Как се увиват колекторите с термо лента
|
|
rollin | Дата: Събота, 24.11.2012, 12:40:29 | Message # 1 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1271
Статус: Офлайн
| Чудя се днеска имам малко свободно време дали да бе взема да усия колектора с термо лента... Чел съм различни коментари, едни казват, че трябвало да се мокри, други че не.... така и не знам как точно се прави... Също така от къде се започва, по колко се застъпва, абе общо взето кой каквото знае да сподели Ето такава е лентата ако има значение: http://www.ebay.co.uk/itm....7.l2649 Разполагам с 20 метра
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
ckron | Дата: Събота, 24.11.2012, 15:09:47 | Message # 2 |
Шодан (1)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 16
| Ами, аз си ги увих собственоръчно и не мисля, че е кой знае каква философия. Почнах отгоре на долу с леко застъпване около 1-2 см. като в началото и в края сложих метални скоби, които да държат лентата за да не се развива. Досега не съм имал проблеми. Единствения съвет който мога да ти дам е да си сложиш ръкавици, че иначе неусетно ще си нарежеш кожата на ръцете, както стана при мен
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 24.11.2012, 18:52:15 | Message # 3 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Почваш отгоре като застъпваш 1/2 и така дебелината става равномерна и ефекта ще е по-добър.Черната лента се навива мокра.Накрая метална скоба за предпочитане като тези на маншоните на каретата според мен или за водни съединения. Ето как изглежда навита и скобите.Моята не се мокри,друг чешит е
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
rollin | Дата: Неделя, 25.11.2012, 18:11:06 | Message # 4 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Увих ги, ама много циганско се получи щото до сега не съм увивал ама както и да е Важното е да има положителен ефект не толкова визията, иначе налих лента и почти на цялата генерация до отзад, остана ми само метър тръба преди крайното гърне която е голя понеже не ми достигна лентата но скоро мисля да поръчам още 10 метра и да я увия изцяло генерацията
Така, че някой ако иска и той лента да свирка, ето това е селъра от който вече на два пъти купувам: http://www.ebay.co.uk/itm....7.l2649
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 25.11.2012, 23:37:27 | Message # 5 |
BIKER
| Кому е нужно да бинтоваш цялата?До първия резонатор е достатъчно.По добре повтори отпред ,отколкото да мумифицираш генерацията
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 26.11.2012, 00:40:52 | Message # 6 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Защо да не я увие,щом има лента? Ще запази газовете по-топли до изхода.Оригинално около цялата генерация има термощитове,отгоре за да пазат купето,но отдолу тръбите са затворени точно с тази цел според мен. Лошото е че лентата лесно се къса ако я нараниш,а отдолу под задния носач това със сигурност ще се случи скоро,така че според мен спри дотам докъдето си стигнал за момента
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 26.11.2012, 00:46:31 | Message # 7 |
BIKER
| Не си струва според мен
|
|
| |