• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Как да направим возията по-мека - прелюд 4та- Ф20А4?
AuruMooNДата: Четвъртък, 27.06.2013, 13:13:43 | Message # 1
Шодан (1)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Привет колеги,

Карам прелюд 4та- Ф20А4 и бих искал да направя возията по-мека, предишната ми кола беше акорд и прелюдът е доста по-дървен.

Знам, че е спортен модел, но бих желал да вози по-меко. Въпросът е какво да сменя по окачването - пружини, амортисьори?? 

Четох по различните форуми - за маслени амротисьори и газови- уж предимства на маслените са меко возене, но не толкова издържливи. 

А и трябва ли да се сменят пружините и с какви? Искам меко возене и сравнително стабилна кола, не се изнасям с вратите в завоите. 

Благодаря.

MkillaДата: Четвъртък, 27.06.2013, 13:53:33 | Message # 2
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
Общо взето според мен се насочи към друг модел на Хонда  ако искаш да ти по комфортно и меко возенето :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 27.06.2013, 13:53:44

mom4i74Дата: Четвъртък, 27.06.2013, 14:26:13 | Message # 3
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Най комфортното окачване е оригиналното. Ако има нещо сменяно като амортисьори ,полиеританови втулки и спортни пружини ще стане по дьрвена возията. Ти с какви рамери гуми караш? Ако си с 17 цола пак става дьрвена возията.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

MkillaДата: Четвъртък, 27.06.2013, 14:28:11 | Message # 4
5th gen F20A4

Момчи и с 13ски да е пак е дървена возията.Скоро като седнах да карам английски акорд 2000г. все едно седнах в лимузина братче...Въпреки всичко прелюда си е колата за мен !!!:))

THE_VIPERДата: Четвъртък, 27.06.2013, 15:38:49 | Message # 5
Нанадан (7)

Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
Привет колега :)
Андро,направо ме убиваш с тия твойте коментари.Човека е питал за съвет как да постъпи с колата си ,ти му приказваш да я сменя.Как може да кажеш,че няма разлика от возия на 17-ки джанти с 15-ки,примерно.И друго, какво изобщо сравняваш Акорда с Прелюда???
Та по темата...  Както,Момчи е казал ,най-добре е с оригиналното окачване.На стария ми Люд,и 4-те амортисьора бяха поизпуснали и зимата бях с 70-80 височина на гумите (грозна работа).Тогава се усещаше мека и плавна возия,НО ми се е случвало в завои (с по-голяма скорост) да ми тръгва задницата на една страна. И за заключение... слагаш 14-ки с гуми от рода на 195 (60-65) и стоковото окачване и мисля,че ще постигнеш максималното.Най-евтиния и грозен вариант мисля,че е това.Поздрави :)

MkillaДата: Четвъртък, 27.06.2013, 16:45:23 | Message # 6
5th gen F20A4

Е братле , това мисля в крайна сметка :) Не смятам , че от смяната на едни джанти или гуми ще се повиши изключително много возията на прелюда...Както и да постъпи ако иска да му вози меко колата то точно този автомобил не е за него.Както искате го интерпретирайте..Нали карам и с 15ски и с 16ски.Еми извинявай но сравнено с акрода ( знам , че е друг клас но все пак )  е доста далече по комфорт от към возия но пък всеки го кефи нещо различно.Когато взимах прелюда бях пробвал 7-8 акорда преди това.Когато се качих обаче да покарам освен дървенава возия и малко повечето шум  , всичко друго ми допадна.Директен волан , удобни седалки и тн..

Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 27.06.2013, 16:48:30

AuruMooNДата: Четвъртък, 27.06.2013, 17:14:24 | Message # 7
Шодан (1)

И на мен ми харесва усета, интериора и набирането. Не ме кефи да ми друса :D

Гумите сега са 16ки, та се чудя няма ли вариант да сложа по-меко окачване и кое точно от ходовата част да се смени за да го постигна.

VIPER-CHДата: Четвъртък, 27.06.2013, 19:07:47 | Message # 8
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Значи,провери да не са сменяни пружините и какви са амортисьорите.Ф20 има най-меката пружина и да ,стоковото окачване е най-комфортно.Ако искаш по-меко,мини на по-малък цолаж и по-високопрофилна гума.Примерно 15 цола е нормално а може и на оригиналния 14 размер за зимни примерно да минеш 195/60/14 цола.
Андро,разликата в цолажа доста се отразява на комфорта.А ако и един рамфлат тресне ще му изпадат пломбите :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

ZAPPAДата: Четвъртък, 27.06.2013, 20:50:07 | Message # 9
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

AuruMooNДата: Петък, 28.06.2013, 09:13:27 | Message # 10
Шодан (1)

Благодаря за мненията :) на всички отзовалите се, ще проверя как е окачването. Ако успея да постигна по-мека возия ще се обадя :D. 

Само да питам дали има проблем и къде би трябвало да го търся ако мина със скорост около 40-50 км през някоя по висока бабуна и тропне на желязо - амортисьор или пружини. 

:) мерси

aλexandroДата: Петък, 28.06.2013, 13:33:34 | Message # 11
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Горни шарнири

NSBOPДата: Вторник, 02.07.2013, 16:51:32 | Message # 12
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Слагай 14-ки щом апаратите ти позволяват и това е :) Друго няма кой знае какво за правене. Според мен возията на Прелюда е много сполучлив компромис между комфорт и стабилност. Класика, както каза Zappa. По пътя към Германия ни беше комфортно, а на Нюрбургринг колата държеше завоите прекрасно.

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda