| |
Fonzy | Дата: Понеделник, 14.10.2013, 21:43:37 | Message # 3 |
Шодан (1)
Град/Държава: Montana/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 8
| да ти кажа и за моите премеждия с тая вода една сутрин прекрасна след проливен дъжд се оказах с пален багажник и купе с много вода говоря за от сорта на 20 литра много от към пасажера имаше 4 пръста вода и от там се почва стопове преглед и поливане с маркуча не е от там люк не е от люка накрая се оказа от самия капак на багажника понеже бях спрял със заден към гаража а той има голям наклон и в двата края от към стъклото става като вир а точно там като отвориш багажника най долу в двата края на капака има два фабрични отвора малки може би ф5 или 6 който са пропуснати явно да се залеят с силикон или там лепило както и да се нарича та тези дупки се намират извън уплътнението а там както вече казах е локва защото задницата е много вирната нагоре това става въпрос за 5-та генерация и от там между двете ламарини от който е направен капака влиза водата вътре после се сещаш пален багажник и всичко не съм запознат на 4-та дали може да се завири там като на 5-та и дали ги има тези отвори но се пак можеш да провериш за 1 минута толкова много вода от стопа мен лично ме съмнява то трябва да го няма уплътнението та да има толкова много вода все пак ако не е както при мен ти пожелавам бързо да го откриеш
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 14.10.2013, 23:24:36 | Message # 4 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote donvini ( ) Възможно ли е да е от каналите за извод на водата и ако е така някой ако има опит как става отпушването им ще съм му много благодарен. Възможно е,даже е доста вероятно Това което каза Дани, за уплътнението на стопа също! Най често това са местата от където влиза вода в багажника. За тръбите на люка,обикновено запушването става на мястото на изхода на маркуча, под задната броня. Махаш кората отвътре,напипваш маркуча, завършва с ,, L "-образно гумено съединение,което излиза през ламарината навън.Самия маркуч, само е напъхан в това съединение ( доста хлабаво). Точно там, където е правия ъгъл на гуменото съединение,с времето се събират боклуци и кал, и се запушва. Или го сваляш и почистваш, или пробваш с някаква гъвкава пръчка да го отпушиш. Друго място от което може да ти влиза вода е от отдушниците на багажника ( до маркуча се намират). Понякога, уплътнението между пластмасовия корпус на отдушника и купето пропуска вода- по рядко се случва,но на мен и от там ми течеше.
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Понеделник, 14.10.2013, 23:43:31 | Message # 5 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 368
| Провери си маркучите, след едно леко наводнение и в моя багажник излезе това( запушен маркуч).
|
|
| |
donvini | Дата: Неделя, 20.10.2013, 11:32:34 | Message # 6 |
Нанадан (7)
| Благодаря на всички колеги отзовали се с мнения и коментари!!!Днес реших до някъде проблема оказа се че влиза през антената директно в багажника и като я покарам по-бързичко от спирането се излива директно в пасажерската задна седалка.Свалих корите на багажника и чрез проба със бутилка 10л вода видях от къде влиза.Опитах се да сваля антената като тя много лесно пада само чрез един болт но не можах да схвана отгоре самите уплатнения(които пропускат) как се свалят.Ако някой може да помогне и да каже как се свалят ще съм му мноо благодарен тъй като имам един Прелюд за части и гледам на неговата всичко е ОК
|
|
| |
nightfighter | Дата: Неделя, 20.10.2013, 11:58:26 | Message # 7 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Отвиваш гайката и дърпаш пластмаската с уплътнението.Ако нямаш подходящ ключ, ползваш клещи и парцал за да не нараниш хромираната гайка.
|
|
| |
donvini | Дата: Неделя, 20.10.2013, 12:17:09 | Message # 8 |
Нанадан (7)
| Имаш предвид хромираната гайка и която е отвън на самата антена и после с дърпане махам пластмасата с уплътнението??
|
|
| |
donvini | Дата: Неделя, 20.10.2013, 12:44:37 | Message # 9 |
Нанадан (7)
| Оправих се благодаря колега nightfighter цялата пластмамаса е била счупена и оттам направо на струйки влизаше в багажника слегам новата(стара антена) и се надявам да си свиркам
|
|
| |