Избор на съединител
|
|
VIPER-CH | Дата: Събота, 19.05.2012, 22:49:48 | Message # 16 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
| Айде да не преувеличаваме За 3 часа сам мога да сменя единствено съединител на мерцедес Е-клас.И какъв точно специален инструмент ти трябва освен улеснението от гайковерт и тресчотка на въздух? Възможно е от двама души работещи в екип при спец. сервиз тоест отработено положение.Има автомобили които отнемат цял ден особено френски
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Събота, 19.05.2012, 22:53:00 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 19.05.2012, 22:54:27 | Message # 17 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| в смисъл какво да преувеличаваме ? времето или? за инструментите просто споменах защото аз лично по оборудван сервиз не бях виждал . ама дай на лични че осрахме темата на човека
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 19.05.2012, 23:51:09 | Message # 18 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| На ровера си го сменях сам сьединителя и небеше толкова бьрзо а и доста дреболии имаше кьдето губеха времето. Поради тая причина предпочетох миналата седмица да я закарам хондата в сервиз за да си спестя мьките а и сам под колата без да има кой да ти подаде един ключ не е работа. Иначе ми взеха 160 или 180 лв ама ми сменяха и задния семеринг на коляновия вал.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 19.05.2012, 23:52:48 | Message # 19 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| VIPER-CH уважавам те много обаче защо спориш за щяло и нещяло не мога да си го обясня ? Къде в София ще ме изгонят за 150 лв като в сервиз ХОНДА в София е толкова смяната като за справка съм питал преди месец като ходих с колега от този форум? Недей така да говориш неподготвен Относно кое колко е качествено се опитваш да ми кажеш , че Валео е по-качествено от Екседи , ОЕМ съединител който е Luk на новите модели а на част от старите Екседи или пък дори Aisin ? Та тя цената е тройна и сигурно има защо , не си ли се замислял ?:) Не може единият комплект да е 180лв със все лагер и дискове а другият по цени в Германия да е над 200 евро.А това за смяната има си гаражи с квартални майстори които могат и 200 лв за работа да искат а може и 50лв + 1 каса бира да вземат.Цена от 130 до 170лв е напълно нормална за специализиран сервиз с разбиращи монтьори в него.Добре хайде като по вещ от мен мислиш ли , че това валео ще кара на трафика в София който знаеш какъв е - 1ва , 2ра спираш 1ва 2ра при късмет 3та пак спираш и така по 100-120мин дневно ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Събота, 19.05.2012, 23:58:49 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 20.05.2012, 00:04:51 | Message # 20 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| И аз те уважавам ,добър опонент си но я ми дай оферта за комплект Валео на 180лв. Ще купя три Достатъчно качествено е,че да се монтира заводско на доста марки модели.Сам се сети ,колко след това се сменя съединител.Не обсъждах корейското валео ,коментара за него беше,че е добро за цената си.И да,замислял съм се,Цената освен качество е и име-марка.Не казвам ,че са по некачествени а ,че е преувеличено да говирим за двойна разлика.За цената за смяна мисля,че в повечето сервизи е по висока от 150лв става дума за прелюда а не кадет или астра.За спец.сервизите е нормално да е ниска цената при положение,че ти продават и частите.Ако си ги носиш със сигурност ще има разлика.Поне тук е така в ситроен,пежо,рено,мерцедес,опел,кия,форд,фолксваген и тойота сервизите в Сливен.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 20.05.2012, 00:25:04 | Message # 21 |
5th gen F20A4
| Питах изрично за смяна на съединител в сервиза на Хонда в София там където главно ходя когато нещо ме мъчи.Няма значение дали е от тях или не е от тях.Сменят ти го но ако го купиш от тях имаш гаранция или ако не го купиш от тях гаранцията си е за твоя сметка на часта/частите които си си ги донесъл.Говоря само и единствено за прелюда.Всичко над 150 лв което даже е много но все пак е специализиран сервиз и правят само хонди и дават гаранция за труда и частите ако са от тях е страшна товарилница.Само да ти кажа , че братовчеда ще сменя съединител скоро на любимата марка на Zappa ( Citroen ).Ходи само в АМК и никаде другаде.Смяната му по последни данни е също около 150лв в АМК.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 20.05.2012, 00:44:33 | Message # 22 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
tomcat | Дата: Сряда, 23.05.2012, 14:52:05 | Message # 23 |
Шодан (1)
Група: Новобранци
Съобщения: 13
| Аз от доста време съм фен на Sachs и за Прелюда не се поколебах да сложа такъв. Поръчах го от V&D Авто и когато дайде се изненадах че на всичко - лагер, феродов и претисквателен диск пишеше, че са произведени в Япония. Незнам с какъв съединител е била преди колата но с този имаше драстично подобрение, такаче го препоръчвам.
|
|
| |
|
mom4i74 | Дата: Понеделник, 11.06.2012, 20:11:00 | Message # 25 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| "Аз от доста време съм фен на Sachs и за Прелюда не се поколебах да сложа такъв. Поръчах го от V&D Авто и когато дайде се изненадах че на всичко - лагер, феродов и претисквателен диск пишеше, че са произведени в Япония. Незнам с какъв съединител е била преди колата но с този имаше драстично подобрение, такаче го препоръчвам."
С нов феродов диск винаги се усеща видимо подобрение от това че педала става по-мек за натискане. С износването на феродото се втвьрдява и педала.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 17.07.2012, 00:46:21 | Message # 26 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Някой знае ли каква е цената на Люк-а и на Валеото комплект(феродо, притискател, лагер) за Х22/3
пп... предложиха ми комплект съединител(феродо + притискател) и лагер на Койо за 200лв - официалната цена е 250лв Това е от Евро 07
Какво ще кажете, дали ще е читаво?
пп... ако някой се чуди какво стана нали щях да сменям съединител в неделя, ето какво стана: - Купих феродов диск на Ексиди който беше каран само 500км(100% е толкова понеже го купих от приятел) и притискател от бивша керамика стейдж 2(керамиката заминала). За 500км Ексидито му са се разтропали пружините и като тръгвам на полусъединител тресе. На всичкото отгоре съединитела боксува в пъти повече от колкото буксуваше орегиналния ми си... Нямам идея къде е проблема и се чудя сега какво да правя... Дали да купя само феродо на Валео или цял комплект... Нямам идея дали моя притискател си е хубав...
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
Редактирано от rollin - Вторник, 17.07.2012, 10:38:15 |
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 17.07.2012, 11:14:30 | Message # 27 |
Джудан (10)
| Получих оферта и от "Евро 2000" Комплект Валео на 300лв като ползвам 30% отстъпка и идва на около 227лв.... Чакам мнения на хора дето да сменяли и имат преки наблюдения в-ху нещата
|
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 17.07.2012, 11:28:14 | Message # 28 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| На тази цена аз най-вероятно бих си взел Валеото. Да кажа, че аз още не съм си купил съединител. Поради ред причини не съм ходил скоро на седмичните срещи във Враца и нещата около останалите части за ръчна конверсия са замрели. Тази седмица (т.е. днес) отново няма да мога да отида, та кой знае кога ще е. Пък и двигателя не съм си прибрал още.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Вторник, 17.07.2012, 12:09:30 | Message # 29 |
5th gen F20A4
| Колега ако върнеш коментарите за съединител и аз и Zappa ти казахме кой е по-добрият вариант.Не знам дали сам си го сменяш но ако не го правиш сам а ходиш на майстор и си плащаш за всяка смяна то до момента работата е станала дебела.Оригинален съединител в Бултрако комплект е около 500-530лв а Дайкин от No-limit или от други фирми е около 420-470лв комплекта в зависимост къде го вземеш и забравяш за проблеми.Ти си знаеш но според мен си е голяма хамалогия една такава смяна и по-добре да вложиш в части от колкото да сменяш 2-3 пъти докато нацелиш прилични части от 3 различни марки Успех със смяната и драсни да кажеш какво е станало Момчил беше писал за Sachs и ако иска нека каже и цената му каква е била и колко км е минал до момента с него.
Редактирано от Mkilla - Вторник, 17.07.2012, 12:11:19 |
|
| |
rollin | Дата: Вторник, 17.07.2012, 15:34:52 | Message # 30 |
Джудан (10)
| Аз си го сменям и пари за труд не давам, просто нз как това ексиди за толкова малко километри и е станало на нищо от към пружините.... иначе феродото си го има ама нз вече дали ако е пален не се е прецакал понеже колата на която е бил е ходела предимно по гонки.
|
|
| |