OBD - OBD2 букса?
|
|
HRC | Дата: Събота, 07.01.2012, 17:59:49 | Message # 1 |
HONDA LOVER
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 252
Статус: Офлайн
| Здравейте, някой ако може да ми каже къде да търся ОБД или ОБД2 букса на Прелюд 5 ген.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 07.01.2012, 19:08:19 | Message # 2 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Обд 2 букса нямаме . Но имаме 2 букси сини на цвят . Едната е с 3 пина а другата с 2 пина. Намират се от дясната страна на барчето,дамек от кьм пасежерското място в краката. Има едно капаче което е облечено с мокет. То е на щипки. Сваляш го и ще ги видиш двете букси закачени на една пласмаса. АКо ще врьзваш инфоборд се врьзва на буксата с 3-те пина а ако ще правиш самодиагностика ползваш буксата с 2-та пина. Ама тия неща ти си ги знаеш. Успех. Пиши ако имаш затруднения.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
HRC | Дата: Събота, 07.01.2012, 19:34:52 | Message # 3 |
HONDA LOVER
| Благодаря ти Момчи!
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 07.01.2012, 20:30:07 | Message # 4 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Напиши за какво ти е ОБД букса, ще е интересно.
|
|
| |
HRC | Дата: Събота, 07.01.2012, 21:41:30 | Message # 5 |
HONDA LOVER
| Поради икономически причини и аз ще слагам газов инжекцион. Компютърът на газиовия инжекцион, който съм харесал се връзва към компютъра на колата, за да следи работния процес на бензин и да се обучава.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 07.01.2012, 22:40:54 | Message # 6 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Брех. Много газаджии станахте
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
HRC | Дата: Събота, 07.01.2012, 22:47:22 | Message # 7 |
HONDA LOVER
| Еми на мен много не ми се искаше, но нямам избор.
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 07.01.2012, 23:00:37 | Message # 8 |
just driver
| Когато имах сивик си го крах на бензин, след време реших да карам нещо по-добро и взех прелюда и познайте! Половин година голяма част от заплатата ми отиваше за бензин, срам не срам година и половина съм с газова. За една година газовата ми спести пари равни на инвестицията за нея т.е вече от половин година карам прелюд с разход все едно карам малолитражка на бензин.
В никакъв случай не искам думите ми по-горе да звучат като оправдание, просто съм намерил начин да карам прелюда си без да се съобразявам с високата цена на бензина. Не ме интересува и това, че клапаните ще се вкопаят в главата или каквото там да стане с мотора, приказки колкото искаш, кучето си лае прелюда си върви...........все още!
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 08.01.2012, 01:10:43 | Message # 9 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 12.01.2012, 21:40:27 | Message # 10 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Интересно че за пьрви пьт чувам газов инжекцион да се врьзва кьм буксата за диагностика и сваляне на данни. Да не би да бьркаш че трябва да се вьрже там? Газовия комп взима инфо от сигналите на бензиновите инжектори, и от делкото за оборотите. Ламбда сондата не е задьлжително да се врьзва кьм него. Единствено може да се вьрже за мониторинг на хората, които настройват газовия инжекцион. При всички положения се прекьсват кабелите за бензиновите дюзи и влизат в газовия комп. От там излизат други кабели, които се врьщат кьм бензиновите и газовите дюзи. Идеята е когато си на газ газовия комп да спре сигналите кьм бензиновите инжектори и в сьщото време да има по какво да се води за да дава сигнал на газовите инжекторите. От тук нататьк газовия и инжекцион си има свой датчик за темперетурата на водата който е монтиран на изпариртеля, свой мап сензор който следи подналягането в смукателния колектор и датчик за налягането на газта и температурата на газта. Газовия компютьр не вьрши нищо друго от това да промени подадените импулси кьм дюзите от бензиновия комп и да ги подаде на газовите дюзи. Тия промени се записват в таблица и представляват коофиценти, с които се променя бензиновия импулс когато е на газ колата. Цялата работа и управление на двигателя си го прави бензиновия комп. Сьветвам те да си вземеш газов инжекцион за който има части и достьп до софтуер както и евтини кабели за свьрзване кьм газовия комп. Аз лично сьм много доволен от Фобос 1. Изключително гьвкав и богат и лесен за работа софтуер. През 2-3 седмици излизат нови версии на софта които ги има на сайта им. И сьщо така има евтини кабели които можеш да си донагласиш колата и да не висиш по сервизите и да им даваш пари. Аз и Гарфи си взехме кабели за 55лв . Иначе официално са 200лв хаха
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 12.01.2012, 21:51:44 |
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 12.01.2012, 22:34:03 | Message # 11 |
just driver
| Павката кара на газ и вече е в клуба на грешниците, осмелили да прецакат колата си.
|
|
| |
HRC | Дата: Четвъртък, 12.01.2012, 22:59:00 | Message # 12 |
HONDA LOVER
| Quote (mom4i74) Интересно че за пьрви пьт чувам газов инжекцион да се врьзва кьм буксата за диагностика и сваляне на данни. Да не би да бьркаш че трябва да се вьрже там? Най-новите газови инжекциони са с ОБД, ето доказателство: http://powergas.bg/gazov-injekcion/visok-klas-max-obd.html ,аз съм с това, само че без ОБД, поради липса на ОБД 2 букса. Уредбата не съм я слагал в Powergas, само дадох линк за пример.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Петък, 13.01.2012, 09:44:59 | Message # 13 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Отдавна има газови инжекциони, които комуникират по OBD. Има също и такива, които осъществяват комуникация по CAN Bus Quote БСМ ООД започна производството на газова инжекционна система от най-висок клас, работеща чрез CAN/OBD комуникация с бензиновия компютър. Идеята е, че газовия комп поддържа протокола на комуникация за CAN/OBD и съответно има възможност да следи всичко което се случва с автомобила (въпрос на софтуер на газовия компютър). Това, обаче, не е за нашите коли. Това е за автомобили след 2003 г. (примерно), а за Хонда може и по-късно (2004+).
|
|
| |