Decarbonizing engine with tap water
|
|
alexandrov830 | Дата: Петък, 30.09.2016, 21:51:28 | Message # 1 |
Сандан (3)
Град/Държава: /
Група: Напреднали
Съобщения: 67
Статус: Офлайн
| Здравейте пичуе ! Колко от вас са запознати с въпросната интервеция ? Почистване на нагар в двигателя с чешмяна вода. Тая вечер се нагледах на DIY клипове в YouTube на тая тематика. В общи линии ни трябва напълно загрят двигател,пръскалка за прозорци и много малко вода 50-100 ml. Двигателя се държи между 2000-3000 оборота в минута и на малки дози се впръсква вода в дросела. Тук идва и моя въпрос на наще хонди от къде трябва да се впръска понеже на дросела и на самия колектор е пълно с датчици за въздух,за температура и тем подобни и в крайна сметка да не ги преебем. В заключение тая интервенция помагала да се изчисти carbon deposti-a в смукателя,челата на буталата,леглата на клапаните и самите сегменти. Гледах някви химични уравнеия ( не сам на ти с химията) но според пич-а вода+налягането и топлината на мотора разграждат нагара и го изгарят в горивната камера,естествено ще има мизерия която ще се изсипе в маслото,така че според мен тва е най-добре да се прави преди смяна на маслото,но все пак искам да знам някой правил ли го е тва нещо,понеже е "стар трик" ,а тука има стари кучета ! Поздрави на всички и очаквам включване по темата
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 30.09.2016, 22:30:49 | Message # 2 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
| Аз не съм го правил, и честно казано нямам намерение да пробвам всяка една щура идея, която някой е качил в YouTube Нямам намерение да отричам "международния" опит, може и да е така както казват,но лично аз ще се въздържа от практическото му прилагане А и нямам нужда
|
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 30.09.2016, 22:34:25 | Message # 3 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| За пръв път чувам за това. Може и да работи, но кой ще пробва
プレリュード 夢のカ
|