Ремонт на разбита ключалка
|
|
Garfi | Дата: Четвъртък, 16.10.2014, 20:10:50 | Message # 1 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
Статус: Офлайн
|
|
|
| |
Lordini | Дата: Четвъртък, 16.10.2014, 23:50:57 | Message # 2 |
Paintballer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 350
| Полезно ! Много благодаря ! ! !
Продаден - SOLD Honda Prelude 1997 / H22a5 / 2.2 VTEC / 4WS / Горд собственик - Proud owner Honda CBR 2003 / F4i Sport / STUNT /
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 17.10.2014, 15:38:03 | Message # 3 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Браво и на двамата! Темата е много хубава и полезна! Лично за мен,видеото на колегите не носи кой знае каква нова информация, много пъти съм правил процедурата с ключалки на различни модели автомобили. Но както се вижда,не аз, а те са си направили труда да заснемат и обяснят процедурата с цел да бъде полезна за някой който не знае.Респект за това!!!
Редактирано от nightfighter - Петък, 17.10.2014, 16:12:27 |
|
| |
dedo66 | Дата: Петък, 17.10.2014, 19:44:05 | Message # 4 |
Сандан (3)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 54
| Евала Бате Сашо!Точно сега когато мисля да си правя една щуротия с резервния си заден капак този клип ще ми е от полза ще си свъша работата сам.Ей и да знаеш че ще почерпя
Honda Prelude 2.0
|
|
| |
batkosio | Дата: Понеделник, 20.10.2014, 22:50:38 | Message # 5 |
BKDM
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Може ли да се пренареди ключалка на палеца за багажника по друг ключ, имам и стария, и новия?
|
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 20.10.2014, 23:49:48 | Message # 6 |
just driver
| batkosio, Ако имаш повече ключалки, можеш да си набавиш пластинки за който си ключ искаш.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 21.10.2014, 01:23:59 | Message # 7 |
4G H22A 4WS MT
| Quote Garfi ( ) можеш да си набавиш пластинки за който си ключ искаш. А ако нямаш подходящата някои пластинки може да преправят с малка пиличка,но не е валидно за всички случаи.
|
|
| |
eduarrd | Дата: Сряда, 29.10.2014, 23:10:44 | Message # 8 |
Шодан (1)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 10
| Благодарности на автора за темата. Това е най-полезното видео, което съм гледал от месеци и ме накара да пиша за пръв път във форума, а чета от няколко седмици усилено и прочетох доста различни и интересни теми. И аз имам една разбита ключалка от някакви неизвестни "газаджии" на Константин Величков. Намерих си колата с разбита ключалка и счупено острие на джобно ножче в нея, побеснях от яд като я видях. Веднага ми изниква въпроса дали ключалките на Прелюд 4та са еднакви с тези на Сивик 5та и веднага споделям защо имам такива съмнения. Когато си взех Прелюда още с купуването не палеше заради студени спойки на главното реле. Карах сивик 5та и докато намеря кой да ми презапои релето реших да пробвам Прелюда с главното реле на сивика и за мой късмет стана. Така че много се надявам Прелюда да има и други взаимозаменяеми части със сивика, защото сивици под път и над път.
Ако някой има идея дали ключалките на сивик 5та могат да се ползват за донори нека да сподели, ако пък нямаме такава информация надявам се скоро аз самия да споделя, защото имам някакви останали ключалки от сивик, но не са при мен и няма как да проверя.
Honda Prelude 4gen F20A4
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 29.10.2014, 23:52:00 | Message # 9 |
5th gen F20A4
Съобщения: 2171
| Нищо чудно , че са заменими релетата.Доста части са заменими на Хонда от 1992-2001г под различни парт номера.Даже има такива части които примерно от Сивик 1995 , стават на CR-V 2006 За мен един разглобен патрон не е надежден.Във всеки един момент ако си отварям с ключ ще тръпна дали няма точно сега да се преебе , хайде няма нужда.То са ни здрави колите но от време на време е добре да се купуват някой неща а не да се побългаряват.
Иначе темата е страхотна както повечето теми на Garfi.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 30.10.2014, 00:23:45 | Message # 10 |
4G H22A 4WS MT
| Quote Mkilla ( ) За мен един разглобен патрон не е надежден Прав си Андрьо! И за мен веднъж отвит и след това завит, всеки един болт или гайка, не е надежден! Надявам се не си пропуснал да замениш твоите???? А правиш ли го като сменяш гума??
Що не искаш да разбереш, че не можеш да си купиш нов патрон който да стане на твоя ключ.Или кво, ще ходиш с една връзка ключове като Свети Петър- един за палене,един за лява врата,един за дясна врата? Моля те, поне вземи да пренаредиш на багажника и на жапката ,че ще ти скъсат джоба и от много надежност ще си останеш без ключове :)
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Четвъртък, 30.10.2014, 00:36:09 | Message # 11 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 30.10.2014, 00:39:21 | Message # 12 |
just driver
| Mkilla, много те уважавам но, не ми се спори с теб, и моля да не ми отговаряш на следното, тъй като смятам, че не си достатъчно компетентен в случая.
Една ключалка може да се разбие /развали/ само когато някой се опитва да я отключи с предмет подобен на отверка, нож, ножица, шило, пробой и тн.
При една нормална експлоатация, ключалка съставена от здрави използвани елементи ще има поне още 20г. живот. Понеже имам подозрението, че не си разбрал какво всъщност сме направили нека ти поясня. Сменили сме една счупена част от ключалката с друга, в която не е ровено с гореизброените предмети.
|
|
| |
batkosio | Дата: Четвъртък, 30.10.2014, 06:25:21 | Message # 13 |
BKDM
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Quote ZAPPA ( ) Затова да припомня- търсим му читаво оригинално дистанционно от Прелюд.
Quote nightfighter ( ) И за мен веднъж отвит и след това завит, всеки един болт или гайка, не е надежден!
Значи търсим не просто читаво, а чисто ново оригинално дистанционно Не ми се мисли Андро какви критерии има за мацките тогава по отношение на ключалките им...
|
|
| |
ggushterov | Дата: Четвъртък, 30.10.2014, 07:15:39 | Message # 14 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Аз имам едно дистанционно... ама незнам дали ще му хареса на Андро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 30.10.2014, 08:13:17 | Message # 15 |
5th gen F20A4
Съобщения: 2171
| Добре де , както и да е Останах с впечатление , че разглобявахте самият патрон и му заменяхте някакви пластинки Биска и затова пиша такива коментари.Примерно ако ми се наложи на мен да сменям патрон поради една или друга причина , бих взел такъв примерно пак от 5-та генерация и заедно с моят ключ да ида до някой ключар и да го направи.Може да не съм прав за ремонта който сте правили , просто останах с такова впечатление , че сте сменяли нещо по самият патрон. Иначе 1 връзка ключета като този от Матрицата не бих влачил каквото и да става Дано намерите дистанционно , абсолютно няма значение дали е старо или ново , важното е да работи.В случая новото което замина при Zappa просто изпадна иначе не съм търсил точно да е ново.Ако намерите , ще съм ви благодарен Критерия за мацките е като за колата - може да не е първа младост но да е запазена и без излишен тЮнинг по нея.Когато бях ученик , имаше една мацка която по купоните си лягаше последна и ставаше първа , сещайте се защо.Без грим изглеждаше като лош герой на някой хорор филм
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 30.10.2014, 08:40:27 |
|
| |