• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Относно смяна на акумулатор
FaresДата: Събота, 19.11.2011, 10:39:01 | Message # 1
Сандан (3)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 79
Статус: Офлайн
Привет!

Искам да сменя акумулатора и бях чел някъде, че разкачването става в определен ред. Например първо + после -. Та някой може ли да ми каже какъв е реда: +/- или -/+? Колата има и имобилайзер, който мисля да махна и алармата се включва когато си поиска. Ненормална работа. Благодаря!

SuNHiGhДата: Събота, 19.11.2011, 11:01:25 | Message # 2
Йондан (4)

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 88
Мисля,че 1во +а се откачаше и след това -,после след като го смениш на компа на колата ще му трябва малко време да се настрои самичък и може да ти държи по-ниски обороти.За имобилайзера може да се наложи да си "запознаваш" ключа след смяната не знам дали ще трябва на една мазда поне наскоро се наложи :)

GarfiДата: Събота, 19.11.2011, 11:07:46 | Message # 3
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Първо минуса, след това плюса на акумулатора се маха!

FaresДата: Събота, 19.11.2011, 11:14:52 | Message # 4
Сандан (3)

Благодаря! А за имобилайзера имам един най-обикновен ключ с алармата като ключодържател и един резервен с една джиджавка, която се слага на определеното място за да изключи имобилайзера. В момента проблема ми е, че алармата се пуска когато й скимне. Човека от който купих колата каза - натискаш първо малкото и после голямото копче на алармата, ако искаш да не ти пищи. Да, но нещо не се получава. Ще я сменям тези дни, че явно не е наред.

eldesaДата: Събота, 19.11.2011, 11:52:13 | Message # 5
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
Първо минуса и после плюса, но виж да ти са затворени вратите и багажника, че аз имах проблем с забравена врата :( .При свалянето или закачването съм забравил шофьорската врата и компютъра бе запомнил че е отворена и се видях в чудо. Затварям вратата, а плафона в купето свети, не загасва и индикатора за отворена врата на таблото, като пуснеш фаровете свири сигнализатора за забравени фарове (тъкмо бях взел колата и не знаех нищо за нея), дистанционното за заключване не работи (ръчно се заключва). Откачих акумулатора, давах кабелите на късо с надежда да се нулира грешката , да ама не при закачането на акумулатора пак същия проблем. Бях направо бесен. Цяла нощ оставих акумулатора изключен, но със закачването- пак същото. Изгубих половин ден в още проби без резултат. Накрая реших да подкарам автомобила да видя, дали няма някаква защита и да спре насред пътя (знам ли го този компютър) и я подкарах в кръг около блока, с мисълта че ако има някаква защита и спре, ще я избутам пред нас и ще търся майстор.Така около 5 минути си обикалях, но тя не спря и аз паркирах. Всичко си бе по старому свети и това си е. Поседях в колата и се чудех, какво да правя реших да я запаля пак и след като я запалих- о РАДОСТ, лампите загаснаха. Просто трябвало е да поработи около 5 мин. за да може компютъра да установи, че вратата е затворена, да изключа и пак да запаля за да се нулира грешката. headbang

Редактирано от eldesa - Събота, 19.11.2011, 18:39:28

FaresДата: Събота, 19.11.2011, 13:04:18 | Message # 6
Сандан (3)

Благодаря!

pikaso906Дата: Събота, 19.11.2011, 13:38:21 | Message # 7
Кудан (9)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 1073
А слагането е първо - и после + Вчера тръгнах да го закачам на обратно и почна да хвърля искри. :D Разкачих го първо от + ,защото пак хвърляше искри.

eDanielДата: Събота, 19.11.2011, 21:50:44 | Message # 8
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
Available for users only
alco

プレリュード 夢のカ

ZAPPAДата: Събота, 19.11.2011, 23:36:16 | Message # 9
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

itsoneДата: Събота, 21.01.2012, 19:31:04 | Message # 10
Сандан (3)

Град/Държава: Ruse/Bulgaria
Съобщения: 52
Quote (ZAPPA)
eldesa, като четох твоя случай, та се сещам да кажа, че ако се откача акумулатора трябва после колата да побръмчи, докато се включат перките на радиатора, тогава компа влиза в точния режим, ако мога така да се изразя. Иначе мотора не държи добре ниски обороти, при рязко изключване от скорост, оборотите падат почти до загасване. И аз преди време, като тебе имах подобно изпълнение, преди да разбера за това

смятай! е сега от тебе разбирам защо и на мене ми се губят оборотите точно както си го обяснил е. аз всяка вечер откачам минусовата клема защото имам някаква отечка и ми бяга тока и наистина след това падат оборотите се едно ще гасне. значи викаш като загрее се оправя?

Prelude F20 GSM 0897 456 331

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda