• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Неприятна случка в Сърбия
GK007Дата: Вторник, 22.12.2015, 23:19:53 | Message # 1
Рокудан (6)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 159
Статус: Офлайн
Колеги, реших да ви разкажа какво ми се случи с прелюда (5та ф20а4) преди 3 седмици. След като го обслужих с каквото имаше нужда (смяна хубаво масло Петронас от Мони, филтри, нов маркуч на хидравликата и нова гарнитура и реглаж на клапаните) абе като цяло, всичко от което имаше нужда с надежда за идната година да не ходя на механик в Италия. Тръгваме от София с един колега и супер пълна и тежка кола. След като минах към 250км някъде на магистралата в Сърбия спираме на ОМВ за тоалетна. Като влизам в завоя ми присветна лампата на маслото. И го споделям с колегата и той ми вика, абе на мен ми замираса на масло преди малко. Аз му казвам уверено, споко аз съм го сменил всичко е ок, но все пак отваряме капака. И какво да гледам, зад двигателя от страната на волана, всичко пълно с масло, ама яка мацаница. Звъним телефони ала бала портокала, викам 100% е сложена зле гарнитурата, тъй като е смениха предния ден и не бях карал колата. Както и да е, гледаме яко масло липсва, лампата още не свети. За късмет на 2 км имаше лудо сръбско село и ни упътиха до един майстор. Представете си огромен сърбин, абе от филмите на Костурица, пълно хахо! Ама сервизът му беше ок, чист, аз очаквах да разглабя колата в кукушарника. Та човекът изми целия двигателен отсек, подсуши я и отвори капака на клапаните.
Какво да гледаме, сега не ми се качват снимки ама гарнитурата от едната страна, прехапана, скъсана почти до края. Майсторът в Сф като я слагал, явно я е притиснал и се е скъсала, да не говорим че 3л. ЧИСТО ново и скъпо масло липсват. Сърбина псува, псувахме и ние яко, доливаме 2 лт. Тотал 5в40 (като Петронаса) обаче пак не стига. Тоя пак почва нещо да псува и изкарва още литър Мотул 5в40. Викам му, брат ако налеш това, вече ще е с 3 различни марки. Но нямахме друго и бяхме на зор та така....
Човекът залепи гарнитурата, силиконизира отвътре по улея и отвън капака на клапаните и изчакахме да засъхне на спрял и запален двигател.

След 3 часа работа и малко псуване, тръгнахме, все пак трябва да стигнем до Милано, чака ни много път. На сърбина му оставих 75евра за работата и 4 литра масло.
Викам си, дай да погледна колко струват разговорите в Сърбия, бях навъртял над 20мин обаждания и приемания. Тук идва големият бич, тъй като е извън ЕС, на мин 6.70лв. Та на операторът за тези безмислини разговори задължах 175лв.
Късмет, кво да праиш, майсторът в Сф вдига ръце и вика че колата 10мин е била запалена и всичко било ок.... Нямам думи, викам му, приятел тази грешка ми струваше със старото масло към 450лв и едвам не останах без двигател по средата на Сърбия.
Колата си стигна до Милано без проблеми и сега няма и следа от масло...късметът все пак беше на наша страна!
Извинявам се за романа....Поздрави и Весела Коледа! Бъдете здрави, всичко друго се оправя!
Галин

ZAPPAДата: Сряда, 23.12.2015, 00:08:41 | Message # 2
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

NSBOPДата: Сряда, 23.12.2015, 11:07:05 | Message # 3
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Голям филм колега. Радвам се, че в крайна сметка си се оправил, макар и да ти е излезнало скъпо. Защото има и по-лош филм...
Поздрави!

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda