проблем с прелюда
|
|
eldesa | Дата: Вторник, 15.07.2014, 20:47:08 | Message # 1 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1207
Статус: Офлайн
| Ето какво се случи: В неделя както си карах в Благоевград автомобила загасна в движение( все едно съм спрял на кръстовище на скорост без съединител ).Движех се на 2 скорост с около 30 км/ч.Опитах да запаля не стана .Стартера върти .Чувам включването на бензиновата помпа,подкачването на гориво и щракането на централното реле .Първоначално помислих че се е включила по някакъв начин защитата на автомобила при удар ,натиснах бутона , но той не бе задействан и си бе включен.Проверих дали има искра на свещите и установих че няма , което ме наведе на проблем с делкото (Бобина , комутатор,палец и т.н.) След като е оставих да изстине пробвах пак и отново греда не пали Тъй като не нося инструменти в автомобила го оставих в Благоевград и утре въоражен с мултицет,инструменти,резервни кабели,свещи,бобина и комутатор (изпратени ми от Бисер за което му благодаря) и схеми качени ми от Момчи във форума(и на него благодаря ) заминавам да си оправя и пребера колата.Интересно ми е от какво се получи повредата(прекъснат кабел или свещ ли е натоварил и дефектирал комутатора или бобината ), или е нещо друго . Приемам всякакви съвети и споделен опит,
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.07.2014, 20:48:12 | Message # 2 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| бобината ти е заминала. Не се шашкай Всяко нещо бате Сашо си има живот . Няма вечни неща .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Вторник, 15.07.2014, 20:49:33 |
|
| |
eldesa | Дата: Вторник, 15.07.2014, 21:18:30 | Message # 3 |
Джудан (10)
| не се шашкам , ама никак Дани. Тези който ме познават лично знаят че съм спокоен и сръчен и ще се справя почти с всичко особено свързано със токове .Интересно ми е за причината поради която се случи.Може на бобината или комутатора да си му е дошло времето или има друг дефектирал елемент, който да е предизвикал които да ги е повредил в последствие.Най смешно ще е ако колата е лежала 3 дни заради бушон ,Ама без инструменти и уред все едно да търся игла в купа сено . За утре си съм направил план за деиствие (за да избегна изгарянето на новата бобина): 1 проверявам бушоните свързани с подаването на напрежението на бобината 2, сменям свещите 3 измервам кабелите за свещите на съпротивление(евентуално ги заменям с други) 4свалям капачката на делкото и е разглеждам добре за проблеми 5свалям палеца и също го проверявам 6 давам контакт и замервам дали на бобината идват 12 v ( т,е, проверявам веригата от бобината през клемореда на ключа до акумулатора дали е изправна) 7свалям бобината и е проверявам на съпротивление(ако данните се различават от редовните параметри е заменям ,ако отговарят заменям комутатора) 8 ако всички части са наред започвам да се притеснявам и да надавам вой във форума
Редактирано от eldesa - Вторник, 15.07.2014, 21:25:19 |
|
| |
Hak | Дата: Вторник, 15.07.2014, 22:01:59 | Message # 4 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 216
| Съжалявам че така се е получило. Тъй като не съм компетентен да помогна - просто стискам палци утре да си в движение!
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.07.2014, 22:26:09 | Message # 5 |
Aristocrat
| 8 точка е супер яка Аз по същия начин закъсах преди няколко месеца ако помниш ,но при мен бе излезнал кабел в движение. Провери си все пак кабелите дали са читави. И все пак з мен е бобина . Успех
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 15.07.2014, 22:55:46 | Message # 6 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote eldesa ( ) Приемам всякакви съвети и споделен опит, Внимавай да не заоблиш болта на палеца подбери добър инструмент
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 15.07.2014, 23:08:34 | Message # 7 |
Aristocrat
| Quote VIPER-CH ( ) Внимавай да не заоблиш болта на палеца подбери добър инструмент Колега повтаряте се . http://preludebg.com/forum/5-2108-1
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 15.07.2014, 23:09:50 | Message # 8 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 16.07.2014, 01:07:19 | Message # 9 |
BIKER
| Quote NightRider ( ) Колега повтаряте се . Ми щото не си брал ядове...ще се потретваш пп.аз ще заложа на комутатора
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Сряда, 16.07.2014, 01:09:13 |
|
| |
hkrinkle | Дата: Сряда, 16.07.2014, 09:05:15 | Message # 10 |
Йондан (4)
Група: Напреднали
Съобщения: 95
| Колега като разбереш кое точно e - бобината или комутатор би ли написал кога последно са сменяни? Интересува ме колко горе-долу им е живота на тези неща.
Благодаря.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Сряда, 16.07.2014, 12:07:21 | Message # 11 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Едва ли някой може да каже колко време ще изкарат бобината и комутатора. Ако не се подьржа хлабината на свещите в предписаните граници 1,1 ако излезе или пробие кабел почти е сигурно че ще изгори бибината веднага. На Акорда ми който е 98 година и вече над 220 000 км оригиналната бобина Хитачи е здрава. На Прелюда ми 97 година 185 000 км са ми още оригиналните. Ако искаш да имаш сигурност си вземи бобина и комутатор резервни както аз сьм си взел и си ги возя в багажника . Сменяй си кабелите на свещите за да няма пробиви и си сменяй и подьржай свещите за да ти е по надежна колата.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
eldesa | Дата: Сряда, 16.07.2014, 20:07:40 | Message # 12 |
Джудан (10)
| Така ситуацията е следната Който е казал бобина е познал 1000% всичко друго бе проверено обстойно и е изправно. Явно си и е дошъл края на бобината.Съпротивлението м/у пружинката на бобината (изхода за високото към комутатора) и другите 2 точки бе 9 кОм при норма около 18 кОм. Поверката и ремонта трая около 20- 25 мин. на полеви условия.Quote hkrinkle ( ) Колега като разбереш кое точно e - бобината или комутатор би ли написал кога последно са сменяни? Интересува ме колко горе-долу им е живота на тези неща. Автомобила е у мен вече близо 4 години и не съм сменял нищо по делкото .Както видях и при разглобяването тази бобина сигурно си е откакто е пуснат автомобила (нямаше следи от човешка дейност по болтовете.Е сега вече има
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Сряда, 16.07.2014, 22:15:08 | Message # 13 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 16.07.2014, 22:16:34 | Message # 14 |
BIKER
| Ем те ревнаха всите за бобина та аз реших да разчупя с комутатор са вече ще си носиш втори комплект като Момчи
|
|
| |
eldesa | Дата: Сряда, 16.07.2014, 22:38:52 | Message # 15 |
Джудан (10)
| Quote VIPER-CH ( ) са вече ще си носиш втори комплект като Момчи ами вече дадох поръчка за нова и като е сменя мисля да си свиркам поне 15 години ако карам до тогава прелюда де и мисля да не си нося втора в багажника Може и да е качествена
Редактирано от eldesa - Сряда, 16.07.2014, 22:46:30 |
|
| |