Търся антена за Прелюд 4ген
|
|
poplo | Дата: Сряда, 21.03.2012, 22:30:00 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 19
Статус: Офлайн
| Карам си без антена вече 2-3 месеца, но вече ми писна да не мога да слушам радио. Моята е счупена, така че предполагам може и само самата антена, може и целия модул. Дайте някакви нормални предложения, не искам антената да е автоматична или нещо от сорта.
София Борислав - 0885893889
|
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 21.03.2012, 22:41:53 | Message # 2 |
 CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Моето предложение е или да запушиш дупката или да си сложиш гумен тампон. След това взимаш една от тези малките антенки.
Ето и снимка:
Ето я и тапата (оригинална Honda): http://www.ebay.com/itm....vxp=mtr
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
poplo | Дата: Събота, 24.03.2012, 22:47:32 | Message # 3 |
Шодан (1)
Група: Напреднали
Съобщения: 19
| Толкова ли никой не продава антена, такава рядкост ли са? Чудя се къде ще я опъвам тази антена в купето...
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Събота, 24.03.2012, 23:30:54 | Message # 4 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 25.03.2012, 00:22:53 | Message # 5 |
 CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Проблем на заводските антени е, че много лесно се замърсяват и след време спират да работят... освен ако не ги поддържаш като изнежена мадама (както аз правя с моята). Между отделните секции влиза мръсотия яко. Дори и при затворена антена пак влиза шит вътре. И това е само един от проблемите Моята старата антена беше изгнила отвътре и се беше счупила на две. Това е едно от малкото наистина проблемни места на Прелюда. Мен ако питаш, ако не държиш на оригинална антена, слагай една тапа като тази горе и си вгради една от тези лентите. Теоретично може да направиш абсолютно скрит монтаж като я сложиш под задната кора на покрива и кабела пуснеш през покрива.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Неделя, 25.03.2012, 01:18:36 | Message # 6 |
 Джудан (10)
Група: Приятели
Съобщения: 2166
| На Хонда Акорд и Ровер 600 който си е пак Акорд са електрически и предполагам са еднакви с на прелюда. Виж в ровер форума дали няма и сьщо така в ровер моргата . Кординатите са най отгоре на моргата.
http://roverclub-bg.com/forum/
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 25.03.2012, 01:31:10 | Message # 7 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 25.03.2012, 01:38:27 | Message # 8 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
| И моята антена почна да трака като се изважда или прибира.Не се прибира и до края,остават и около 3см.Май скоро ще се счупи.Замислям се и аз за вътрешна антена.Има един катастрофирал ровър с мотор Ф20 оставен да се продава на части...трябва да му разгледам антената.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
aλexandro | Дата: Неделя, 25.03.2012, 11:31:08 | Message # 9 |
 Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 693
| Може да се купи ел. антена от всеки произволен магазин за авточасти/аксесоари на цена около 10-15 лв. Проблема е, че и тя кара ден до пладне... Аз почти съм решил да махам вече антената и да запушвам дупката. Това ми е вече третата антена (като броим и китайската за 15 лв), като последната беше някаква bosch, която изведнъж спря. Ще я сваля и ако може да се ремонтира (подозирам че проблема е електрически), може би ще зарадвам някой.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 25.03.2012, 16:15:11 | Message # 10 |
 CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Ако моята антена не беше японски half-mast вече щях да съм я махнал и да съм сложил такава със скрит монтаж.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |