Xak3p40 | Дата: Петък, 04.04.2014, 16:07:15 | Message # 1 |
Нидан (2)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 24
Статус: Офлайн
| Колеги, имам следния проблем (въпрос). От известно време при едновременно спиране и завиване волана ми почуква здраво. Сменил съм и дискове и спирачки и отпред и отзад и няма причина да е от тях. При спиране без завиване го прави същия номер основно, когато е неравен пътя. Това ме наведе на мисълта, че е нещо в кормилната система. Накрайниците ми са ток, и вътрешни и външни, минал съм реглаж(е верно предните ми гуми не са в прекрасно състояние), но все пак има нещо, което е разбито. Мислех си за рейката, при спряно положение и работещ двигател като разклатя здраво волана наляво-надясно се чува доста хубаво клопане, а най-интересното е, че като изгася колата и пак разклатя волана, пак си има клопане, но много по-"заглушено"...усеща се по-скоро като някакъв луфт. Затова си мислех да сменям цялата рейка, но прочетох, че нова е майка си и баща си като цена, а за стара никой не дава гаранция, че няма да е същата. Относно евентуален ремонт, нямам представа къде, кой и евентуално за колко може да ми свърши работа! Затова питам, ако някой е имал подобен проблем, да сподели какво е било решението.
П.С. Рейката е омаслена, явно е прокапала.........течността пада от MAX до MIN за около 1200-1400км.
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Петък, 04.04.2014, 16:12:45 | Message # 2 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1073
| При мен бяха шарнири отпред.
|
|
| |
addissta | Дата: Петък, 04.04.2014, 16:19:14 | Message # 3 |
Годан (5)
Група: Приятели
Съобщения: 147
| При мен беше от чисто нови дискове, които се оказаха фабрично криви. След изправянето им няма грам вибрации!
Honda Prelude 2.3 4WS
|
|
| |
Xak3p40 | Дата: Събота, 05.04.2014, 15:27:12 | Message # 4 |
Нидан (2)
Група: Напреднали
Съобщения: 24
| Няма да е от спирачките, защото чукането го има и без натискане на спирачките... нещо или по окачването или в управлението ще е. Ама тука в Плевен не знам читав майстор да каже каква й е мъката на колицата.
|
|
| |