Ключ за шайбата на коляновия вал
|
|
HRC | Дата: Петък, 17.04.2015, 20:51:40 | Message # 1 |
 HONDA LOVER
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 252
Статус: Офлайн
| Здравейте, да попитам някой има ли контра ключ за шайбата на коляновия вал и дали би ми услужил за един ден с него. Аз съм от София.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 17.04.2015, 22:09:12 | Message # 2 |
 4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Аз имам правен,но става само за шайбата на Х22! Не става за шайбата на Х23 или Ф20- просто гайката която съм заварил няма достатъчна дължина. От Пловдив съм и мога да ти услужа,но естествено разходите за да ти го пратя,а и да ми го върнеш по Еконт са за твоя сметка!
|
|
| |
HRC | Дата: Петък, 17.04.2015, 23:33:32 | Message # 3 |
 HONDA LOVER
| Благодаря за предложението! Аз карам Civic 7 генерация D16V1, имаш ли представа дали ще стане?
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 18.04.2015, 09:02:32 | Message # 4 |
 4G H22A 4WS MT
| Мисля че няма!Става само за Х22 шайбата,на другите шестограма за законтряне е същия, но е 1-2см по навътре и гайката, която съм заварил не достига до него.На Х22 шайбата шестограма е като на снимката която си постнал- шестограма е най-отпред,нищо няма издадено на шайбата по напред от него! Аз имам и хонда ЦРВ и моя ключ не става на нейната шайба,така че вземах от един приятел преди време. Навремето когато правих ключа много бързах,нямах време да се занимавам със стругари и просто намерих една гайка от камион с нужния размер и я заварих на главата на един голям ключ.Гайката която намерих е доста тънка,около 7-8мм ,но за Х22 е идеален ключа понеже няма много място между шайбата и гредата.Ключа влиза без да се налага да откачаш тампона и да накланяш двигателя. На двигателите Х23,Ф20,B20Z1 на CR-V, включително и на един Сивик 95г на който сменях ангренажа(не си спомням какъв двигател беше) шестограма на шайбата е малко по-навътре и ключа не става!!
Не знам каква е твоята шайба,с обясненията които дадох- прецени дали ще ти свърши работа!
|
|
| |
HRC | Дата: Събота, 18.04.2015, 09:47:27 | Message # 5 |
 HONDA LOVER
| Може и да стане!
Какво мислиш?
Редактирано от HRC - Събота, 18.04.2015, 09:48:17 |
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 18.04.2015, 09:51:38 | Message # 6 |
 4G H22A 4WS MT
| Ако шайбата е така би трябвало да стане! Ако искаш мога да ти го пратя в понеделник,но естествено държа да ми го върнеш и както казах си поемаш разходите по Еконт
Редактирано от nightfighter - Събота, 18.04.2015, 09:54:00 |
|
| |
HRC | Дата: Събота, 18.04.2015, 09:59:20 | Message # 7 |
 HONDA LOVER
| Удобно ли ще е да ми дадеш телефон на лично? Аз тези дни ще погледан шайбата за да съм сигурен и следващата седмица ще ти звънна направо да се разберем. Относно разходите по еконт и връщането на ключа, ти гарантирам, че всичко ще е ОК.
Благодаря за помощта!
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 18.04.2015, 10:10:28 | Message # 8 |
 4G H22A 4WS MT
| Телефона съм си го оставил в раздела за контакти на членовете на форума.Така че не е таен за да е нужно да ти пиша на лично
0898743091 -Веселин Иванов Жечев
Обади се, и кажи дали да ти го пращам.
п.с. Мога да ти го пратя в понеделник или вторник, сряда и четвъртък няма да съм в града!
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 18.04.2015, 19:17:14 | Message # 9 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Вземи моливче, лист хартия и един шублер,направи си една скица,скокни до някой "Бай" да го скопоса за десетина лева и ще си имаш инструмент.
Колко мм е размера на шестостена и на болта?
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Събота, 18.04.2015, 20:35:19 | Message # 10 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 18.04.2015, 21:40:34 | Message # 11 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Така съм правил и аз на Сивик но гайковерта не се справи та ползвах по-дълго рамо Повечето гайковерти не се справят с усилието (а и ако болта е лепен с подсигурител за резби и стегнат с "тръбата" )...освен ако не е на 3/4 размер.Моя се счупи,бях го кръстил Дукати,че работи точно като такова на звук.Нямаше главина,която да му се опълчи
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 18.04.2015, 22:08:56 | Message # 12 |
 4G H22A 4WS MT
| Quote VIPER-CH (  ) Повечето гайковерти не се справят с усилието (а и ако болта е лепен с подсигурител за резби и стегнат с "тръбата" Там дето правят гуми на камиони имат достатъчно яки гайковерти Ама с "тръбата" си е най сигурно, стига да можеш да застопориш маховика.Получава с щангата да законтриш на зъб на венеца на маховика,но този метод бих го приложил на моя кола само ако нямам друг избор.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Събота, 18.04.2015, 22:41:21 | Message # 13 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
HRC | Дата: Неделя, 19.04.2015, 10:50:53 | Message # 14 |
 HONDA LOVER
| Благодаря за мненията! Но точно заради тези побългарени методи и наличието на кадърен брат в тази област, не искам да прибягвам до сервиз.
|
|
| |