Пръскалки от JAZZ монтирани на Prelude
|
|
ManiaK | Дата: Четвъртък, 12.01.2012, 15:02:49 | Message # 31 |
Templar
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 365
Статус: Офлайн
| я я раздуй.... че и на мен ми стана интересно
ManiaK's Lude
|
|
| |
aλexandro | Дата: Четвъртък, 12.01.2012, 15:17:58 | Message # 32 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Така. Първото което трябва да направите е да махнете старите пръскалки. Тук идва първата изненада. Старите пръскалки поради ЕГН-то си са доста изгорели и вероятността да ги счупите е много голяма, така че работете внимателно. Аз счупих първата, но още когато започнах да дърпам маркуча от нея, видях че беше леко спукана. След като ги извадите остава едно пластмасово уплътнение което лежи под тях. Това уплътнение (което някога може и да е било гумено) служи за да фиксира добре пръскалките. Т.е. пръскалките (както новите така и старите) се защипват към щипките на това уплътнение, а не към ламарината на капака. Снимка: Разликата между старата и новата пръскалка: Монтираната пръскалка. Внимание! Както написах по-нагоре, се използва старото уплътнение между капака и пръскалката за да може тя да се фиксира плътно. Разбира се старата и новата не са с еднаква форма, но е много сходна и не стои грозно. Снимка: Единствения проблем който може да се окаже, както се вижда от втората снимка е, че оригиналните пръскалки завършват на 90 градуса, а новите са прави. Това води до лееееко прегъване на маркучето, което може да се компенсира когато на двете линии се постави по едно клапанче, което ще удължи линията с няколко мм, което пък е напълно достатъчно. Снимка:
До тук с монтажа. Сега да покажа как пръскат: Видео от вътре с монтирана една пръскалка, за да се види, до колкото може, разликата между тях.
Монтирани и двете пръскалки, изглед отвън:
Сега малко* в движение: *мдааа... малко наистина
И едно което трябваше да е истинското, но липсва фокус. При първа възможност (най-рано в събота, защото трябва да е по светло) ще направя ново. Някой може да си представи, че това не е липса на фокус а е замъглено от "мъглата" на пръскалките
ПП: Последните две клипчета са правени при скорост около 120 км/ч. При скорост от 60 км/ч разлика НЯМА. При по-ниска скорост от 50 км/ч пръскат както е на място.
Редактирано от aλexandro - Четвъртък, 12.01.2012, 15:47:36 |
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 12.01.2012, 16:00:53 | Message # 33 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Някой ако успее да намери парт номера на уплътненията около пръскалките на 4-та генерация Прелюд ще го споменавам с добро дълго време.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Четвъртък, 12.01.2012, 16:30:39 | Message # 34 |
Хачидан (8)
|
Номер 10 на картинката. Парт номер: 76816-SS0-003 ADAPTER, NOZZLE
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 13.01.2012, 00:31:04 | Message # 35 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Благодаря
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 23.01.2012, 10:56:15 | Message # 36 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
| Аз се жертвах в името на науката и поръчах от двата вида:
76810-SLN-003 NOZZLE ASSY., WASHER - за Honda Fit
76810-S10-A01 NOZZLE ASSY., WINDSHIELD WASHER - за Honda CRV
Като пристигнат ще направя снимки защото явно никой не знае каква точно е разликата между тях.
Редактирано от NSBOP - Понеделник, 23.01.2012, 11:17:43 |
|
| |
Izanagi | Дата: Понеделник, 23.01.2012, 11:06:00 | Message # 37 |
Нидан (2)
Група: Приятели
Съобщения: 23
| ADAPTER, NOZZLE за прелюд 4-та е същият парт номер
www.honda-fanatics.com
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 23.01.2012, 11:15:46 | Message # 38 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
| Да, взимам си уплътненията за да ги сменя и тях. Объркал съм се
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 03.03.2012, 19:52:17 | Message # 39 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Истината за пръскалките е следната:
- пръскалките от Jazz/Fit и CRV са технически еднакви - пръскалките от Jazz/Fit са за вътрешен монтаж (не на капака) и са матови черни за разлика от тези на CRV, които са лакирани - пръскалките от Jazz/Fit НЯМАТ допълнително гумено уплътнение отдолу, докато тези за CRV имат - не са ви нужни оригиналните уплътнения ако си купите пръскалки от CRV (махат се старите) - формата на уплътненията за пръскалки от Prelude и основата на пръскалките за CRV/Jazz/Fit НЕ СА еднакви, което значи че ще стърчат (но стават, макар и малко грозно) - маркучите за пръскалките стават на новите пръскалки но на магия затова е добре или 1-2 см по-дълги маркучета или по едно от тези малките клапанчета (non-return valve) - при висока скорост водата облива стъклото ниско, но е достатъчно високо за чистачките да го разнесат с второто минаване - маркучите се свалят сравнително трудно от старите пръскалки, но монтажа и регулирането в последствие са много лесни
Извод: Ако решите да правите този мод и сте с 4-та генерация, по-добрият избор са пръскалки от CRV защото си вървят с гумено уплътнение, което си е по тяхната форма а и са гланцирани отвън и пасват по-добре на капака (не седят като на Москвич).
P.S. Направил съм видео (при 90 км/ч и на място) и ще го кача като имам време
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 03.03.2012, 21:25:59 | Message # 40 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Преди малко видях, че пръскалките за новите Акорди са с Г-образна форма, също както и оригиналните пръскалки за Прелюд. Ако има някой смелчага да ги пробва, ето ги парт номерата:
76815-SDA-A11 76810-SDA-A11
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 03.03.2012, 22:32:45 | Message # 41 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Ето и видео:
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
aλexandro | Дата: Неделя, 04.03.2012, 03:34:05 | Message # 42 |
Хачидан (8)
| И според мене добре стана
Следва продължение....
|
|
| |
NSBOP | Дата: Петък, 16.03.2012, 16:04:10 | Message # 43 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
| Още малко развитие има:
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 23.03.2012, 23:21:28 | Message # 44 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Колеги, има МНОГО ГОЛЯМ ефект от тези клапани. Само като докосна лоста и пръскалките се задействат веднага! Това е едно от най-полезните неща, които съм правил в последно време. Мога да снимам под капака за да видите къде точно съм ги монтирал.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |