Смяна на спирачна течност и такава на съединителя
|
|
Mkilla | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 14:35:56 | Message # 1 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Колеги , колко точно събира спирачната система при пълно източване на старата и наливане на новата ? Сменял съм преди 2 години всички течности по колата но не пазя бележките...Също така колко е и тази на съединителя и там ли трябваше да бъде спирачна течност ? Решил съм да ги подменя обаче не знам колко да взема за спирачките и за съединителя ?! Спрял съм се на ето тази течност и за 2-те казанчета но въпроса е колко трябва да взема и дали във двете е добре да е такава :
Препоръчаха ми и ето тази на АТЕ :
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 16.12.2013, 15:19:33 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 15:38:07 | Message # 2 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Аз си взимам поне 2-3 бутилки ама непомня по колко мл бяха. Все пак иска промиване да изкараш чернилките и отлаганията и за това гледай да имаш поне 600 мл. Сьединителя е сьщо сьс спирачна течност като спирачната система.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 16.12.2013, 15:40:34 |
|
| |
KONI | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 15:55:56 | Message # 3 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| здравей. по спомен (и аз я сменях пролетта) беше 400мл.обикновенно по толкова са и тубите в които я продават.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 15:57:29 | Message # 4 |
5th gen F20A4
| На АТЕ е 1 литър тубата а на Мотул е 500мл но колко поема съединителя ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 20:01:34 | Message # 5 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Нали си я сменял преди 2 години за чий сега пак ще го правиш или просто те сърби някаде ? Абсолютна безмислица. Кво педала ти потъва ? Колата не спира ? ????????????????????????????
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 20:06:29 | Message # 6 |
5th gen F20A4
| И 6 реда въпросителни да напишеш братле , въпроса на темата е съвсем друг.Мерси за инфото , наистина ми е много полезно това което написа Да , на толкова сменям антифриз , спирачна , хидравлична течност , на съединителя а маслото 2-3 пъти в годината или иначе казано на 5-6 хиляди км , масло скорости доста преди 40 000км.Това е моят избор за моят автомобил.
Не ми се рови в сервизното ръководство но май ще се наложи като гледам
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 16.12.2013, 20:09:11 |
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 20:31:27 | Message # 7 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Сърказмът ти не ме впечатлява. Идеята ми беше ,че колкото едно нещо повече го базикаш толкова по е възможно да се скапе. Аз лично близо година и половина карах без дори да погледна колко антифриз имам в преливника. Е накрая погледнах видях че антифриз няма а само кал. промих си системата сложих си червен антифриз и толкоз .Не се вживявам в разни дреболий .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 21:52:07 | Message # 8 |
5th gen F20A4
| Няма сърказъм , ти се заяждаш Целта е да сменяш редовно флуидите преди да станат на кал , гняс и желе.Може да , може и 6-7 години да се кара с 1 антифриз , 1 спирачна течност както и без смяна на масло в кутия , че даже и в двигател.Всички знаем част от колите от Италия как идват.Друг е въпроса този автомобил който шофираш дали искаш да разчиташ на него по всяко време.
Все пак въпроса на темата която пуснах беше дали знае някой колко ml/l събират спирачната система и тази на съединител , защото нямам спомен но както и да е.
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 16.12.2013, 21:56:58 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 22:00:18 | Message # 9 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Две години са малко виж,за три ще се съглася но щом това е твоя избор си прав и според мен не пречи. Както казва чичо Запа(а може и да не е бил той...защо ли за него се сещам ) "Всеки си е*е магарето както знае" пп.Вземи си 1.5л и според мен ще ти е достатъчно.Според мен спирачната с-ма е поне 800мл с двете казанчета абс и т.н. и поне 300мл. за съединителя.Не забравяй,че ще има и обезвъздушаване ,така че 1.5л е добре споредмен.Точни цифри не мога да ти кажа.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 22:04:15 | Message # 10 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 22:42:52 | Message # 11 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Андро много правилно се е ориентирал специално за спирачната течност да я сменя на 2 години защото е хидроскопична и поема влагата вледствие на което трьгва корозия по системата и най важното че темперетурата на кипене на теноста рязко спада благодарение на водата в нея. Колкото по голям Дот е течноста , толкова е по висока темперетурата при която кипва при загряването на спирачните цилиндри. Пс Андро , ти ли ще си сменяш спирачната течност?
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 16.12.2013, 22:44:14 |
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 23:06:10 | Message # 12 |
5th gen F20A4
| Помпите са екстра , едната съм я ревизирал точно като сменяха предният път течност а другата няма проблеми.Тогава даже не можах да си намеря ремонтен комплект на Senkei и си купих ОЕМ за 92.00лв...Иначе не мисля , че специално ОЕМ течността е по-добра и затова се ориентирам към друга марка.Единствено от ОЕМ течностите ползвам тази за хидравликата.Мерси за акълите
Viper-CH , Zappa , ще взема 1.5 или 2 литра направо да съм сигурен пък ако хартиса ще я ползвам на вилата за нещо
Момчи не , нямам опит и ще ида някаде в сервиз.Не съм го правил до момента , студено е навън , нямам и малките ключета и въобще няма да е оферта.Най-вероятно ще е след празниците но искам да се подготвя от сега.Иначе и аз така съм чел , че специално спирачната течност поема доста влага и затова е добре да се сменя по-рано от предписаното.Не че не може да се кара 2 пъти повече като интервал но не е добре и по възможност е добре да се заменя по-рано.
Просто за инфо някой ако сменя хидравлична течност и иска да си измие казанчето , ако не е сменял 2-та маркуча които излизат от него , вероятността да текнат тези 2 маркучета е 99.9%.Като я сменях и 2-те текнаха.Скъсихме ги малко и пак не стана та трябваше да чакам 2 нови през Бултрако от Япония с 1 месец доставка като през това време карах с парцал под казанчето...Може и без да се маха това казанче но нали трябва да е чисто братче.Много са изпечени от високата температура и са станали буквално на камък.Един път като се махнат и чао , почват да текат.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 23:11:06 | Message # 13 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 23:15:20 | Message # 14 |
5th gen F20A4
| И двете течности в началото на поста ми са DOT 4 Знам с каква се сменя но не знаех колко точно литра отива и затова питах.Иначе да , пише на 36 месеца да се заменя течността за спирачки по книжка.
P.S А за моторното масло ясно пише , че се сменя в натоварени условия като примерно само градско каране на 5000км или 6 месеца което настъпи първо и това не важи само за Хонда.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 16.12.2013, 23:17:22 | Message # 15 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| То мисля,че Дот5 е на силиконова основа,как ще е съвместима...
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |