Термостат
|
|
KONI | Дата: Вторник, 12.05.2015, 13:17:01 | Message # 1 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 119
Статус: Офлайн
| здравейте колеги. понеже имам някакъв проблем с газовото устр. вчера реших да погледна как са маркучите клапани и др.и какво установих при напълно загряла кола/вътре прибора е на двете черти/горния маркуч за радиатора е горещ радиатора е доста топъл а долния маркуч е студен. сега или прибора лъже за действителните градуси или термостата е или ленив или има друг проблем с него. трябва само да отбележа ,че колата не вдига температурата от средата нагоре. някакви идеи или съвети .
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 12.05.2015, 17:25:42 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Че тя и не трябва да вдига от средата нагоре.Термостата е двукръгов а и щом долния маркуч на радиатора е студен,значи още нямаш циркулация през големия кръг-незагряла достатъчно за голям кръг кола,образно казано.Виж са,нормално термостата не е ключ-включен-изключен...на него си пише градуси при които парафиновата ампула е отворила термостата на макс.При теб не знам точно какво се получава-показва но моята не ходи над средата а и вентилатора се включва в него сектор т.е.третия сектор. този е трети;
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 12.05.2015, 17:28:01 |
|
| |
KONI | Дата: Вторник, 12.05.2015, 17:39:19 | Message # 3 |
Годан (5)
Град/Държава: Burgas/Bulgaria
Съобщения: 119
| така е не трябва и не вдига темп. над този сектор въпроса ми е че въпреки ,че уж е достигнала нормална темп. по показанията на уреда в колата все още не е отворил термостата.явно темп. поне за таблото се взема от малкия кръг.
|
|
| |