• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: NSBOP, ZAPPA  
F20A4 на части - (4 gen)
Sa6koOyДата: Сряда, 25.06.2014, 22:55:43 | Message # 1
Нанадан (7)

Град/Държава: Ruse/
Група: Приятели
Съобщения: 405
Статус: Офлайн
Колеги тъй като след ремонта на мойта красавица останах само със снимките в портмонето biggrin , пускам някои части, които мислех да ги пазя в резерва за по-нататък, но уви...:
чисто нов долен шарнир с кутийката и найлоновата опаковка
Кормилни накрайници - ляв и десен рециклирани(ако има някой който не знае кво ще рече отварям скоба, че стават по-здрави дори от оригинала като се разкапсуловат, обезмасли мястото, шприцоват се с полиамид и нови маншони)
Предни накладки
Кората за багажника 1бр

По-късно ще сложа и снимки ако трябва, че в момента колата ми е още в ремонт и не ми е в близост :)

0877 99 22 32 - Александър
0879 00 84 63 (вече е активен)

http://inprogressdesign.tk/ WEB Audit, Security, Design & Support

Редактирано от Sa6koOy - Четвъртък, 26.06.2014, 01:03:57

rollinДата: Сряда, 25.06.2014, 23:24:02 | Message # 2
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Само да вметна, че шарнирите за Ф20 май са различни от тези за Х22/23 понеже аз веднъж купих и явно бяха за Ф20 и направо хлопаха в леглото за шарнира

Каква ще е цената за накрайниците?

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

VIPER-CHДата: Сряда, 25.06.2014, 23:31:51 | Message # 3
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Шарнира кви пари и каква марка?

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Sa6koOyДата: Четвъртък, 26.06.2014, 00:05:31 | Message # 4
Нанадан (7)

Ами утре ще се опитам да отида да ги видя и да ги запиша, гледам нови долни са средно 45 лв мисля да му искам 30 тъй като не е отварян, а за кормилните накрайници двата за 70 лв и са японските от прелюд, може да ти се стори малко скъпо, но даже ги давам на загуба то приблизително рециклирането ми излезе толкова, да не говорим, че като ги купих 2ра ръка ги взех на цената на 2ра ръка здрави заради некоректност от другата страна

Редактирано от Sa6koOy - Четвъртък, 26.06.2014, 01:05:37

Sa6koOyДата: Понеделник, 30.06.2014, 14:06:48 | Message # 5
Нанадан (7)

Шарнира е PowerDrive STJ1351, смъквам го за 15 :)

MkillaДата: Понеделник, 30.06.2014, 15:22:19 | Message # 6
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Еднакви са на H22 и F20 за H23 не знам както и не знам как е на JDM Х22 като на Zappa , че там е с 6 шарнира прелюда.Иначе на прелюдите от 1992 - 2001 F20/H22 долните са еднакви.Цена на корейски долен CTR e 22.00лв. на брой нов.За японските на 555 беше около 30-35 но ги няма в момента.Това с рециклирането , че ставало по-здраво от оригиналното не съм много съгласен , да не казвам хич.Когато рециклирана част издържи над 15 години , нека се обади човека който го е направил ако не са го взели на работа в Лемфьордер до тогава с тия гаранции дето дава :)

ОЕМ комплекта 2-та долни идват за около 100тина лева от общите поръчки.Всеки сам си избира какви да слага като корейските не са никак лош избор принципно.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Понеделник, 30.06.2014, 15:25:33

Sa6koOyДата: Понеделник, 30.06.2014, 21:35:23 | Message # 7
Нанадан (7)

Колега тва с оригиналната е лека метафора от сорта на "да не кажа, че дори стават колкото тях здрави" ако ме разбра, иначе зависи кой ти ги прави и как но ако попаднеш при добър със сигурност ще те издържат като тия боклуци които ги продават в БГ, а повярвай ми моя чичо над 5 години вече е с такива на пежото и повярвай ми на дизел не върти малко километри :) А относно шарнира затова го смъкнах на такава цена щот autopower са с много надути цени

MkillaДата: Понеделник, 30.06.2014, 22:36:57 | Message # 8
5th gen F20A4

Колега , боклуци е имало , има и ще има.Затова на пазара има евтини и скъпи части.Един монтира евтините части само и само за да продаде колата , друг поради финансови проблеми.Това , че има евтини такива не значи , че всички са под един знаменател и не знам на чичо ти шарнирите на лъвчето колко карат ама това да рециклираш части по окачването е меко казано опасно и грешно.Лично моят живот не го оценявам на 50 лева за да ми пили шарнира бай Пешо на машината а и на всичкото отгоре той ОЕМ такъв идва от общите поръчки на тази цена.Отделно само за твое инфо , карам с 555 долни близо 50 000км в София по нечовешко правите улици и все още не са мръднали.Корейците от CTR не падат по-долу като качество.Само за твое инфо , повечето части на Лемфьордер които предполагам само знаеш , че правят доста скъпо окачване  , та в кутийките на шарнирите им ще намериш именно CTR за Хонда специално.

Та да , има части които са калпави но има и доста качествени но обикновенно 2-рият въпрос който ми задават хората е "дай нещо по-евтино" като не визирам само шарнирчета и накрайници а се пести масово и от масло , филтри и каквото се сетиш но е разбираемо.Та дори и афтърмаркет част ако я вземеш качествена е ясно , че няма да е като в завода или пликче "Хонда" но и няма да имаш грижи доста време.

Редактирано от Mkilla - Понеделник, 30.06.2014, 22:38:46

Sa6koOyДата: Вторник, 01.07.2014, 01:45:45 | Message # 9
Нанадан (7)

Опасно и грешно е относително понятие, ако рециклажа на шарнирите е отдолу няма спор, че е така. Но естествено ако е някой бай Пеньо от квартала дето го прави от общо понятие много ясно, че дори и отгоре да го извърши пак е опасно, та това е относително понятие щото не всеки втори срещнат може да прави това, щото и за шлайфането на главите също може да се каже същото, както и вдигането на максималните обороти с 10% което вдига и мощността...

nightfighterДата: Вторник, 01.07.2014, 10:08:54 | Message # 10
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Защо пак започвате безсмислени спорове? Темата на колегата е за продажба на части! Човека е написал че става въпрос за рециклирани кормилни накрайници, от тук нататък всеки да си прави сметката.Той е обявил какво продава,пък дали са по-здрави от продаваните по магазините или не са, кой за колко оценява живота си,какви предпочитания към марки резервни части има и т.н. според мен няма нищо общо с темата!

п.с. Е,чак пък по здрави от оригиналните :) Тука си попрекалил :)

Редактирано от nightfighter - Вторник, 01.07.2014, 10:16:49

MkillaДата: Вторник, 01.07.2014, 11:42:30 | Message # 11
5th gen F20A4

Веско , просто говорим но е добре да се знае какво се продава особено в по-малките форуми , защото утре като идем на срещата не да се гледаме на кръв и цифки.Казвам на колегата това което мисля.Долните шарнири са доста важни както всеки знае.Скоро скъсахме долен на джипарата при влизане в гаража и беше неприятно , оставаш си там.На възлови места е добре да се набиват качествени части като не казвам , че трябва да са оригинални но възможно най-близки по качество като рециклираните според мен не спадат в тази графа но си прав , всеки си знае :) Сори , че ти нацапах темата колега , нека админ я разчисти от коментарите ми.

Редактирано от Mkilla - Вторник, 01.07.2014, 11:44:04

VIPER-CHДата: Вторник, 01.07.2014, 15:12:27 | Message # 12
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Аз съм рециклирал долни шарнири на Волво 850-Т5  още като не се намираха части за по-неразпространени автомобили по магазините преди 15год.,че и повече B) Не казвам,че е по-здрав от оригинала но ако човек знае какво прави,се получава а Волвото още си върви с тези носачи и само се подменят тефлоновите подложки.Колата хич не е лека :D
В Казанлък правят доста качествено рециклиране на алуминиевото окачване на VW и AUDI и издържа повече от продаваните ментета на пазара с цени от 300до 800лв за комплект като МАРКАТА "TEKNOROT" примерно-за това говоря ;)

В случая,сега когато се намира почти всичко се чудя,кой е тръгнал да рециклира.Как да,темата си е за продажба и пича си е написал какво продава.Всеки сам си знае.
Приложени файлове: 8402337.jpg (25.5 Kb)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Sa6koOyДата: Вторник, 01.07.2014, 20:01:42 | Message # 13
Нанадан (7)

Та да добавя, че не шарнира а кормилните са рециклирани :) шарнира си е чисто нов с опаковката

nightfighterДата: Сряда, 02.07.2014, 01:07:41 | Message # 14
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Андрьо не казвам че в думите ти няма истина, естествено че по-добра от оригиналната част няма! За качеството на рециклираната, от основно значение е кой и как я е рециклирал.Може да е направена много добре,може за нищо да не става,може даже и да е опасна,както си казал.НО в конкретния случай, с накрайниците на колегата, нито аз нито ти можем да знаем това :) Затова казвам че спора е безсмислен, в крайна сметка темата е за продажба на части, казано е че частта която се продава е рециклирана,от там нататък всеки сам си прави избора.

п.с. От моя опит мога да споделя че рециклиран шарнир ми е изкарвал 4 пъти по-дълго време от купен нов афтърмаркет.Но аз ги рециклирам  само при определен човек , на който имам доверие,познавам го от над 10 години, знам каква е процедурата по която той ги рециклира, доказал се е с работата си. В момента съм с рециклирани шарнири на моята кола и вече 4-та година нямам никакви проблеми.Но лично аз не бих сложил на колата си шарнир или каквото и да е друго, което е рециклирано от друг, освен от моя човек!! Един вид не ги познавам,не знам как работят,не са ми спечелили доверието,а това е отговорна част. Така че както виждаш нещата никога не са само черно и бяло :)

п.п.с Извинение и от мен за спама в темата ти колега!

Редактирано от nightfighter - Сряда, 02.07.2014, 01:08:59

Sa6koOyДата: Петък, 11.07.2014, 12:09:50 | Message # 15
Нанадан (7)

Quote nightfighter ()
.Но аз ги рециклирам  само при определен човек , на който имам доверие

Именно за същото нещо говоря. Няма проблеми за спама, в спора се ражда истината :)

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda