• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Посещение на писта Дракон
VenciДата: Понеделник, 01.04.2013, 11:43:21 | Message # 1
Шодан (1)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 9
Статус: Офлайн
Има ли желаещи за ходене до Калояново? че Люда ме изненада неприятно :) и искам да усетя границите му в безопасна среда. За който не се е интересувал, условията  са 500лв на ден (работен, иначе става двойно), максимум 10 автомобила, не повече от 2 едновременно на трасето. Повече подробности може да видите тук
http://www.dracon.bg/latest....temid=8

Моите предпочитания са ако се съберат хора да се целим в дъждовен ден, за да не се сменят гуми после.

NSBOPДата: Понеделник, 01.04.2013, 13:06:59 | Message # 2
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Аз първо трябва да мина през бокса да сложа Танабе-то (а то още не е готово) защото съм със счупена пружина :) Иначе принципно съм навит.

AgeДата: Понеделник, 01.04.2013, 15:41:32 | Message # 3
H22 Team

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 91
Аз съм винаги навит за пистата стига да съм в Бг :) Обаче си мисля, че на мокрото време няма да можеш да усетиш истинската тръпка. Другото нещо е че и времето трябва да е топло за да стоплят гумите по-бързо и да имат сцепление че миналата седмица беше зверски студ и бая картофи понасъбрах след правата :) на няколко пъти.....
Въпросът е колко още трябва да се заплати за измервателната техника????
Но като цяло съм жив за идеята.

VenciДата: Понеделник, 01.04.2013, 17:05:40 | Message # 4
Шодан (1)

Зависи от тръпката :),ако търсиш високи скорости, да. Моята цел в момента не са високи скорости, а да свикна с баланса. Прелюда е с доста неравномерно разпределено тегло и задницата му тръгва лесно особено при спиране в завой – оня ден това ми се случи и се въртях с над 120 на сухо. Не знам как стоят нещата с измервателната апаратура и дали изобщо си струва да се наема такава ако вали.

Редактирано от Venci - Понеделник, 01.04.2013, 17:08:18

MkillaДата: Понеделник, 01.04.2013, 19:27:51 | Message # 5
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Е колега зависи и от гумите които ползваш.Влизал съм в кръговото в Надежда с 90 и искам да ти кажа , че нямах проблеми със занасяне :) Ако гумите не са подходящи(стари,галоши и тн..) според мен е нормално за почти всяка кола да занесе дори и с 50.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

GarfiДата: Понеделник, 01.04.2013, 20:30:17 | Message # 6
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
С 90км/ч ?!? Това искам да го видя!

rollinДата: Понеделник, 01.04.2013, 20:41:21 | Message # 7
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
И аз съм се въртял и то не толкова от скорост, а точно както го определи колегата: -натискане на спирачките в завой, което автоматичо поднесе задницата...
Истината е, че не са доизмислени добре спирачките на колата според мене :)

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

VenciДата: Понеделник, 01.04.2013, 23:12:14 | Message # 8
Шодан (1)

Вярно че гумите ми са лоши, но си остава факта че 63% от теглото са на предната ос и 37% на задната (за 5та генерация, при 4та е по добре). При спиране задницата "олеква" допълнително и занася по-лесно, с хубави гуми би станало същото но при по висока скорост. Това което ме удари по егото :) е че не успях да изправя навреме след първоначалното занасяне и се врътнах в обратна посока. Та такива работи мисля да потренирам, ако се организираме.

nightfighterДата: Понеделник, 01.04.2013, 23:15:45 | Message # 9
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Много добре са си измислени!Според вас, какво трябва да се случи, като натиснеш зверски спирачките в завой??нещо друго??ще измисляме нови физически закони??Еми, успех :)
За пореден път,ще си позволя да цитирам ( по памет извинявам се ако не е съвсем точно) автора, на така и не преведената, и съответно непрочетена статия за спирачките ,, Не вашите спирачки, спират колата,гумите го правят", аде сега, да обърнем малко гледната точка и да си отговорим на въпроса,,защо задницата загуби сцепление с пътя и така коварно занесе :) "

VIPER-CHДата: Понеделник, 01.04.2013, 23:18:03 | Message # 10
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Забравяте настилката!Някой от вас карал ли е на Дракон???
Пистата за леки коли и аматьори бива....за друго не.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

VenciДата: Понеделник, 01.04.2013, 23:40:03 | Message # 11
Шодан (1)

Ами аз бях физик в предишния живот :)) т.е. преди да се хвана с компютри. Силата на триене (това което държи колата да не занася) зависи от коефицента на триене (гуми, асвалт) и силата на тежестта (натискаща гумите към асвалта). Това е недостатък на всички коли с предно предаване - няма смисъл да си кривим душата. Задницата на тези коли е лека и при спиране става още по лека. Номера е в завой да се влиза по бавно и да се взима с достатъчно газ за натежаване на задницата, но на мен ми се наложи да бия спирачка защото настигах друг.

Не съм ходил на Дракон и нямам идея каква е настилката.

rollinДата: Понеделник, 01.04.2013, 23:41:02 | Message # 12
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Ела да ти дам на брата тъпия Фиат и натискай спирачките със всичка сила както искаш и където искаш и няма да тръгне задницата да пързаля...
Сменил съм поне 10 коли и имам на представа как трябва да спира една кола :)

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

AgeДата: Вторник, 02.04.2013, 00:22:14 | Message # 13
H22 Team

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 91
Момци, нека не разводняваме темата, или ще се организираме да ходим или няма :)
В крайна сметка човек се учи и от практиката......

П.С.  Та така, кой има желание да ходи и кой не :)
П.С. 2  Започвам да си търся гуми за мокро, ще падне голяма веселба yes

nightfighterДата: Вторник, 02.04.2013, 00:27:47 | Message # 14
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Браво,отговора на venci ми хареса! Няма начин,да не се получи описаното от теб.Затова спираш рязко преди завоя, влизаш в завоя без спирачки,излизаш с пълна газ.Масата на колата тласка напред,но понеже предните спирачки оказват противоположна сила,е нужно съвсем малко ъглово приложена сила за да тръгне задницата встрани тласкана от инерцията.Един вид колата иска да се завърти около предните колела, намаленото в този момент сцепление на задните гуми, улеснява това,а ъгловата сила си я имате от завоя.При кола с задно предаване е същата работа,за да бъде този ефект по малак,трябва масата на колата да е равномерно разпределена между двете оси.Така че не е проблема в спирачките :) Всяки модел кола си има специфично поведение и трябва да свикнеш с нея.

п.с. Да дадеш 500лв за да си покараш на едно бивше селскостопанско летище? съжалявам ама тази идея не е за мен, и не я разбирам.Че толкова ли се свършиха големите паркинги в София, да си повръткаш колата там ? :)

VIPER-CHДата: Вторник, 02.04.2013, 00:43:57 | Message # 15
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Имам лоши спомени с байка от тази писта.Бедрената ми кост за малко да се забие в топките ми :D 4мес. патерици,2 бастун и 2 операции.Да не говорим за шашкането по летищата :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda