отопляеми огледала
|
|
NightRider | Дата: Вторник, 12.01.2016, 22:30:40 | Message # 1 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Пичове може ли някой да ми обясни как да си свържа реотаните . За сега нямам копче за огледалата с допълнение за нагревателите. Имам идея за момента да го вържа на отделен бутон. Обаче окабеляването ми е тъмна индия .Ако някой може да ми обясни как да го свържа ще съм благодарен.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
bladesux | Дата: Сряда, 13.01.2016, 12:16:27 | Message # 2 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 167
| Сваляш си контролния модул за парното/климатроника и отзад търсиш Yel/GRN кабел, режеш хващаш една женска кабелна обувка, вкарваш 3те кабела вътре ( по един от всеки нагряващ модул и продължението на Yel/GRN )
Другия кабел,който идва от нагряващите модули можеш да го хванеш някъде по купето ( препоръчително е да не е за някоя от вратите защото те чат пат губят контакт.
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 13.01.2016, 15:29:14 | Message # 3 |
Aristocrat
| Така излиза ,че като пусна нагревателя на задния прозорец и огледалата ще се нагряват. Правилно ли съм разбрал ?
|
|
| |
Azz | Дата: Сряда, 13.01.2016, 17:22:49 | Message # 4 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 173
| Quote NightRider ( ) Така излиза ,че като пусна нагревателя на задния прозорец и огледалата ще се нагряват. Правилно ли съм разбрал ? Да. Обикновенно това е най-лесния начин за свързване. + от огледалата към кабела, който колегата спомена и маса към купето.
|
|
| |
bladesux | Дата: Сряда, 13.01.2016, 17:29:01 | Message # 5 |
Рокудан (6)
| Точно така на повечето коли е така фабрично.Иначе да не те притеснява дали инсталацията ще издържи, консумацията не нагревателите е някви mW което не е почти нищо.
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 13.01.2016, 18:17:58 | Message # 6 |
Aristocrat
| Благодаря ще пробвам тия дни. А и още нещо трябва ли да демонтирам целите огледала за да прокарам кабелите или мога да сваля само стъклата . И някаква идея как се свалят последните?
|
|
| |
bladesux | Дата: Сряда, 13.01.2016, 18:55:06 | Message # 7 |
Рокудан (6)
| Теоретично можеш и без да ги махаш като се опитваш да прокараш кабелите през дупката на вратата и огледалото, НО реално аз пробвах и не ми се получи така че ги махнах целите.
|
|
| |
Garfi | Дата: Четвъртък, 14.01.2016, 11:11:24 | Message # 8 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Трябва да свалиш огледалата, няма как иначе. По-труден е момента с прокарване на кабел от купето към вратата. bladesux, аз до сега винаги съм мислел, че реотаните имат голяма консумация.
|
|
| |
eldesa | Дата: Четвъртък, 14.01.2016, 19:43:15 | Message # 9 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| За да ти заработят огледалата трябва да провериш и направиш следното: първо дали имаш фабрично заложени в инсталацията кабели за това (или поне да са заложени до куплунга на вратата през който влизат кабелите от купето във вратата) Нямаш ли заложени трябва да си прекараш кабели от купето във вратите . В зависимост от схемата която ще изпълниш има разлика в броя на кабелите( в лявата врата). Ако включваш(изкл) нагревателите с бутон който не е на врата , а някъде по таблото или купето трябва да прекараш по 1 кабел за " + " за всяка врата( от ключа до нагревателя на огледалото).Плюса го вземаш от някъде вътре в купето и през ключа го подаваш на нагревателя , а минуса (маса) го хващаш някъде във вратата.Това е най лесната схема.
Ако ползваш ключ на лявата врата кабелите които трябва да вкараш в тази врата са 2 .Един за плюс от купето до ключа и втория за да се върне плюса през ключа за дясното огледало. Лявато огледало си е на самата врата и трябва само да си го захраниш от ключа. това са най опростените схеми за да си пуснеш нагревателите на огледалата. Ако се използват релета става по сложно изпълнението. Относно консумацията на огледалата моите нагреватели са по 2 А всеки т.е. бушона ми е минимум 6 А и ключа също трябва да издържа този ток.Ако се използват реле което се управлява от ключа той вече може и да не е толкова мощен Ето как съм го направил аз но за 5 та.Схемата няма нищо общо с оригинала на хонда а си е мое решение http://preludebg.com/forum/12-934-1
п.п. Най трудно и сложно както е казал по горе Garfi е прекарването на кабелите от купето във вратите .В темата съм обяснил какво съм направил аз. Не съм запознат със схемата на 4 та и дали превкючвателя за когото говорите по горе в темата има необходимата мощност и дали и е уместно да се върже направо за него кабелите за огледалата.Според мен той управлява реле ,което подава захранване на нагревателя на задното стъкло .Ако кабелът споменат по горе е след релето и захранва нагревателя на задното стъкло ,тогава става .Ако схемата е изпълнена само с ключ и той подава напрежение директно на нагревателя на задното стъкло тогава става също но има и неудобство това свързване на огледалата .Ще са постоянно включени докато работи нагревателя на задното стъкло и не могат да се изключват само те при по дълга работа на задния нагревател. Може и да бъркам но нямам схема за 4 та. Успех Дани
Редактирано от eldesa - Четвъртък, 14.01.2016, 21:13:03 |
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 14.01.2016, 21:11:40 | Message # 10 |
Aristocrat
| Мерси бат Сашо.Аз ще си купя копче което е за ел. огледалата с добавка за отоплението .При мен седи по средата между предните седалки . Купих окабеляване от американски Прелюд за вратите ,което още не съм монтирал защото на моите кабели няма извод за централно заключване от вътре .утре ще ги погледна
|
|
| |