• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Прокарване на кабел от купето към вратите.
GarfiДата: Четвъртък, 06.09.2012, 20:06:38 | Message # 1
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
Статус: Офлайн
Налага ми се да прокарам няколко кабела към вратите и се оказа, че не е толкова лесна работа. Ако някой го е правил, нека каже как се е справил с маншона в който вървят оригиналните кабели и нещото като букса в което влизат кабелите във вратата.
Нека кажа, че на теория не изглежда толкова трудно колкото всъщност е.

mom4i74Дата: Четвъртък, 06.09.2012, 20:25:10 | Message # 2
Джудан (10)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
Бях виждал снимка в нета но не ми хареса идеята от снимката както няма да ти хареса и на тебе предполагам.
Приложени файлове: 8676799.jpg (132.1 Kb)

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 06.09.2012, 20:26:26

GarfiДата: Четвъртък, 06.09.2012, 20:51:55 | Message # 3
just driver

Мерси Момчи но предпочитам през маншончето да е. Краен вариант остава това на снимката като не ми се иска много.

mom4i74Дата: Четвъртък, 06.09.2012, 21:06:26 | Message # 4
Джудан (10)

Според мен ще трябва да разкачиш буксата и по лесния варянт е ако има свободни дупки на буксата да прокараш кабела от там. През маншона според мен ще го прекараш с помоща на тел и с нея ще издьрпаш кабела . Расьждавам на глас просто. Може и да бьркам нещо като не ми е пред очите .
А най лесния варянт е да намериш 2 маншона и да направиш нови дупки на врата и колоната. Ако е голяма играчка с оригиналния маншон нищо чудно и на това да се навиеш. Ще ми е интересно как ще стане защото и аз трябва по натам да прекарвам нови кабели за колоните.
Ролин може и да знае как се прекарват кабелите вьв вртатите покрай неговите проекти с музиките.

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 06.09.2012, 21:10:56

GarfiДата: Четвъртък, 06.09.2012, 21:10:24 | Message # 5
just driver

Правилно!
Ето решението:
http://www.extremeprelude.com/speakers.html

mom4i74Дата: Четвъртък, 06.09.2012, 21:16:42 | Message # 6
Джудан (10)

Евала :) Страхотна тема си намерил:) Тамьн ми даде идея и за место на усилвателя защото в багажника ненамирам място заради газовата бутилка. А под стьклото няма как заради торсионите на багажника и някакво устройство което е може би усилвател на антената или незнам какво..

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 06.09.2012, 21:21:50

GarfiДата: Четвъртък, 06.09.2012, 21:25:01 | Message # 7
just driver

Малко откраднати снимки докато направя аз.

Приложени файлове: 7983736.jpg (51.0 Kb) · 8445479.jpg (44.7 Kb) · 7931235.jpg (51.5 Kb) · 5709137.jpg (52.5 Kb) · 8853951.jpg (45.3 Kb)

GarfiДата: Четвъртък, 06.09.2012, 21:27:11 | Message # 8
just driver

Приложени файлове: 2478027.jpg (49.5 Kb) · 5079042.jpg (48.4 Kb) · 2607337.jpg (50.9 Kb) · 1535773.jpg (50.0 Kb)

mom4i74Дата: Четвъртък, 06.09.2012, 21:30:20 | Message # 9
Джудан (10)

Ей тая смазка за букси много ми харесва ама незнам дали я има някьде да се продава. Явно предпазва от корозия ,искрене и подобрява врьзките и е много трайна. По буксите на Прелюда си стои без да се е спекла с годините.

GarfiДата: Събота, 08.09.2012, 18:24:55 | Message # 10
just driver

Днес успях да прокарам пет кабела през буксата към шофьорската врата по горния метод. Има място за седем, осем кабела но си е ши..на работа. Остана дясната врата като мисля, че опита и по малкото фабрични кабели ще ме улеснят.
Имам снимки но нямам хубав интернет в момента. Ще опиша какво направих и ще добавя снимки друг ден.

Започва се с махане на кората на вратата, след което освобождаваме ограничителя на вратата за да имаме повече достъп.
Както се вижда на една от снимките по-горе в темата, маншона се разделя на две части, които оригинално са свързани с изолирбанд.
Махаме маншона от буксата на вратата като просто го издърпаме от нея.
Буксата е съставена от две части,условно - вътрешна и външна. Вътрешната е захваната за вратата и представлява така наречената "женска" букса. Външната част (която е обхваната от маншона ) се откача от вътрешната като от горната страна се натисне и с разклащане се раздели с вътрешната.
След като сме разделили буксата, вътрешната част влиза на вътре към вратата и можем да я изкараме през отвора на тонколоната за да можем да работим по нея.
Виждат се вече пиновете по буксите и свободните места в които можем да прокараме кабела който ни трябва.
Тук е мястото да кажа, че ако си намерите пинове от друга такава букса, работата ще стане много по културна.

Свободните места по буксите разпробих с бургия за да може да мине кабела. С помощта на едножичен кабел използван за водач прокарах кабелите през вече разделения маншон и ги вкарах в купето.
Всичко се сглобява по обратния ред като се внимава вече прокараните кабелите м/у двете части на буксата (вътршната и външната) да не се приплитат защото няма как да се затвори.
Като кача снимките ще стане по-ясно.

GarfiДата: Неделя, 16.09.2012, 11:52:21 | Message # 11
just driver

Външната част на буксата

Вътрешната част

Разпробиване с малка бургия на свободните места през които ще минават кабелите.

И прокарване на кабелите през двете части на маншона и след това през двете части на буксата.

Приложени файлове: 1490471.jpg (89.6 Kb) · 1354146.jpg (98.2 Kb) · 5409551.jpg (94.2 Kb) · 1450540.jpg (109.1 Kb) · 0255346.jpg (96.9 Kb)

nightfighterДата: Неделя, 16.09.2012, 20:23:14 | Message # 12
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote (Garfi)
Тук е мястото да кажа, че ако си намерите пинове от друга такава букса, работата ще стане много по културна.

Браво,рядко се среща човек който да пипа по инсталацията и да доизкусурява нещата!Много си бърз и въобще не смогваме на твоето темпо да дадем мнение и съвет :)
Аз съм го правил по същия начин по който си показал,с разликата че съм сложил мъжки и женски пинове на свободните места в буксата, има ,,по-фабричен" вид по този начин а и имам в наличност голямо количество ,разнообразни букси от които да си вземам пинчета.
Както беше споменал ,,елементарната" задача с прекарване на допълнителни кабели във вратите, ако трябва да се направи като трябва никак не е лесна, и това имах в предвид като ти споменах ,че е по лесно за монтаж ако модула е във вратата.

GarfiДата: Сряда, 19.09.2012, 17:14:00 | Message # 13
just driver

Чак пък да доизкусурявам не бих казал. Много би ми се искало някой като погледне инсталацията да не се вижда, че е имало някаква намеса, но уви. Пипне ли някой мърляв алармаджия или газаджия ходи го оправяй.

MkillaДата: Сряда, 19.09.2012, 18:43:43 | Message # 14
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Garfi , много прилично си го направил :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda