Смяна на спирачна течност и такава на съединителя
|
|
Mkilla | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 23:45:40 | Message # 16 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Според това , което съм чел е , че разликата между DOT 5 и DOT 3 & 4 е , че 5-ти номер е на силиконова основа и не може да се смесва с 3 & 4.Предимството на DOT 5 e , че не абсорбира вода за разлика от тях но за да се премине на DOT 5 от по-долните трябва много добре да се промие цялата система.Недостатък и е , че след като не абсорбира вода то всякакви мизерии се събират към края на системата т.е към апаратите и могат да я затлачат.Отделно някаде бях мернал , че точно DOT 5 не се препоръчвала за системи с ABS.
Недостатъка пък на DOT 4 е , че може да доведе до корозия...DOT 5.1 пък беше разлина от DOT 5..Абе много мешана скара стана но за мен по-честата смяна предпазва от затлачване и корозия пък другото е лъжа
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 17.12.2013, 00:29:12 | Message # 17 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Защо въобще разсъждавате за DOT5? На картинките, които постнах и са от оригиналната книга на настоящия ми Прелюд в превод пише това:
Винаги използвайте само оригиналнаспирачна течност от Honda или еквивалент в запечатан контейнер маркиран DOT3 или DOT4. Маркирана DOT5 не е съвместима със спирачната система на превозното средство.
Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 17.12.2013, 00:33:00 | Message # 18 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote ZAPPA ( ) Повече от DOT4 не е съвместима с тази спирачна система. Какво кипене, какво чудо... Разсъждаваме заради коментара ти и този на Момчи.За съжаление няма Дот7 и 8
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 17.12.2013, 00:38:51 | Message # 19 |
ARTIST
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 17.12.2013, 00:41:42 | Message # 20 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 17.12.2013, 00:42:15 | Message # 21 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote ZAPPA ( ) Да не казвам, че на никоя моя кола досега не съм сменял течността и още спират Аз също,ако се е налагало съм доливал ама ме беше страх да си призная,че сега ще ме оплюят като мърляч
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 17.12.2013, 01:00:05 | Message # 22 |
5th gen F20A4
| Е аз не ви казвам , че си давате парите за "глупости" като си купувате тарелки и пружинки които за мен са безумни като пуснете тема , независимо че мога да ги доставям и ги продавам За мен автомобила е удоволствие от каране + сигурност че ще ме закара там дето съм тръгнал а не дали имам 500 коня под капака.Затова искам всичко да е в норми а не защото видиш ли имам пари в излишък.Това за мен е редно и това правя.Колата се кара а не ми стои като паметник а за да се кара една кола то трябва да се полагат според мен тези грижи. Риска да текне като лейка системата е точно от редки интервали за смяна на течностите особено тези на спирачките.Когато течността стане като боза , освен че си е загубила отдавна свойствата и това води до корозия по цялата система , спирачките стават доста по-несигурни и за едни 50.00лв се рискуват по-тежки ремонти.Антифриза ако е станал на кал , както каза NightRider , не знам колко пъти трябва да се промие системата , за да излезе в чист вид някаква течност.Както знаем , тя не е 2 литра а доста повече.Все се говори за тунинг и какви ли не скъпи части ама май елементарните работи не ги правим.Не знам защо пренебрегвате смяната на един от най-евтините флуиди в автомобила. Съгласен съм с 2 ръце за това което прави и Момчил и може да не карам кола от 1995г. но гледам автомобила ми да е максимално изряден , че като(ако) стане нещо поне да съм с чиста съвест и да търся проблема другаде а не в колата.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Вторник, 17.12.2013, 01:02:54 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 17.12.2013, 01:14:13 | Message # 23 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 17.12.2013, 01:25:08 | Message # 24 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Никой не е казал, че не си прав или че не трябва да се сменят-щом смяташ че така е редно правиш го!Според мен е прекалено на често,ама това си е мое мнение.
|
|
| |
persssi | Дата: Вторник, 17.12.2013, 07:18:40 | Message # 25 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 549
| Аз миналата година сменях спирачната течност и за всеки случай си купих две бутилки, като тези, които си показал на първата снимка, Motul (от Prospeed) от 500 мл. всяка бутилка. Не съм я сменял, сам, така че не знам, колко са източили, но ми остана много в едното шише, имам предвид почти половин бутилчица. За съжаление не помня, сменях ли на съединителя от нея, май само за спирачната система.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 17.12.2013, 11:37:22 | Message # 26 |
5th gen F20A4
| Мерси на всички Ще драсна по темата колко точно е отишло като количество като сменя тези течности.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 17.12.2013, 12:50:40 | Message # 27 |
BIKER
| Ти ще драснеш ама по кой-начин ще ти я сменят???Старата течност избутва новата или?То на Persssi за това му е останало много
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 17.12.2013, 13:03:17 | Message # 28 |
5th gen F20A4
| Да ти кажа , идея си нямам.Миналият път помпаха докато не излезе чиста течност от всички страни.За съединителя пък нямам никакъв спомен как беше.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 17.12.2013, 13:17:51 | Message # 29 |
BIKER
| Течността се смена като се изпразнят казанчетата и има спец. помпа-шприч с който се вкарва новата като се развият всички отвори за обезвъздушаване.Аз този метод не го харесвам въпреки ,че е лесен върши работа и спестява време.
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 17.12.2013, 13:18:19 |
|
| |