Импровизирана поставка за чаши
|
|
sCoff | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:27:06 | Message # 1 |
Dreamer
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 336
Статус: Офлайн
| Поради липсата на фабрична такава, сравнително високата цена на подобна, поръчана от някъде и наличието на много свободно време и всевъзможни боклуци вкъщи, сътворих ей това чудо на инженерната мисъл Парче тънък плексиглас. Направих си шаблон и го оформих със шмиргела. Дупките пробих с боркорона. Матирах с шкурка. Изрязах два (по-точно издупчих с бургии и доизшлайфах с шкурка) канала по които да се плъзга държача за чаши и пробих дупка за магнит, който залепих с горещ силикон. Следва боя, черен мат. Финални щрихи. Подложка за телефон за 1 лв и кабарчета с черно фолио. Боята според мен ще падне от магнита. Те са залепени с универсално лепило. И накрая захващането. Два свързващи болта, изпилени на шмиргела (може да се наложи прокарване на резба с метчик, аз го правих) и две шайби между кутията и държача, за да не се трият и да има място за кабърчетата. Ииииии, тадаааааа
Отнетото разстояние в кутията е 3 мм в задния край и около 5 мм в предния, така че си остава напълно функционална.
Минуса, е че шишенца от кола не се събират, предполагам и широките кенчета. Нямам толкова голяма боркорона. За това реших да не правя степенка за чашките, а да ползвам силиконовата подложка. Без нея чашката пада точно до гърлото. Все пак на мен ми трябваше да си сложа чашката с кафето, шишетата могат да се търкалят навсякъде
П.П. Вафлата ззамина
|
|
| |
ManiaK | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 13:43:39 | Message # 2 |
Templar
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 365
| ехеее.... браво! Много хитро си го измислил. А дали няма да се получават вибрации при движение...
п.п. касетофончето е направо скандално
ManiaK's Lude
|
|
| |
sCoff | Дата: Четвъртък, 29.12.2011, 14:11:14 | Message # 3 |
Dreamer
| Вибрации ще има колкото на всяка друга поставка. Силиконовата мрежичка ще го играе малко като тампон. Стабилна е и не се клати (подскача). Времето ще покаже дали става.
П.П. Касетофончето... е една друга история. За нея има време.
Редактирано от sCoff - Четвъртък, 29.12.2011, 14:19:39 |
|
| |
Garfi | Дата: Петък, 10.02.2012, 12:17:12 | Message # 4 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Неочаквано добър резултат, браво. Тази тема чак сега я виждам
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 10.02.2012, 14:17:45 | Message # 5 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Готин е замисала и крайният резултат , браво Не ти ли беше по-лесно с/у 1 лев от Макдоналдс да си купиш 1-2 поставки ? Мен лично ми е жал да дупча колцата...
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
sCoff | Дата: Петък, 10.02.2012, 16:45:22 | Message # 6 |
Dreamer
| Поставките по вратите и въздуховодите ме дразнят адски много. Същото важи и за ароматизаторите. Когато си събера интериора ще го видите на живо. Тази ниша сигурно я има на 90% от хондите и може да се вземе от всяка една морга. Да не говорим, че дори и да сваля механизма двата отвора не се виждат.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 10.02.2012, 23:27:41 | Message # 7 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Браво колега!Супер си го замислил и готино се е получило!Това наистина е една необходима екстричка която липсва в прелуда
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 12.02.2012, 00:16:57 | Message # 8 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Много добре си го измислил.Браво. Колкото до червените поставки от макдоналдс,става мазало като забравиш кафето и затвориш вратата
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 12.02.2012, 01:21:46 | Message # 9 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|