Здравейте, приятели
Дойде време да се разделя с Прелюда си. Причината е, че вече се позабавлявах достатъчно с този приятен автомобил и съм решил да си взема нещо по-мощно, а също така и с RWD.
Историята накратко - взех го в края на 2015 г., двигателят е H22A5 - 185 к.с., присъединих се към форума и някои от вас може би са чели темата ми в раздел "Прелюдите във форума". С покупката смених ангренаж и ролки, смених маслото, филтрите и антифриза и оттогава досега съм навъртял не повече от 20 000 км., тъй като го карам предимно уикендите поради простата причина, че работата ми е на пешеходно разстояние от вкъщи.
Досега, освен регулярните обслужвания (масло и филтри) и реглажи (преден/заден мост, клапани), Прелюдът е със сменени:
1. Радиатор
2. Дискове и накладки - дисковете са MTEC Grooved, накладките - Mintex. Бяха ревизирани спирачните апарати, като за мое щастие се оказа, че са в перфектно здраве и нямаше нищо блокирало.
3. Фарове - който ми е чел темата, знае, че първоначално фаровете на колата бяха с ксенон и лупи, едната от които се беше отлепила. Long story short - понеже не ми се рискуваше да се мъча да отварям фаровете и да ги пръсна, си взех нови фарове и махнах ксенона.
4. Шарнири по окачването, понеже бяха станали на кайма.
5. Сменил съм и маслото на скоростната кутия.
6. Смених и свещите преди две седмици.
Пазя докуметни за почти всички ремонти. 4WS системата работи безупречно след като миналата година Слави почисти всички сензори. Оттогава не е давала никакви грешки.
Продава се с летни гуми 215/45/17" Fulda SportContact, които не съм успял да износя много, предвид описания пробег. Имам и комплект зимни гуми 205/50/16", обути върху железни джанти, които не са включени в цената по-долу, но може да бъдат договорени. Също са с доста добър грайфер.
Прелюдът се продава за 5199 лв. Намира се в София.По километраж е на 139 779 км. Подарявам към него един комплект задни биалетки, които не се наложи да се сменят.
Снимки:
Можете да се свържете с мен или на лично съобщение тук, или на телефон 0888 226 965 (за предпочитане). Отговарям и във Viber/Whatsapp.
Използвам случая да благодаря на колегите от форума за полезните съвети и предоставената помощ през годините
Поздрави и до скоро,
Любо.