Реглаж на празни обороти на F20A4
|
|
Aleksandar | Дата: Неделя, 24.11.2013, 12:15:09 | Message # 1 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 238
Статус: Офлайн
| Здравейте,нов съм в този форум Впечатленията са ми,че е много над нивото,на тъй наречения "червен" форум Относно проблема ми-къде ли не гледах и не попаднах на това,което търся.Надявам се да ми помогнете. Преди време сменях бубина и комутатор и понеже попаднах на 'майстори' ,след напасването на градуса на делкото видях,че са ми оставили празните обороти около 500,което тогава не сметнах за проблем и реших да не се връщам при тия разбирачи. Но вече почна много да ме дразни и бих искал сам,ако мога да ги дигна. Въпроса ми е-от каде се дигат? Ако можете да приложите и снимки,ще съм много благодарен
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Неделя, 24.11.2013, 12:29:06 | Message # 2 |
Кудан (9)
Група: Приятели
Съобщения: 1073
| От болта за регулиране на празен ход който е на дросела.Номер 1 на снимката.
|
|
| |
Aleksandar | Дата: Неделя, 24.11.2013, 12:34:24 | Message # 3 |
Рокудан (6)
| Благодаря ти веднага слизам да го направя
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Неделя, 24.11.2013, 13:39:15 | Message # 4 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Щом не е пипан дросела а само деокото значи проблема е от градусите на деокото и според мне трябва да го врьтнеш деокото докато почне да работи ражномерно без прекьсване и като трьгваш да ти чука аванса . Вьзможно е в момента да има голямо закьснение или голямо предварение и за това да са ти паднали оборотте . Не е много препорьчително да пипаш реглажите по дросела при положение че не са пипани и са си сьс заводските настройки.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
Garfi | Дата: Неделя, 24.11.2013, 14:41:24 | Message # 5 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Не бързай да въртиш болтовете. В ръководството пише как се нагласят оборотите на различните двигатели. Най-общо: Откача се буксата на "стъпковото моторче" и тогава се настройва дадена стойност на оборотите на празен ход, след като закачиш буксата трябва да са точно колкото трябва. В сервизното ръководство пише подробно.
|
|
| |
Aleksandar | Дата: Четвъртък, 28.11.2013, 18:38:54 | Message # 6 |
Рокудан (6)
| Малко късно видях...вече съм го въртял и поне за сега нямам проблеми
|
|
| |
bardyzi | Дата: Сряда, 19.11.2014, 18:09:48 | Message # 7 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 332
| Тъй като нямам ръководство, някой може ли да разясни, как се нагласят оборотите за H22A и болт N2 от схемата по горе каква роля играя.
Животът е кратък. Трябва ни скорост, за да постигнем това, което желаем. С.Хонда
|
|
| |
Garfi | Дата: Сряда, 19.11.2014, 18:29:33 | Message # 8 |
just driver
| По същия начин се настройват оборотите. Болтчето запушва един байпасен канал за въздух. С въртенето му регулираш количеството въздух, който постъпва в колектора при затворен дросел.
|
|
| |
bardyzi | Дата: Сряда, 19.11.2014, 18:59:00 | Message # 9 |
Нанадан (7)
| Ами аз като махна буксата от дросела оборотите заспиват, като я сложа и ако има консуматори пропадат под нормалните. Кой болт(1 или 2) трябва да пробвам за да ги наглася.
Животът е кратък. Трябва ни скорост, за да постигнем това, което желаем. С.Хонда
|
|
| |
Garfi | Дата: Сряда, 19.11.2014, 19:18:32 | Message # 10 |
just driver
| Едно. Обикновено в/у него има нещо като пластелин.
Реално моторчето извършва същото нещо като болтчето само че автоматично, когато има спад в оборотите то пуска въздъх в колектора.
Редактирано от Garfi - Сряда, 19.11.2014, 19:23:24 |
|
| |
bardyzi | Дата: Сряда, 19.11.2014, 19:28:12 | Message # 11 |
Нанадан (7)
| Благодаря!
|
|
| |