Код 21 4WS - идеи?
|
|
Balkan-Kawai | Дата: Неделя, 07.09.2014, 22:18:35 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 135
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги,
Имам нужда от малко помощ или разсъждения. Когато ресетна 4ВС системата, всичко работи, докато карам нормално и в града. Излезна ли извънградско, съответно с по-голяма скорост и с времето волана ми постепенно почва да се изкривява наляво, за да може да върви колата в права линия. Колкото повече километри минавам, толкова повече се увеличава отклонението във волана докао стигне около 45 градуса вляво.
Обикновено след като се случи това на първото спиране на бензиностанция, след като запаля пак колата 4ВС лампата е светнала, системата е изправила задния мост и волана ми отново е центриран.
Случвало ми се е няколко пъти вече, но последния път на АМ Тракия се случи и в движение, което мислех, че е невъзможно. Все едно някой ми вдигна задницата и я ритна встрани докато карах с около 100-110 км/ч. Кода за грешка който получавам не за пръв път от самодиагностиката е 21 - Main Steering Angle Sensor Rear. Явно това нещо ще се сменя преди пак да ресетна и експериментирам с 4ВС-а, но някой може ли да сподели какво друго трябва да погледна и дали наистина това нещо може да причини гореописаните неща. Намират ли се такива сензори на старо, лесно ли се сменят и къде се намират...
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 08.09.2014, 00:04:17 | Message # 2 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
NightRider | Дата: Понеделник, 08.09.2014, 00:18:05 | Message # 3 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
| Аз що мислиш имам 2комплекта 4вс и си седят в килера ? Именно поради оня ти пост за завоя дет си зел .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 08.09.2014, 00:39:32 | Message # 4 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Понеделник, 08.09.2014, 21:41:14 | Message # 5 |
Годан (5)
| Така! Общо взето от торбата с путките съм извадил кура, ама пак съм се оттървал с малко. ZAPPA, благодаря ти за тези двете теми! Въпреки, че след като прочетох втората се постреснах. Трябва да се знае! Дали да не навъртя заключващата скрап в гъза на рейката поне докато не се сдобия с друг заден сензор за ъгъла на завиване. Мога ли да си карам спокойно така и бързо и бавно при положение, че съм си я поръчвал аз от стругар и май е няква стомана и не знам колко ще издържи?
Това ли е което само трябва да сменя (очертаното в червен квадрат)? Освен да пробвам от старата си рейка да го взема, че ми се вижда доста скъпичко 180 долара за тоя звънец...
Редактирано от Balkan-Kawai - Понеделник, 08.09.2014, 21:51:35 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 08.09.2014, 22:02:11 | Message # 6 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Вторник, 09.09.2014, 15:20:57 | Message # 7 |
Годан (5)
| Е не! Аз и без това нямам ВТЕК, остава и 4ВС-а да махна, не! Ще се боря до последна капка търпение и последния лев Тва със съб стиъринг сензора обаче не ми харесва. Някъде бях чел, мисля, че ако тва се сменя трябва да се обучава компа наново по някакъв начин, може би в краен случай ще сложа старат рейка и ще гледам ако мога да рециклирам външните и вътрешните накрайници. Ако не ще карам така. То и там имаше някякъв проблем, че изкл'чваше системата чат-пат, но не джъмп уайарнах да разбера какво е.
Значи 4ВС е опасен за каране само докато изключва, така ли да разбирам? Щом е светнала лампата значи е стабилен моста в право положение?
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 09.09.2014, 18:16:16 | Message # 8 |
ARTIST
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Сряда, 10.09.2014, 02:42:55 | Message # 9 |
Годан (5)
| Ясно! Сериозна работа е. Ще видя какво мога да направя. За сега ще пробвам със квадратния мейн сензор от страта рейка. После ще го мисля. Дали профилактично да не сменя и външните и вътрешните накрайници на рейката, ако имам съмнения там? Въпреки че на свалена рейка ме уверика, че са здрави и не хлопат.
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Петък, 19.09.2014, 15:27:25 | Message # 10 |
Годан (5)
| Хора сега се сетих друго. Възможно ли е датчика зад волана, който е в купето, за позицията на волана да ми прави тая мизерия след като смених волана със кожен от JDM-ка, дясна дирекция?
|
|
| |
ggushterov | Дата: Понеделник, 22.09.2014, 09:08:17 | Message # 11 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Аз смених всички тези датчици на моята и пак не изчезна тая грешка.... Front Main Steering Angle Sensor Rear Main Steering Angle Sensor Front Sub Steering Angle Sensor
Така и не успях да я оправя 4WS с-та и така и продадох колата. Сега е у Lordini и той да каже дали я е оправил по някакъв начин. Аз даже и компа смених, и цялата рейка смених и пак не тръгна...
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Понеделник, 22.09.2014, 10:16:27 | Message # 12 |
Годан (5)
| Малиии! Значи дано при мен поне се получи, че вчера трябваше да ресетна комповете, 4ВС-а се включи, сега работи, но ме е страх да карам с повече от 100-110 км/ч - жигулка все едно си имам. Дано Лордини се обади да подели...
|
|
| |
donvini | Дата: Понеделник, 22.09.2014, 10:59:10 | Message # 13 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 250
| Аз също имах проблеми с неработещ 4ws и ми се случвало многократно да спре по време на каране но съм нямал проблеми(може би и защото не съм карал бързо).Относно това което накара системата да заработи както трябва-Презапойка на 4sw компа и след това смених задната рейка с актуатора и всичко и тръгна пефректно.След това задължително ти трябва реглаж на преден и Заден мост със заключващия пин защото преди реглажа колата просто не става за каране(задницата си ходи където иска).В момента бачка перфектно и съм много доволен от нея!!!
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Понеделник, 22.09.2014, 11:12:56 | Message # 14 |
Годан (5)
| Мхм! Тва със задницата без реглаж след смяна на рейка го брах веднъж, ясно ми за какъв непонятен ски слалом става въпрос Ще пробвам да посменя малко датчици, 4ВС компа е презапоен наскоро, но явно трябва да се оглеждам за трета рейка, да му се не види. Тая ми се чини да ми е нестабилна и хлъзгава колата като карам бързо и 4ВС-а работи, дори преди кода за грешка.
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Четвъртък, 25.09.2014, 21:05:22 | Message # 15 |
Годан (5)
| Има ли начин да си изключа 4ВС системата принудително и как? Взе че се пусна след като дърпах клеми на акумулатора и сега ме е страх
|
|
| |