• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Генерация Прелюд 4
galev_90Дата: Четвъртък, 18.07.2013, 20:27:15 | Message # 1
Хачидан (8)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 592
Статус: Офлайн
Здравейте колеги.В близко бъдеще ми предстой смяната на генерацията след двуцефката до края.Въпроса ми е, чудя се на какъв диаметър да се спра.Мислех си на 55 мм вътрешен размер.В момента съм с стокова генерация на ф20.Говорих тука при нас със един майстор, който прави гърнета, и може да ми я направи.Но още не сме говорили за пари.Моля изразете мнение, как бихте постъпили на мое място :)

mom4i74Дата: Четвъртък, 18.07.2013, 20:41:28 | Message # 2
Джудан (10)

Съобщения: 2166
НА твое място бих я направил 60 вьншно х 1,5мм което значи 57 вьтрешно. От нерьждавейка ще я правиш предполагам ? Конфигурацията бих я направил : резонатор, пьрво гьрне, и задно -незнам какво искаш. Аз обичам да ми е тиха ама всеки си има предпочитания.  Диаметьра на пьрвото гьрне е хубаво да е поне Ф 110мм че иначе се получва един неприятен резонанс.
Ако ти трябва трьби и колена от нерьждавейка ,има голям склад в който има  всичко. Това е като трьгнеш от циганската махала кьм Суходол от дясната страна има една синя нова зграда. Това е склада в който има всичко. Даже може да си ги вземеш полирани трьбите и колената :)

А смисьла от това да е по дебела трьбата е това че ще са по малки топлинните загуби и ще запазиш темперетурата на газовете за да имат по малка и пльтност и по малко сьпротивление.

Сега щи покажа доста добра конфигурация. Пьрвото гьрне е ф170мм ама май ние неможем да го поберем в тунела за това колкото може толкова. Задното гьрне от тая схема е доста  продуктивно.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 18.07.2013, 20:55:12

TG_FanДата: Сряда, 07.08.2013, 00:22:35 | Message # 3
Нанадан (7)

Съобщения: 368
А ти гониш ли звук, колега? Аз имам една чуденка, интересно ми е ако си сменя средното гърне(от изпускателния колектор до крайното гърне) с по-широки тръби с резонатор, дали ще имам положителен ефект в звука и работата на мотора?ПС:изпускателя е сток, крайното гърне е нипон рейсинг с широк вход.

VIPER-CHДата: Сряда, 07.08.2013, 00:51:17 | Message # 4
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Зависи от крайното гърне и какво ще сложиш по средата но ефект ще има повече или по-малко ;) С проходно гърне гюрултията е голяма :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

ggushterovДата: Сряда, 07.08.2013, 05:49:51 | Message # 5
Кудан (9)

Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
Quote (TG_Fan)
А ти гониш ли звук, колега? Аз имам една чуденка, интересно ми е ако си сменя средното гърне(от изпускателния колектор до крайното гърне) с по-широки тръби с резонатор, дали ще имам положителен ефект в звука и работата на мотора?ПС:изпускателя е сток, крайното гърне е нипон рейсинг с широк вход.

Това гърне заглушава повече от крайното, ако го махнеш ще станеш доста шумен. Аз пробвах но издържах точно ден и си го сложих пак на колата.

galev_90Дата: Сряда, 07.08.2013, 21:06:05 | Message # 6
Хачидан (8)

Съобщения: 592
Мойто мнение е че е задължително 1,да не кажа 2 резонансни гърнета.Като правя генерацията първо ще е с 1 резонансно гърне,и ако ми идва шумна ще сложа второ :)

DanchoДата: Сряда, 07.08.2013, 21:17:15 | Message # 7
Годан (5)

Група: Напреднали
Съобщения: 105
колега аз да те успокоя на моята кола генерацията е 55мм  имам 3 резонаторни гърнета и пак ме чуват през 4 пресечки че пристигам

VIPER-CHДата: Сряда, 07.08.2013, 21:48:55 | Message # 8
BIKER

Много ясно,резонатора не спира звука като гърне със заглушител та било то и еднокамерно.Само да не изстинат газовете от много отпушване,че ефекта ще е отрицателен :p

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

NightRiderДата: Сряда, 07.08.2013, 22:02:24 | Message # 9
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
нали ти казах в скайпа бре 2 резонатори крайно проходно .оф не моа се разправям ,никой не слуша rtfm :D
После защо не вътрешен размер 60 а 57 ????? Ти да не караш 133 коня кола ?
 Слушай ко ти казва старото кеч :)

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

Редактирано от NightRider - Сряда, 07.08.2013, 22:03:56

nightfighterДата: Сряда, 07.08.2013, 23:43:49 | Message # 10
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote (NightRider)
защо не вътрешен размер 60 а 57

Трудно се намират неръждаеми тръби на 63мм външно ( 60мм вътрешно ), стандарта при нас е 60мм външно ( 57мм вътрешно ).
Така че това е една от основните причини :)

NightRiderДата: Сряда, 07.08.2013, 23:57:00 | Message # 11
Aristocrat

така е,но трудно не значи невъзможно :)

VIPER-CHДата: Четвъртък, 08.08.2013, 00:08:11 | Message # 12
BIKER

Quote (nightfighter)
стандарта при нас е 60мм външно
60.3мм не че е голяма разлика :D
Quote (NightRider)
така е,но трудно не значи невъзможно
Да,минаваме на по-висок стандарт-70мм :D а има и нагоре 80 90-100мм haha

mom4i74Дата: Четвъртък, 08.08.2013, 00:38:43 | Message # 13
Джудан (10)

Съобщения: 2166
63,3 мм вьншно намерих в София в Метаком. От там си купих трьби и лолена на 60 ,3 но сега плана може би ще се промени заради тайп r  и да взимам нови трьби и коленана 63.3мм. Ако някой му трябват трьби и колена на 63 нека колега от София да сьдейства и да ви ги прати. Аз октомври сьщо мога да сьдействам като се прибера.
Според калкулатора за генерации вьтрешен диаметьр  57мм е за  двигатели до 207 коня. Вьв моя случай при който ще слагам и чип на финала ще са ми малки за сьжаление.
Ето го линка на фирмата дето абсоютно всичко от ламарина до трьби и колена
http://www.metacom-bg.com/tubes.php

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Четвъртък, 08.08.2013, 00:39:51

bumblebeeДата: Вторник, 13.08.2013, 17:41:05 | Message # 14
Нидан (2)

Съобщения: 34
Аз също искам да си я сменя. Почти нищо не разбирам и ще имам нужда от помощ. Като пари горе-долу колко излиза? :(

Моника

NightRiderДата: Вторник, 13.08.2013, 17:53:20 | Message # 15
Aristocrat

Quote (bumblebee)
Аз също искам да си я сменя. Почти нищо не разбирам и ще имам нужда от помощ. Като пари горе-долу колко излиза

Зависи какво искаш да сложиш ,за мен най доброто е 4-2-1 колектор 2 резонатора и крайно проходно гърне ,по този начин хем имаш добър звук хем не ти се надува главата и хем колата върви :) за Размера вече коментирахме (той винаги е от значение ) :p

и ако може да си направиш генерацията с колена. а не да ти сгъват тръбите. Успех :)
Зависи и с какъв мотор си все пак . А каде и за колко най-добре е тук колегите да кажат защото аз и хабер си нямам при вас кое и от каде :)
А и крайното гърне по естетически седи с двоен аспух .
Приложени файлове: 1656098.jpg (147.2 Kb)

Редактирано от NightRider - Вторник, 13.08.2013, 17:56:38

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda