• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Оригинал и афтърмаркет части
MkillaДата: Петък, 18.10.2013, 00:29:53 | Message # 1
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
Идеята на тази тема е , че докато брат ми беше в Щатите е видял интересни пояснения при продажбата на тамошните автомобили.Имало е ред , отделен за следното :

"В този автомобил са вложени 70% оригинални части и 30% афтърмаркет" 

Вие какви части имате по колите си като фирми и от кои сте доволни и кои не ? Ще започна аз към този момент какво имам монтирано в колата си от момента в който я имам като афтърмаркет и ОЕМ.Имам бая части които не съм ги монтирал още затова ще ги спестя.

- Афтърмаркет

Доволен съм от :

1.Радиатор Nissens и капачка за радиатор пак от тях.
2.Вътрешно каре -  някаква тайванска фирма но се държи добре т.е не тропа и не щрака вече 20тина хиляди и съм го купувал от КСД.
3.Маншони за вътрешно каре и накрайник на рейката отново купувани от КСД.Като марка неизвестни за мен но карат и не са скъсани след повече от 1 година.
4.Долни задни шарнири 555 като от тях съм определено доволен при положение , че тук 10 000км се равняват все едно на 40 000 при хубав път а качвам абсолютно всеки ден бордюри като паркирам.
5.Съединител Exedy.Стандартен комплект и определено бих препоръчал такъв на всички.Моят в случая е от Ачо ( No Limit ) с поръчка от Англия.
6.Ролки SKF , ремъци Gates.До момента не са ме предали а съм минал над 40 000км.В това число не включвам и висенето по светофарите а както знаем и тогава ремъците с ролките работят :)

Не съм доволен от :

1.Масло Motorex 10w40.Изгори за 3000км около 1 литър и щях да припадна.Проблема беше в маслото.
2.Масло Honda 10w40.Колата ми работи по-тихо със същият вискозитет от друга марка.
3.Чистачките Champion.Може би съм попаднал на кофти партида но не бих си взел пак същите.След 5 месеца ползване почнаха леко да мажат докато на другата кола повече от 1 година няма проблеми пак със същите.
4.Водна помпа Saleri Sil.Моята е много шумна.Да , работи но не бих сложил 2-ри път от същата марка както и не бих препоръчал такава.

- ОЕМ

1.Капачка , палец , свещи , О-пръстените за свещите , семеринг за скоростите.
2.Външен кормилен накрайник
3.Тампони на предните амортисьори
4.Тампони на предната стаб щанга
5.Тампони на надлъжните щанги

Не знам как се явява като процент но сигурно е 60:40 или 50:50 към момента при мен.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Петък, 18.10.2013, 00:35:00

VIPER-CHДата: Петък, 18.10.2013, 00:39:08 | Message # 2
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Аз съм много доволен от Motorex ,истинско масло за много високо натоварени двигатели.
Андро,това масло е за 5000км,не повече ;)
За Nissens-страшно менте е за мен.Китайчетата са по-добри.
пп.Споделяш,аз също ;)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Петък, 18.10.2013, 13:25:50

pikaso906Дата: Петък, 18.10.2013, 09:20:51 | Message # 3
Кудан (9)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
Аз съм с няколко афтър маркет части,които са на малко километри главно,защото от скоро съм с тях,а и не карам много.На година я има 2000км я не.
Доволен съм от:
Тампоните на energy suspension
Олекотения маховик и керамичния демферен съединител на clutch master stage 2
Кабелите за свещи на US-Racing
Дневни светлини купени от Илиянци
LED габарити купени от събора в съседното село
Вентилирани спирачни дискове Brake max
До сега от тези части съм видял само хубаво.Лошите им страни може да прочетете във всяка тема за такива афтър маркет части.Сигурно някой ще кажат,че с толкова малък пробег нямам право да исказвам мнение,но лошата част се усеща първите няколко километра или при настъпване на колата.А тестове са правени. Спирачките ми са от 133 коня а двигателя ми е около 185 и до сега половин година нямам проблем със спирането.

Оригиналните ми части са:
Гарнитура на капака на клапаните,О-пръстени,гарнитура на картера,хидравличен обтегач.
Да не забравяме масалцето на кастрол 10/60 и акомулатор VARTA 65Аh

Обобщено мнение:Умирам си от кеф.

Редактирано от pikaso906 - Петък, 18.10.2013, 09:23:42

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda