• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Ремонт на F20A4
hkrinkleДата: Събота, 27.07.2013, 19:18:00 | Message # 1
Йондан (4)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 95
Статус: Офлайн
Здравейте,

колата от известно време гори масло -  лятото се засилва, зимата странно ама като, че ли не го гори въобще. Имам теч на масло отдолу на двигателя, но май не е от него разхода (семеринг на колянов или балансиращ вал) и ще се налага ремонт. Всъщност още се чудя дали да правя ремонт или да продавам Прелюда и да си търся друг. И без това ми се кара ВТЕК или поне 2.3. Та питането ми е , какво се сменя при основен ремонт и колко горе долу излиза. Ясно че може да гори заради гумички на клапаните, но в случай, че има износване на цилиндрите аз се сещам за момента за следните неща:

1. Сегменти
2. Гумички/уплътнители за водачите на клапаните
3. Основни и мотовилкови лагери
4. Гарнитура на главата
5. Нещо друго?

Ако има износване на цилиндрите доколко има смисъл да се кара на хонинг и там каквото се прави след това?

Мерси.

Редактирано от hkrinkle - Събота, 27.07.2013, 19:24:43

nightfighterДата: Събота, 27.07.2013, 21:46:54 | Message # 2
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Ако има износване на цилиндрите (което е много малко вероятно да се случи) направо си търси нов двигател!Смени си гумичките на клапаните,сегментите и това е. За повече не си заслужава да влагаш пари,това не е Лада и няма ремонтни размери на бутала и сегменти че да шлайфаш цилиндри.Лагерите на коляновия вал се избират по цветове,индивидуално за всеки двигател, и ако няма от къде да вземеш оригинални с нужния цвят,най-добре не ги пипай!Интервенцията с не оригинални части, особено на това място ще влоши нещата,вместо да ги подобри!

mom4i74Дата: Неделя, 28.07.2013, 00:06:51 | Message # 3
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Интересно е обаче че при Н22А7 има оригинални сегменти +0,25
Не сьм гледал при другите мдели дали има такива но се учудих като видях:) 
Оригиналните биелни и основни лагери са 180 долара оригинални от Хонда независимо от цвета. За малко повече пари ще се намери някой по нов Ф20 от 5 серия ако искаш пак сьщия двигател.
Сегментите са 150 долара оригинални . 
Ако се купуват от Бг май е сьщата цифра ама е в лв.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

eDanielДата: Неделя, 28.07.2013, 00:11:36 | Message # 4
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Ако ти е читаво купето си вземи нов двигател и не започвай изобщо да наливаш пари в този защото после ще те я яд - МНОГО.
Вариант 2 - карай си го така :)

プレリュード 夢のカ

hkrinkleДата: Неделя, 28.07.2013, 07:19:15 | Message # 5
Йондан (4)

Ок, благодаря. Може ли линк или малко повече инфо за това с цветовете на лагерите? От къде мога да видя какъв цвят трябва да взема за Ф20-ката?

nightfighterДата: Неделя, 28.07.2013, 10:07:56 | Message # 6
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote (hkrinkle)
От къде мога да видя какъв цвят трябва да взема за Ф20-ката?

Като свалиш картера, на блока са набити 5 цифри, които като сравниш с означенията в сервизното описание ще ти дадат цветовете на основните лагери.На самия вал има набити 4 цифри които ти дават цветовете на биелните.
Отвори сервизното описание и прочети,по ясно отколкото са го написали там няма да мога да го обясня,пък има и схемички къде да намериш означенията.
Технически описания за Хонда

Редактирано от nightfighter - Неделя, 28.07.2013, 10:09:54

hkrinkleДата: Неделя, 28.07.2013, 16:57:46 | Message # 7
Йондан (4)

Ясно. Мерси.

VIPER-CHДата: Неделя, 28.07.2013, 19:05:01 | Message # 8
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Quote (mom4i74)
има оригинални сегменти +0,25
Ква полза?Кой ще ти шлайфа цилиндрите,че да ти докара градуса на хонинга?Пак става шлайф ама няма нищо общо с оригинала ;)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

to6ko_OДата: Събота, 30.08.2014, 06:35:10 | Message # 9
Нидан (2)

Град/Държава: Valencia/Spain
Съобщения: 31
Здравейте!На мен ми се наложи да сменям биелни,основни лагери...Мотора ми е ф20а4 4-та генерация.Колеги може ли някой да ми даде линк от каде мога да си поръчам оригинални лагери(за цветовете вече съм наясно какви ми трябват)и още нещо ....мисля да сменя и сигментите....тук въпроса е-сегментите на ф20 и х22 и х23 еднакви ли са като размери и може ли линк ако някой знае за сигменти(оригинални).Благодаря предварително колеги!
пп.Намерих един сайт в Америка за оригинални части на хонда,но проблема е,че там нямат мотори Ф20 имат само х22 и х23...иначе са по 10 долара парчето и сигментите са 34 долара....само,че не знам жалтите лагери за х22\23 еднакви ли са с моите и сигментите също дали са еднакви.помагайте колеги,че от 2 месеца съм без кола а искам да си я направя както трябва...

Редактирано от to6ko_O - Събота, 30.08.2014, 06:56:59

NightRiderДата: Събота, 30.08.2014, 14:20:50 | Message # 10
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Интересно ми е на какво са способни хората. Да правиш основен ремонт на ф20 %) И колко струва тоя ремонт ? Ми за тия пари ще си вземеш друг мотор . Пълно безумие.

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

VIPER-CHДата: Събота, 30.08.2014, 20:06:03 | Message # 11
BIKER

Мога да ти поръчам сегменти Motrex каквито съм поръчвал на колети тук...всъщност  и каквото ти трябва де но не говоря за оригинални части с червените етикети.
Дани,някой хора си предпочитат Ф20 като Елдеса примерно :) Като обновиш мотора,ще си изкара доволно доста км.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

to6ko_OДата: Събота, 30.08.2014, 21:03:15 | Message # 12
Нидан (2)

Град/Държава: Valencia/Spain
Съобщения: 31
Колега мерси за реакцията и предложението!Как са като качество тази марка?Дай ми цена и кажи кога можеш да ми ги поръчаш?Има и друго аз съм в Испания което още ти усложнява нещата...
Колега NightRider аз тръгнах да сменям само биелни лагери и мислех да я продавам....После се оказа,че вала ми е за смяна и намерих в бг за 200лв.В последствие се оказа,че и биелата е заминала.....но вече се бях хванал на хорото....Дотук съм похарчил 700 евро за части....взел съм всичко което трябва за ребилда...остават ми само чирави лагери и сигменти и край.А преди да почна с ремонта тук ми искочи един мотор Х22 за 700 евро и не го взех....сега ме е яд,но това е положението...майстора викаше свалям ти картера сменяме лагери и си готов за какво ти е тоз мотор...

NightRiderДата: Събота, 30.08.2014, 21:13:50 | Message # 13
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Quote to6ko_O ()
майстора викаше свалям ти картера сменяме лагери и си готов за какво ти е тоз мотор...
ебем ти и "майстора " са той да ти даде пари за мотор . Всеки у Бг се писал майстор ,не зависимо в каква област. Аман от майстори . >(

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

mom4i74Дата: Събота, 30.08.2014, 21:33:05 | Message # 14
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Сегментите могат да се пратят в пощенски плик като препорьчана поща и е сравнително евтино.

Само за информация че на излизане от Мадрид  посока Толедо имаше огромна-огромна морга Latore се казваше  ако не се льжа. Като имаш пьт на там може да я посетиш и да потьрсиш в нея Прелюди. Тоя Ф20 ставаше и от Акорд 5 серия и от Ровер 600 ама вече е кьсно за това. В моргата може и да си сваляш части от колите , както и да си ги купуваш готови демонтирани.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Събота, 30.08.2014, 21:39:25

VIPER-CHДата: Събота, 30.08.2014, 21:55:50 | Message # 15
BIKER

Щом не си в Бг,по-добре да не рискуваме,всичко се случва ;) Не бих ги пратил по пощата ако не е колет,може и на сол да ги получиш.Иначе цената на сегментите е около 25лв на цилиндър,качеството не е като на оригиналните но не е и менте,т.е. те возят дълго.
Най-лошото е да правиш полвинчати ремонти.Или прави всичко от край до край,или закрепи положението по най-евтиния начин.700 евро,полудя ли бре???За толкова пари ще купиш цял прелюд с какъвто мотор искаш.

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda