• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Чукане във волана!!!
Xak3p40Дата: Петък, 04.04.2014, 16:07:15 | Message # 1
Нидан (2)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 24
Статус: Офлайн
Колеги, имам следния проблем (въпрос). От известно време при едновременно спиране и завиване волана ми почуква здраво. Сменил съм и дискове и спирачки и отпред и отзад и няма причина да е от тях. При спиране без завиване го прави същия номер основно, когато е неравен пътя. Това ме наведе на мисълта, че е нещо в кормилната система. Накрайниците ми са ток, и вътрешни и външни, минал съм реглаж(е верно предните ми гуми не са в прекрасно състояние), но все пак има нещо, което е разбито. Мислех си за рейката, при спряно положение и работещ двигател като разклатя здраво волана наляво-надясно се чува доста хубаво клопане, а най-интересното е, че като изгася колата и пак разклатя волана, пак си има клопане, но много по-"заглушено"...усеща се по-скоро като някакъв луфт. Затова си мислех да сменям цялата рейка, но прочетох, че нова е майка си и баща си като цена, а за стара никой не дава гаранция, че няма да е същата. Относно евентуален ремонт, нямам представа къде, кой и евентуално за колко може да ми свърши работа! Затова питам, ако някой е имал подобен проблем, да сподели какво е било решението.   %)

П.С. Рейката е омаслена, явно е прокапала.........течността пада от MAX до MIN за около 1200-1400км.

pikaso906Дата: Петък, 04.04.2014, 16:12:45 | Message # 2
Кудан (9)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1073
При мен бяха шарнири отпред.

addisstaДата: Петък, 04.04.2014, 16:19:14 | Message # 3
Годан (5)

Група: Приятели
Съобщения: 147
При мен беше от чисто нови дискове, които се оказаха фабрично криви. След изправянето им няма грам вибрации!

Honda Prelude 2.3 4WS

Xak3p40Дата: Събота, 05.04.2014, 15:27:12 | Message # 4
Нидан (2)

Група: Напреднали
Съобщения: 24
Няма да е от спирачките, защото чукането го има и без натискане на спирачките... нещо или по окачването или в управлението ще е. Ама тука в Плевен не знам читав майстор да каже каква й е мъката на колицата.  %)

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda