Ръжда и борбата с нея
|
|
Mkilla | Дата: Сряда, 25.01.2012, 00:00:14 | Message # 1 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Колеги , бях написал тема за корозията в друг форум.Ако намерите за добре я изтрийте но все пак ще я напиша и тук.Ето един видео материал на една много добра кола Всеки може да си преведе какво казва човека. Сами виждаме за какво иде реч и как при лек натиск по ходовата част корозията си казва тежката дума.За мен лично защитата от корозия най-ефективно се изрязава в това , да се обработва автомобила независимо от марката и модела с препарати против корозия през няколко години. След нагледни примери около мен съм се удивил след края на зимен сезон как една ЛАДА няма точка ръжда по купето както и един високо проходим джип от марката Тойота. За жалост нямам снимки които да предоставя на тези автомобили но мога да добавя свои такива а ето ги и тях :
1. Това е автомобила :
2. Следващите снимки са на обработената вече ходова част и няма да ги описвам една по една:
Под ламарините на самата генерация лично според мен няма смисъл да се боядисва с каквото и да е било поради простата причина , че колкото и влага да има заради високата температура няма как да се задържи вода. Пак казвам , че за мен това е един добър начин за грижа и запазване на купето през зимни условия. Имам и други снимки но тук мога да кача само пет. Пролетта живи и здрави , ще направя снимки отново след зимният сезон да се види как е. И да добавя , че според мен цялата процедура е редно да се прави ако няма никаква ръжда , защото иначе я запечатваме и следват по-лоши последствия за автомобила. Това е от мен
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Сряда, 25.01.2012, 00:06:32 |
|
| |
pikaso906 | Дата: Сряда, 25.01.2012, 00:20:25 | Message # 2 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
| Помня темата от червения форум,там някои беше дал линка на сайта от които си купил боята на асфалтова основа.Много полезен линк,аз си взех въпросното защитно покритие и намазах където моето фабричното вече паднало.Въобще на всякъде отдолу дебел хубав слои.Намазах и метала около амортесиорите където подкалника не пази от снега.Скоро гледах на въпросното място покритието не е мръднало.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 25.01.2012, 01:08:58 | Message # 3 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Темата е хубава и това което от мои личен опит мога да кажа е че борбата с ръждата е гадна,мръсна и неблагодарна работа!Ако едно купе си го изпуснал и вече е доста корозирало оправяне няма!Такава кола аз лично веднага бих я пуснал в mobile,bg Това което ти предлагаш колега е хубаво,в никакъв случай не е излишно,но според мен да мажеш там по пода ,където има около 2-3мм,дебел шегрен няма голяма полза.Естествено ако не е наранено покритието от нещо.Ако там е тръгнало да ръждясва представи си какво ще е примерно под резервоара ти или на доста многото закътани местенца отдолу които фабрично не са пръснати с защитно покритие! Най-интересно е,че в повечето случай корозията почва от вътре на вън и коли от австрия,англия и други от по северните страни са неспасяем случай.Лугата и разните му химикали които ги хвърлят проникват на най-невъобразими места точно примерно под тези ламарини на ауспуха,резервоара и т.н където няма почити никакво сериозно защитно покритие. Ако купето ти е що годе запазено много по добре ще е да си купиш няколко флакона с една специална грес за запълване на кухини и с пистолет(не бояджийски има си специален) да напръскаш през някои отвор прагове, носещи греди и общо взето всички затворени кухини до които можеш да се добереш.Тази грес или вакса съдържа някои антикорозионни съставки а и образува защитен парафинов слой. А ако повече ти се занимава погледни и на местата където ти изброих,може да се изненадаш какво ще откриеш там в някои случаи Поздрави!
|
|
| |
Mkilla | Дата: Сряда, 25.01.2012, 01:53:25 | Message # 4 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Колега , прав си за написаното но ако си обърнал внимание , не навсякаде има покритие по купето Точно заради това да не правя "петна" тук там направих всичко за да ми е мирна главата.А ръжда нямах и точка по ходовата част и затова предпочетох да запазя купето отдолу за по-дълго време в добро състояние.Ползвах и вакса за кухини , тя е на спрей както ти казваш и предпазва заварките по гредите малко или много.Но всичко зависи от къде идва автомобила , ако е от Германия/Австрия няма начин да не е избило някаде.При мен имах ръжда от долната страна на вратите , защото естествено не се бяха сетили да извядат "сламата" която се беше сабрала в отводнителните канали на вратите..Като махнах корите и имаше нови видове организми там но това е друга тема.Та надявам се да бъда полезен на някой и затова и написах тези неща.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 25.01.2012, 02:48:55 | Message # 5 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Колега,аз говорех по принцип,за възможните мерки срещу корозията!За съжаление, в някои случаи единствената разумна мярка е да се отървеш от колата възможно най-бързо ( аз съм имал 2 такива). Аз също съм минал с антикор голяма част пода на моята кола.Но ако имаш възможност наистина погледни под резервоара,и гредата на задния мост от страната към него.По моята кола никъде нямаше и точка ръжда освен там,и то се видя чак когато се наложи да го сваля по друга причина.Добре че беше в начален стадий, но въпреки това ми отне много време и доста труд докато го оправя. Точно върху това че не навсякъде има покритие от шагрен исках да акцентирам и аз! Аз ползвах едни битумни спрейове на Ниргин,като външно защитно покритие и съм много доволен от тях.Получава се супер гладко дебело и еластично покритие,много подобно на оригиналното. Ваксата която е на спрей,е хубава но е малко и не точно нея имах предвид.Има едни по големи флакони за които ти трябва компресор и пистолет,но ефекта е много по добър.
Редактирано от nightfighter - Сряда, 25.01.2012, 02:53:51 |
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 25.01.2012, 10:18:06 | Message # 6 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Quote (Mkilla) Имам и други снимки но тук мога да кача само пет. Няма проблем да постваш няколко пъти един след друг ако имаш повече снимки.
|
|
| |