O-пръстени свещи !
|
|
Mkilla | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 18:20:03 | Message # 1 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Статус: Офлайн
| Колеги , днес докато си бърничках колата на вилата за да си почистя дросела , да видя филтъра как е и си викам да отвия и свещите да ги прегледам ОБАЧЕ махам един от кабелите и гледам масло ! Развих свеща , перфектно изглежда ама от долу където е електрода обаче горната страна и тя в масло.Развивам 2ра и всичко е като при първата.Последно свещите ги сменях Декември месец и нямаше и точка масло по старите.Каква е схемата с тези О-пръстени ? Само 4 ли са или 8 т.е от долу под тях и от горе на самият капак ? Предполагам , че пролизва от някаде от горе обаче все пак дайте мнение Гарнитурата на капака на клапаните я смених с ОЕМ , заедно с тези свещи в Юби Ко .Този път сам ще си работя по колата но ако някой е сменял такива гарнитурки нека даде жокер.Може ли проблема да е от калпаво поставен силикон на гарнитурата на капака и от там да пролизва ? Поздрави P.S 8 броя са , сега видях Та остава въпроса , дали след реглажа на клапаните + чисто нова гарнитура да е осрано нещо по монтажа ?:)))
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 10.09.2012, 18:45:01 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 18:54:49 | Message # 2 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Как ще са осем,трябва да са четири???нали за Ф20а4 става дума?Новата гарнитура не беше ли в комплект с тези о-ринги? Та моя опит сочи,че е кофти идея да се маже гумена гарнитура със силикон!!!Два пъти свалях капака за реглаж на клапани за два месеца ,че първия път не ми хареса и не съм сменял гарнитура.Обезмаслявам всичко и преди да затворя мажа със "CURIL"лепило за гарнитури на "елринг" това е най доброто за капак на клапани според мен.Струва около 5лв. тубичката -бяла със зелено и червено по нея.Има го на повечето магазини за авточасти.Гарантирам,че при правилно монтиране и залепяне няма да пусне и капка.Нова гарнитура не мажа но стара вече смачкана веднъж,че и дваж мажа задължително.Ако решиш после да отвориш,няма никакъв проблем,дори се чисти много по -лесно от силикон.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 10.09.2012, 18:57:47 |
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 19:01:45 | Message # 3 |
5th gen F20A4
| 4 на капака и 4 под свещите , поне така видях Мисля , че пролизва от тези на капака точно.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 10.09.2012, 19:02:37 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 19:12:53 | Message # 4 |
BIKER
| Може...,долу не съм гледал ...мажи тия на капака и забравяш.Как може да намажат нова гарнитура със силикон или с квото и да е...тя от силикона изплюва.много е плътен,не е като курила.той е като лепило прома-течно
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 19:19:47 | Message # 5 |
5th gen F20A4
| Тия дни ще се разходя да видя за това лепило и ще видя старите О-пръстени на какво дередже са.С това лепило да ги мажа ли и тях докато дойдат новите или направо да оставям така нещата.То така или иначе ако не бях проверил нямаше и да разбера >( Тя реално гарнитурата на капака обхваща само него и може би просто им е дошло времето на О-пръстените но това не оправдава факта , че сега с този силикон който го има едва ли ще мога да я сложа отново и пак ще трябва да купувам.Много се дразня Трябва ли да чакам да е напълно изстинала колата като свалям капака ?
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 10.09.2012, 19:20:21 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 19:25:53 | Message # 6 |
BIKER
| Почисти всичко-масло,силикон,капак,глава ,о-ринги и мажи с това лепило.Стягай леко и ще ме черпиш после.Мажи всичко от двете страни.
Ето ти го лепилото,в сайта им е 1.95 евро.У нас е 4.50-5лв
Uploaded with ImageShack.us
Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 10.09.2012, 19:31:07 |
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 19:35:16 | Message # 7 |
5th gen F20A4
| Да , видях го и къде го имат.Утре направо отивам да го взимам
|
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 20:35:44 | Message # 8 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Защо да са 8 о-пръстените? Къде се слагат другите четири?
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 20:44:26 | Message # 9 |
5th gen F20A4
| Ето малко от "указателят"
Тук първата четворка са с номер 8 в дясно на SOHC.Те са на самият капак и ако има подлизване в горната част на свещите и/или лулите на кабелите няма от къде да е другаде.
Тук втората четворка О-рингчета.Те реално като гледам се падат точно на мястото за завиване на свещите и ако има проблем ще цапат електрода.Отбелязани са с номер 19
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 10.09.2012, 20:45:02 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 20:45:06 | Message # 10 |
BIKER
| И аз не видех да са осем
|
|
| |
Garfi | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 20:51:35 | Message # 11 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Едни и същи са! Незнайно защо ги има и на двете графики.
ПП. Под свещта си има дифтунги
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 20:55:36 | Message # 12 |
5th gen F20A4
| Мислиш ли ? Според мен не са.Ето малко парт номера За първата графика - GASKET B, HEAD COVER Part NO.: 12342-PT0-000 За втората графика - O-RING (29.7X2.5) (ARAI) Part NO.: 91301-PT0-003 Сега даже се обаждах и на едно френдче да го питам дали ги има ама не , само с доставка и 8те. Реално едните са на самият капак , малко под горната част на лулата а другите са под гайката за развиване на свещите или на нейното ниво.Като почна да го правя и ще снимам всичко по-нататък. P.S За горните френда току що ми звънна и ми съобщи че няма афтърмаркет а само ОЕМ или поне той това може да намери.С поръчка от Австрия за 7 дни на цена от 7лв за брой а долните са по 12 бг левове бройката
Редактирано от Mkilla - Понеделник, 10.09.2012, 21:13:08 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 21:16:23 | Message # 13 |
BIKER
| Не съм се заглеждал дали алуминиевите легла в които влизат свещите са преходници или са едно цяло.Ако са,то тогава ще има о-ринги,които ще уплътняват странично.Примерно,двуваловия мерцедес е така и не само той.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 10.09.2012, 21:19:37 | Message # 14 |
BIKER
| Quote (Mkilla) С поръчка от Австрия за 7 дни на цена от 7лв за брой а долните са по 12 бг левове бройката .....лелееее,в какви филми влизате това са просто маслоустойчиви гумени о-ринги,има ги във всеки магазин за хидравлики Имам чувството ,че си поръчвате бутала
|
|
| |
djoni | Дата: Вторник, 11.09.2012, 20:47:01 | Message # 15 |
Нидан (2)
Град/Държава: Razgrad/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 29
| Опрьстените са 8,4-те от които са на капака на клапаните,а другите 4 се намират м/у лагерите на разпределителния вал и главата.Вьзможно е да просьлзява от всичките,но от долните много рядко.В повечето случаи са виновни горните.
|
|
| |