Някой може ли да препоръча сервиз за климатици?
|
|
poplo | Дата: Сряда, 09.05.2012, 21:18:52 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 19
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги, някой имал ли е вземане даване с някой сервиз за климатици? Имам теч някъде по системата и фреона бяга. Зареждах 2-3 пъти, оправяха теча уж, но временно. Имам също така и предположения, че тръбата, която отговаря за извеждането на конденза е запушена/спукана, защото на 2-3 пъти при по-рязко влизане в завой студена вода залива пасажерската стелка.
Търся сервиз в София, някой ако има впечатления - да споделя. : )
Благодаря предварително.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Сряда, 09.05.2012, 21:33:22 | Message # 2 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Чувал съм, че тези са добри, но не мога да ти гарантирам на 100%. Гледам съм, че и по другите форуми ги хвалят. Iceberg Service
プレリュード 夢のカ
Редактирано от eDaniel - Сряда, 09.05.2012, 21:34:24 |
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 09.05.2012, 23:39:37 | Message # 3 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
| Тръбата за извеждане на конденза е един гумен маркуч отдолу на пластмасовия кожух на вътрешното тяло , лесно можеш да го свалиш и провериш.Какво е това временно оправяне на теч,като не става по добре да ти го кажат за да купиш нова част?? То за 2-3 зареждане са ти вземали повече пари отколкото да си беше купил нов(друг изправен ) климатичен радиатор,или каквото друго е било необходимо.Ба си и майсторите на които си попаднал Знам няколко добри сервиза, но са в Пловдив,за София не мога да помогна. Успех!
|
|
| |
poplo | Дата: Четвъртък, 10.05.2012, 11:59:57 | Message # 4 |
Шодан (1)
| Пуснах един search в гугъл за тези Айсберг и има доооооооста негативни мнения. Хвалеха сервиза на някой си Митко Василев, прочетох една тема и за него и пак със смесени чувства останах. Искам някое мнение от първа ръка, ако трябва ще платя повече, но човека, който ремонтира да знае какво прави и даде някаква гаранция за работата си. Не да напълня с фреон системата - 80-100лв, уж да оправи повредата и след 2 седмици пак да няма фреон и всичко наново. Просто няма смисъл от такива гимнастики...
Не може никой да не си е правил климатика, включете се де
|
|
| |
NSBOP | Дата: Четвъртък, 10.05.2012, 16:02:51 | Message # 5 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Аз съм ходил само в Айсберг защото колегите от моята фирма ходят там. Като си купих колата ми прегледаха системата и ми показаха някакъв микро теч, който според тях нямало да ми създава проблеми поне 2-3 години и така... Не ми взеха пари и се оказаха прави. Вече 2 години нямам никакви проблеми с климатика. Принципно нищо не ти пречи да отидеш в няколко сервиза и да видиш какво ти казват. Не е нужно да се хвърляш в скъпи ремонти ей така "за пробата". Това си е мое мнение разбира се
|
|
| |
poplo | Дата: Петък, 11.05.2012, 15:48:31 | Message # 6 |
Шодан (1)
| Аз знам какво и е на колата - има теч в системата. Казвам, че искам да отида при някой, който знае какво прави и ще даде гаранция за труда си.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Петък, 11.05.2012, 16:13:20 | Message # 7 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Еми колега като знаеш , оправи я Колегите са ти предложили решение.И аз мисля скоро да посетя някой да прегледа климатика , че ми се струва че не прави от 5 до 7 градуса колкото трябва да бъде.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 14.05.2012, 16:11:41 | Message # 8 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Quote (poplo) Аз знам какво и е на колата - има теч в системата. Казвам, че искам да отида при някой, който знае какво прави и ще даде гаранция за труда си. Аз не познавам човек, на който да имам 100% доверие за климатици Всички сервизи са оплюти малко или много. Един доволен, друг не. Виж за кой сервиз има най-малко негативни коментари и отивай там. Стискаме палци да ти оправят проблема и да не ти губят времето и парите Added (14.05.2012, 16:11:41) --------------------------------------------- Кажи после какво е станало и къде си отишъл за да знаят и другите ако опре ножа до кокала
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 19.05.2012, 19:57:56 | Message # 9 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| По принцип като се пьлни с фреон системата,вкарват и зелен оцветител и някога ако има теч на фреон се вижда от кьде е изпускало. Тия на околоврьснтния пьт на разклона за Лозен са добри и дават гаранция за ремонтите си. Те си вкарват и частите. http://www.mitchelbg.com/
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Събота, 19.05.2012, 20:01:30 |
|
| |