проблем с гарнитурата на главата
|
|
MENDES | Дата: Вторник, 06.10.2015, 19:01:34 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 58
Статус: Офлайн
| двигателя е х22 имам теч от масло в задния десен ъгъл на главата нат водната помпа някой ако се сеща от какво може да е да казва главата е шлайфана и гарнитурата е нова.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 06.10.2015, 22:09:44 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
| Имаш две "равни" повърхности и гарнитура м/у тях ,стегнати с болтове. То близо до акъла ама...
-Крив блок -крива глава -гарнитура менте -неправилно стягане -стари разтеглени болтове (нестегната глава) -неправилен монтаж(непочистени повърхности) -наранявания -корозия от лош антифриз ................... ........сигурно има и още избери си
пп.блока винаги се проверява преди монтаж на главата!
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
MENDES | Дата: Сряда, 07.10.2015, 07:31:12 | Message # 3 |
Сандан (3)
| май много ти е смешно аааааааа ама нещо не оцели господин разбирач. блока е с току що сложени дартъни и е шлайфан следователно е прав главата също е шлайфана гарнитурата незнам дали е менте ама е от бултрако за доста сериозна сума ако продават там ментета може да е менте,главата гарантирам че е перфектно стегната с нови болтове.направил съм много двигатели и ми е ясно при монтажа на главата че трябва двете повърхности да са перфектно чисти,корозии няма,целия двигател беше разглобен преди тунинга на съставните части измит,истрит до блясък и зглобен на бял чаршав това му е първото палене. в събота трябва да съм на сливен,но явно с такива отговори като твоите подигравателни няма да ми помогне този форум. днес ще разбера какво е и ще те осведомя лично. и да ти кажа че ако си мислиш че съм шивач не съм.
|
|
| |
Кръчмонавта | Дата: Сряда, 07.10.2015, 09:58:18 | Message # 4 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 101
| Споко бе човек, виж как си задал въпроса и си си получил отговора както си трябва(той ти е дал повечето възможни причини). Нито ти се е заял нито нищо ти веднага скачаш едва ли не на бой. ПС чета го за 3 път и пак не виждам подигравка, тука не е червения форум! Спокойно, успех и без лоши чувства. При това описание, гарнитурата не става според мен. Пак успех!
|
|
| |
MENDES | Дата: Сряда, 07.10.2015, 12:04:16 | Message # 5 |
Сандан (3)
| само искам да кажа от какво е.семерина на разпределителния вал просто от задния капак на ремъка не можах да видя че се стича от горе,а не излиза от гарнитурата.извинявам се на колегата,но имах чуството,че нещо ми се подиграва нито ме познава нито знае колко акъл имам,а ми се смее не може ли само да беше написал кои са възможните неща.няма значение важното че проблема е отстранен и пак се извинявам
|
|
| |
Кръчмонавта | Дата: Сряда, 07.10.2015, 12:11:31 | Message # 6 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 101
| Супер, че всичко е на 6 вече! Тук не се подиграваме (пак препратки към червения форум), а си помагаме (макар и по-странно да се изразяваме от време на време :D )
|
|
| |
MENDES | Дата: Сряда, 07.10.2015, 14:40:33 | Message # 7 |
Сандан (3)
| да червения форум е ужасен там са само лафаджии отдавна съм се отказал от там.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 07.10.2015, 21:38:55 | Message # 8 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Точно че поста ти беше глупав....не си обяснил,какво си направил ,както във втория пост и точно,че знам,че не си шивач,се хиля. Ако не си забелязал се опитах да помогна,случва се човек да пропусне нещо а няколко глави мислят по-добре от една.За това и е форума. Ако исках да се подигравам,поста ми щеше да е само втория ред от написаното в първия пост. пп.приемат се извиненията.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |