NSBOP | Дата: Четвъртък, 24.07.2014, 11:44:07 | Message # 16 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Статус: Офлайн
| Оправих и аз моя климатроник! Проблема беше, че като се даде на контакт и духалката се включваше автоматично на втора скорост. Можеше да се включи на първа или на другите степени, но не можеше да се изключи, дори когато натиснех OFF и загаснеше управлението.
Всичко идваше не от самия транзистор като елемент, нито от термозащитата, а от шибания малък керамичен кондензатор, който седи вътре в корпуса, и който беше пробил.
Благодаря на всички участници в шоуто: - mom4i74 (за помощта при разглабянето и релето, което ми даде за проба) - bladesux (за помощта при разглабянето, диагностиката и запояването) - pagadi (за транзистора, който ми подари) - alexandro (за управлението) - theexpress (за компресора) - batkosio (за консултациите по телефона) - Юби-ко (за откриването на проблема в транзистора и за това, че ми дадоха работещ от CRV* за проба и замерване) - Митко (бащата на мой колега, който откри, че е пробил кондензатора и ми го смени)
* Транзистора (визирам целия корпус) на CRV 1-ва генерация и този на Prelude са еднакви като схема, елементи и радиатор, но пластмасовия корпус е различен и не може да се сложи директно защото ще падне в дупката на духалката.
Заключение - елементите, които могат да се повредят в един транзистор са три: - термо защита - най-вероятният проблем - транзистор - самият елемент - кондензатор - много малко вероятно, но все пак възможно!
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 24.07.2014, 14:53:56 | Message # 17 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
| Браво че имаш работещ климатроник вече Това инфо за транзистора на ЦРВ1 ми е добре дошло защото при мен транзистора от 4-та ми по голям и сьм изпилил пласмасата.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
rebo_civic | Дата: Вторник, 07.02.2017, 10:03:16 | Message # 18 |
Сандан (3)
Град/Държава: Montana/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 59
| Страшно много благодаря на колегата Атанас с тази тема. Аз имах същия проблем с климатроника, работеше само на последна степен. Смених термозащитата и тръгна, но вентилацията заработи при изключен режим от конзолата, а когато пусна на която и да е степен, блъскаше с еднаква сила. Смених и кондензатора и тогава всичко потръгна както трябва.
Благодарности на Атанас за съдействието и по телефона и в чат и навсякъде.
|
|
| |