проблем с прелюда
|
|
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:27:12 | Message # 16 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Да ви имам и проблемите . Аз дори не знам с какви свещи съм . Според мен Момчи, трябва да си вземе ремърке за да сложи всички неща които евентуално могат да се развалят на път. Само бобина и комутатор ми липсват в багажника .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:30:25 | Message # 17 |
Aristocrat
| Quote mom4i74 ( ) Ако искаш да имаш сигурност си вземи бобина и комутатор резервни както аз сьм си взел и си ги возя в багажника . Сменяй си кабелите на свещите за да няма пробиви и си сменяй и подьржай свещите за да ти е по надежна колата. Да и си сменяй маслото и спирачната течност както и наклдаките и гумите . Изхвърляй си фасовете от пепелника . Момчи приятелю вживяваш се .
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:42:04 | Message # 18 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ама и ти стоя на пътя заради бобина нали
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:48:24 | Message # 19 |
Aristocrat
| Да 7 минути докато доиде един френд да ме дръпне до нас.Така беше. ама аз си бях виновен .Щото не бях сложил кабелите в червената капачка добре. Нали заради тебе я сменях в 11 часа вечрта.Тоест извода е ,че ти си виновен .
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 01:09:17 | Message # 20 |
BIKER
| Дааа и за глада в Африка също...Ами да ти гръмне бобината на 800км от вас ,ще те питам,кой ще те дърпа Момчи си знае
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 01:32:26 | Message # 21 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Поздравления на бат Сашо че е оправил колата
Момчи като пьтува извьн Бг си носи освен бобина и комутатор и задна главина ,пьлен комлект задни и предни накладки ,алтернатор , газови инжектори, диферинциален датчик за газовата, диагностичен кабел за компа на газовия инжекцион и инструменти да разглобя цялата кола включително и скоби за шарнири и голямото гедоре с с влошка 36 за полуоската итн:)
По миналата седмица се бяхме качили на вилата успях без да искам да си спукам гайката на трьбата на изхода от газовата бутилка . Като товарих торбите с пяськ и чакьл сьм натисснал трьбата без да искам. Познай дали нямах в резервни гайки и лещи и не си я оправих веднага Обичам да имам сигурност и така ми е по спокойно и по евтино ако стане проблем особено ако сьм зад граница. В Бг не се притеснявам защото благодарение на тоя форум знам че няма как да закьсам
PS . Жоре , освен за глада в Африка си виновен и за глобалното затопляне и за това че унгарците нямат излаз на море и още много други ама като твои приятели няма да те издаваме
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 17.07.2014, 01:44:33 |
|
| |
hkrinkle | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 08:30:48 | Message # 22 |
Йондан (4)
Група: Напреднали
Съобщения: 95
| Според мен ако си носиш резервни бобина, комутатор и бензинова помпа с Прелюда не можеш да закъсаш. Не се сещам за друго нещо което може да откаже отведнъж без предварително да покаже признаци.
|
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 14:19:54 | Message # 23 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Водно съединение
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 16:14:23 | Message # 24 |
Джудан (10)
| Под пласмасовара кора на чистачките имам и оригиналните мьркучи от радиатора. Нямам обаче другите мьркучи за парното
|
|
| |
addicted | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 16:54:38 | Message # 25 |
Нанадан (7)
Съобщения: 346
| Това можеше и да не ни го казваш, никога нямаше да заподозрем че там си скрил части...
П.С. Не ти се подигравам, общо взето си прав че това е единственият начин да се чувстваш сигурно, аз обаче нямам пари който да затворя в един комутатор и бубина, който да возя в багажника, и затова може би и нямам. А с астрата едно време не поемах на повече от 50 километра без инструменти в багажника, колко пъти са и истичали водите на път не е истина просто...е немаше маркуч който да не се сряза сам покрай скобата, антифриз не съм и сипвал, то нямаше смисъл разхода му беше по голям от тоя на бензина...
Редактирано от addicted - Четвъртък, 17.07.2014, 16:57:58 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 18:31:21 | Message # 26 |
BIKER
| Quote mom4i74 ( ) PS . Жоре , освен за глада в Африка си виновен и за глобалното затопляне и за това че унгарците нямат излаз на море и още много други ама като твои приятели няма да те издаваме Даа,и за миграцията на змиорките и за течението Гълфстрийм пп.Дани,са имам дистрибуторна капачка в багажника,оригинална
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 18:49:38 | Message # 27 |
Aristocrat
| И аз .Моята си я возя от онази нощ. Ама кат правих тенекиите ,я прибрах у нас. Па трябва да я сложа в багажника .
|
|
| |
eldesa | Дата: Вторник, 29.07.2014, 16:32:36 | Message # 28 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Quote VIPER-CH ( ) Внимавай да не заоблиш болта на палеца подбери добър инструмент Добър съвет.Днес си сложих новата бобина и за малко да прецакам болта на палеца и установихме с Бисер от какво се получава трудноста за отвиване на болта. Отидох до Бисер за да сваля неговата бобина и да сложа новата.Минал съм окло 2км и колата бе вече влязла в температурния режим .Веднага започнах разглобяването и ударих на камък.Болта на палеца не можа да се отвие.Напънах с рамо на отверката и тя започна да прескача и аха да прецакам кръстатия жлеб на болта.Много се учудих как така миналия път развих всичко без усилие , а сега и със сила не мога да помръдна ама въобше болта на палеца и двата болта които държат бобината. След като поумувахме с Бисер решихме , че е от температурата на двигателя предадена на оста на делкото , а от там на болта и се получава разширяването на материала (най вероятно диаметъра на болта става по голям ,а отвора с вътрешната резба се смалява и ефекта е никаква възможност за отвиване на болта ) . Оставихме автомобила окло 3 часа на сянка с отворен капак и след това развихме болта без никакво усилие(както и тези които държат бобината).Когато се прецака бобината колата стоя 3 дни и бе идеално студена и затова съм нямал проблем с болтовете . Извода е : сменяте ли бобина колата да е студена и няма да имате проблеми с нито един болт. п.п С това допълвам препоръките на VIPER-CH и да го има впредвид всеки който вземе да ремонтира там
Редактирано от eldesa - Вторник, 29.07.2014, 17:08:08 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Вторник, 29.07.2014, 17:18:21 | Message # 29 |
Джудан (10)
| Всеки който го прочете това ще му спестите неприятностите и проблемите с заоблянето на болтовете. Браво че винаги споделяте такива важни тьнкости!
|
|
| |
NSBOP | Дата: Вторник, 29.07.2014, 17:41:23 | Message # 30 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| После ще ми обясняват, че на 5-та генерация било по-лесно незнам си кво. Същата работа, същото делко. Само дето си развивал на студено Така се раждат легендите, че 5-та е по-добра
|
|
| |